Alper özlettin kendini, kendi nickini al da sahalara dön :D
Printable View
Maşallah araçlara :)
alper ağa ugknın hiç bir sorunu yok ben adam ettim o aracı. eskiden stok gücünü veremiyordu. şuan üzerindeki yazılım iyi olmadığından wastegateden filan kısık araba. yani orjinal gibi 0.8 0.9 bar filan basıyor araba.
ugk yı yazılımlı düşünmeyin. o aracı alan kişi 1 tane beyin alıcak keyfine bakıcak. şanzımanınıda bizim burda yaptık. şuan şanzımanı filanda sorunsuz. herşeyi yeni. egzantriklerinden siboplarına kadar orjinal sıfır ve araç düzgün şuan. son aldığımız verilerdede 240 hp filan veriyor araç. ki diğer megane rslerde bu değerlere yakın veriyor. belki başkası kullansa daha iyi rolling bile yapabilir.
OLm şu rstuner dan aldığınız değerleri hp olarak yazmayın buraya. Benim araba o hesaba göre 220 ile 234 kw arasında çıkıo. Bazen 130kw gösterio. O zaman tamam doğrusu bu diyorum. Havalar soğusun iyice özgünün dynonun üstünde tepinicem.
Bu arada RStuner stage 1 yazılım 1 bar peak 0.8 con. veriyor bende. AFR de 10.5. Avans 4 derece açık. 95 kullandığım anda çatır çutur avans vurmaya başlıyor. O nedenle kullanmıyorum. Onun yerine özgünle alperin yaptığı 1.2 bar peak 11 afr avans kısılı olan yazılımı kullanıyorum 95 alsamda sıkıntı olmuyor. Sadece bazen boost cut giriyor araya o sinir ediyor. Wastegatete sorun var açmıyor basınç 1.5 bar peak vuruyor zaten o zaman yapıyor.
abi siz veri alamıyorsanız biz napalım ya. bu güne kadar her dynoya gitmeden önce rstunerle veri aldık. herseferinde gerçek dynoda 10 15hp daha fazla çıktı benim arac.
birincisi eğim çok iyi olmalı ikincisi değerler doğru girilmeli. herşey doğru olduğu sürece tahmini bir fikir veriyor.
denemesi bedava. dynosunu ben karşılıcam diyin yollayım ugkyı cumartesi size ölçün dynoda. 250 hp ye yakın dyno vermezse ben karşılıyım :D
artık zaten megane rs kullanmaktan hangisinin ne kadar vericeğini kullanırken bile anlıyorum. zaten benim kendi arabamın son halininde dynosu var. benimlede denedik aradaki farkdan bile anlayabiliyoruz kaç lduğunu.
Ulan ne veri giremeyeceğim Murteza. Kg giriosun. Ben benle beraber 1600 giriyorum. Alıosun vitese gazlıosun. Rengini falan girecek bi yer yok varsa turuncu diye giriim rengini. Burada sahil yolunda deniyorum başka eğim 0 bi yer bilmiorum ben.
Haa belki doğru ölçüyordur bilemiyorum ama o güçler çıkmaz benim arabadan gibi geliyor.
rstuner doğru ölçüyor aslında
bilen bilir :D
Bende Clio Rs i ölçüyordum
Gidip normal dynoya girmiştim
RStunerde 190 hp çıkıyordu
Özgünün dynoda 192 hp çıkmıştı
Biliyorum biliyorum :D
MaşAllah RS lere güzel denemeler olmuş... :D
izmirli alper abi bilir. olurda araç sararsa. ki güçlüyse mutlaka sarıyor 3ncü viteste benimde 350 kw güç çıkardığımda oluyor yazılım açıkken. ama o zamanda otobana çıkıyoruz tutunacak asfaltta gazlıyoruz. özellikle e-5 be sahil yollarında yanlış ölçüyor çünkü araçlar sarıyor.
Araç 400 tork ve üzeriyse, 2 de tamamen 3 te kısmen sarıyor en iyi lastikle bile. Slick kullanmadım bilemiyorum ama potenza s01 ve pilot sport 3 te durum aynıydı. İki lastikte sıfır alındı ve kullanıldı.
benim arabam güçsüz o zaman ne diim. Tem e çıktığım zaman 2 de asılırsam asr kapalıysa bi cıyk yapıo devam. ASR açıksa o lamba sürekli yanım sönüyor araba yürümüyo. Volanın dağılma nedeni de ASR zaten. Benim debriyaj çıktığında sağlamdı ama hafif yanıktı.
Zaten baskı balataların erken bitmesinin tek nedeni o ASR, resmen sıvıyor balatayı volan üzerine.
Guncel ve temiz bir bilgi icin tesekkurler alper hocam :))
Alper Volanı daha çabuk bitiriyor. Volanın yayı dağılmıştı ve ikinci parça balanslı çalışmıyordu çıkardığımızda. Küçük parça sağa sola yalpa yapıyordu. Yayın kırılma nedenide ASR. Sürekli olarak tutup bıraktığı için tork direk ikinci parçaya vuruyor. Yayda bi yerden sonra kırılıyor. Tek parça volan aldım içim rahat şimdi. R26 R debriyajı da daha iyi kavrıyor.