mantıklı , denenirse yayarı görülür.
ama , takip ederken stop lambalarına dikkat![]()
bunu zamanında ben denemiştim 2007 gibi full depo yapıp ankaradan istanbul'a gelirken bir bp tırının arkasında gittim hiç ayrılmadım 120 liraya istanbul'a gelmiştim sonra 1-2 hafta sonra aynı yolu yine ankara istanbul tırın arkasından gitmeden normal bir şekilde gittim bunların hepsinde sabit hız curise vardı 145 lira ya istanbul'a gitmiştim 25TL fazla yakmıştı araba.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
ondan sonra tavan dahil heryeri boyatalımtaslar itelesin bizi.
#KGdetanirlar
videoyu izlemediniz galiba. sadece 3 metreden takipte yakıt tasarrufu sağlıyor. Diğer mesafelerde yaklaştıkça yakıt artıyor.
Aslında fizik kurallarına gore cok mantıklı fakat bı okadar da tehlıkelı. Yakıt tasarrufu yapalım derken can ve mal zararlarına ugramakda var.
Muhtemelen bunun ise yramasi icin tır'ın belli bir hızla gitmesi lazım ki bu da 70un uzeridir heralde...
70in altına dusmeyecek bir tır bulsam, duzce gebze arası daha hızlısıda bulunur egimsiz yolda, mutlaka denicem![]()
M.Resat Simsek
Samsundan ankaraya z750 ile zx6 takasına giderken sabah 6 da yola cıkmıstım ve sıcak olur dıye kalın giyinmemiştim sabah motosıklet ustunde titremeye başlamıştım. Sağolsun tırların arkasında hava duzelene kadar bayagı gittim üşümemek için ve bayağı faydası oluyordu. Tabi bazı tırcılar tribe giriyor araba ile olsun motosıklet ile olsun uzun süre yakından takip edince
ilginç ama tehlikeli bence
Biz çok uzun süre aynı yolda aynı hızlarda denemeler yaptık ama öyle %40 lara veren birşey mümkün değil, hatta 3 metre den bile yakın olarak denedik ama o kadar olmuyor boşuna denemeyin
En fazla %25
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Tıra değil ama Transit yada Transporter veya büyük başka araçlara ki genelde otobanda sol şeridi 110 ile takip eden araçlar oluyor. Bunlara 10 mt civarı yaklaşmak benim aracımda çok ciddi yakıt tasarrufu sağlıyor. Yol bilgisayarında anlık olarak ve gaz tepkisinde hissedilir şekilde.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Hayatta işim olmaz![]()
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
2-3 sene once 1.6d c30 la denemistim bodruma giderken yolda tirin yada yolcu otobuslerinin ruzgar tunellerine girip sehir disi fabrika verisi 4.2litre olan arabaya 3.6 litre yakmisti![]()
INFINITE PERFORMANCE
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)