Zaman kısıtlılığından ötütürü anca vakit bulup biraz derledik.Yakında rotary motor engine ported'la ilgili bir video daha hazırlayacak arkadaşlarımız onuda kısmetse en yakın zamanda paylaşırız.
PPR Engineering Cnc Race Porting - YouTube
Zaman kısıtlılığından ötütürü anca vakit bulup biraz derledik.Yakında rotary motor engine ported'la ilgili bir video daha hazırlayacak arkadaşlarımız onuda kısmetse en yakın zamanda paylaşırız.
PPR Engineering Cnc Race Porting - YouTube
Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud.( Şinasi )
Flow test nasıl yapıyorsunuz? Çok ilgimi çekti. Tebrikler..
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
Bir kapagi CNC'de isleyebilmek icin 5 eksen CNC'ye ihtiyaciniz var ve oyle ki bir eksende en az 120 derece tilt yapabilmesi lazim ki gunumuzun modern kapaklari islenebilsin...
3 Eksen bir CNC'ye torna takarak kapagin tamamini isleyemezsiniz, cok cok kisitli yerelere girebilirsiniz, ve bir kapagin buyuk kismini islemek icin kapagi 55 kere sokup takmaniz lazim ki 55 kere taksaniz dahi kapagin her yerine giremeyebilirsiniz...
Girebildiginiz her yere ise, istedigini her mudahaleyi yapamazsiniz, istediginiz portlari yaratamazsiniz, cunki eksenlerdeki kisitlamalar sizi zemine istediginiz aci ile yaklasmaktan ali koyacaktir...
Diger taraftan, elinizde gercek bir 5 Eksen CNC olsa dahi, islediginiz materyal ve tasariminiza gore ozel yapim CNC takimlarina ihtiyaciniz var, 5 Eksen CNC’niz olmasi her yere girebileceginiz anlamina gelmiyor…
Keza bu yuzden CNC kapak isi yapan firmalar belli basli kapaklara is yapiyor, her kapak, tasarim, AR-GE, CNC takimlari ile buyuk yatirimlar istiyor, dunyada bir firma yok ki 106 kapagindan S2000 kapagina, Evo kapagindan M3 kapagina kadar basarili sekilde CNC PnP yapsin...
Mesala simdi bu videoda islenen kapagin CAM cizimlerini istesek ne olur ?
Burada ki gibi portun iki tarafina mudahale gorebilecekmiyiz ?
Headway firmasinin, son islemi el ile yapilmis CNC kapagi;
En saglikli Flowbench rakamlari, kapak orjinal hali ile olculur, benzer ortam kosullarinda PnP edilmis hali ile olculur, aradaki farklar % cinsinden verilir...
Ben Flowbench yapiyorum diyen insanlarin flowbench rakamlarin bakmak lazim, bir flowbench makinesi yaninda ki resimlerine degil...Instead of throwing around flow bench numbers that can't be compared to other flow benches anyway, we're going to list our percentage gains at 5 valve lift positions vs our stock baseline flow numbers:
Lift at the valve / Intake % / Exhaust %.
100" / +27% I / +10% E
200" / +19% I / +10% E
300" / +14% I / +19% E
400" / +19% I / +23% E
500" / +20% I / +29% E
All ports were flowed on their own at 28inches, without intake or exhaust tubing. It is important to not just look at someone's advertised flow ratings, because CFM ratings don't mean anything unless they are from the same head, on the same bench, with the same operator, under the same conditions. That is why we are showing you the improvements we have made rather than just quoting you some b.s. number in an attempt to win your business.
Kaynak
Keza Eiffel Kulesi onunde resim cektirmek, kimseyi mimar yapmiyor...
Bu resim nedir ? [Videonun 2:31. sn'den alinmistir]
Okuyalim;
1) Bu kapak mars basildiktan 0.1ms sonra portlari benzin gormeyecek mi ? Benzin ile yikanamayan portlarin oldugu kapak benzinli arabada nasil kullanilicak ? Diesel icin mi bu kurum onleyi ilac ?1) Portlarin icerisinde kurum onleyici ilac vardir. Yikamak gerektiren durumlar ortaya cikarsa benzin ile kesinlikle yikanmamalidir. (Tercihen diesel otomobil yakiti ile yikamaniz tavsiye edilir)
2) Exhaust portlari teflon malzeme ile saydam sekilde kaplanmistir. (Kapak takilmadan exhaust portlarina yuksek derece sicak kesinlikle gosterilmemelidir aksi taktirde akiskanliklarini kaybedebilir)
3) Aracinizin kapagi arac speclerine gore hesaplanarak acili bir sekilde tune edilmistir.
4) Urunumuz islem oncesi ve sonrasi flow testlerine girmektedir.
5) Kapagimizin subap yuvalarinin tektifiyeleri uc aci ile yapilmistir.
6) Subap kompresor kacak testi yapilmsitir kapaginiz kusursuz sekilde testten gecmistir.
2) Bu kapak mars basildiktan saniyeler sonra yuksek sicaklik gormeyecek mi ? Bu teflon kaplama ne kadar akilli bir kaplama ki, kapak sokuk iken akiskanlik kaybederken, motora takildigini anladigi zaman yuksek sicaklik gorse bile akiskanligini kaybetmiyor...
4) Keske Flowbench rakamlarini bizde gorseydik...
Yok selcugum zaten sana karsi yazmadim. Yani heh iste laf ediolardi gorsunler simdi kismini gectim, kapak olup olmamasini da gectim, onemli olan bu sekilde profesyonelce bunun yapilmasi beni sevindirdi anlaminda yazdim.
O zamanda demistim zaten. Ben sonuca bakarim. Kapagim iyimi? Guc verdimi? En onemlisi ben memnun kaldimmi? Hepsine evet diyebiliyosan benim icin Tamamdir o zaman
BATIKAN
Murat sık kafana sende rahatla bizde rahatlayak la![]()
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
maşallah başkan eline saglık.basarılarının devamını dılerım
ome-R
Ben bi popcorn yapip geliim. Pazar sabahi 1 daha simdiden 15 kisi toplandiysak bunun devami pek hayirli olmicak![]()
BATIKAN
Popcorn dedik ibooo geldi kardesimmmmm kurt kardesligi![]()
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)