Sonucda eski araclar bu gune kdr nasik ne sekilde kullanildklari buyuk etken vi de motot yeni yapilms belki ustasi kotuydu yada bi kacirma sesi var gibi manifolddan yada egsozdan. Yada si gercekden guzel yuruyor. Sonuc olarak bu arac gecms massallah diyelim..
Masallah resul ben kayseride deneyecek adam bulamadımsen hakkını verıyosun araba zaten masallah cok guzel yururu cok iyi ben ankarada ilk surdugumde tamam bu arabayı aldık dedım
ama sen burda video koydukca pişman ediyosun beni. İlla si aldırcan tekrar.
2010 - 38 EK 138 2000 106 Qick
2010 - 38 VT 761 1999 1.4 iS HB
2011 - 38 YT 541 1992 1.5 EX HB
2011 - 06 LOL 97 1997 1.4 İS HB
2012 - 38 ZN 415 2001 Clio Sport
2012 - 38 BA 830 1993 Civic Sİ
Ben araçların kg olarak yaklaşık 150kg fark olacağını tahmin ediyorum.Rover 200vi standart 1135kg fabrika çıkış ağırlığıdır.Honda si ise yanlış bilmiyosam +/- 1000kg diye biliyorum fakat hondada hafifletme olanakları daha fazla öncelikle burda araçların kg ları net bilinmeli..İkinci olarak güç değerleri net bilinmeli bunlar bilinirse daha sağlıklı yorum yapılabilir zaten burda şöyle bir durum var arkadaşlar buraya araçların fabrika çıkış güç değerlerini yazmışlar bu tamamen yanlış ben sanmıyorum ki rover 144 olsun yada honda 136 olsun kasa yorgunluğundan tutun mekanik yorgunluğa kadar aktarma yorgunluğundan tutun motor yorgunluğuna kadar etkenler var.Mesela geçen sene Kocaelide bir dyno günü tertiplendi yaklaşık 50 araç bir günde dynoya girdi.Sabahtan akşama kadar ordaydım..Tüm markalar vardı..Orjinali 136hp olan si modeller 120hp lerde orjinali 160hp olan vti ler 148-152hp lerde çıktılar demek istediğim şu burda ne rover 144 dür nede honda 136 dır kesin kayıp güçleri vardır bence bu durumda rover düşük güçlerde olabilir...
Fakat sonuç olarak iki aracada özellikle si ye maşallah diyorum..
Tabiki fabrika verilierine gore yazdik.araclar zaten stock. tabiki zamanla ayni gucte kalmaz fakat araclari herhangi bir dyno ya sokmadik su anki verilerini bilemiyoruz.en azindan bilmeyenler icin fabrika verilerini yazdik. Bu sonuca gore de arkadaslarin da dedigi gibi rover si kadar saglikli kalmamis..
BA 830 Civic Eg Sİ
RS 297 Megan Coupe F7R
NH 473 Vw Golf 5 Midline
AR 544 Vw Golf 7 R-Line
kesssin rover da sıkıntı var
tabi ben gittim hemen deneyecek araba buldun dimi resul efendi
maşallah
farklı bi sonuç çıksaydı şaşırırdım doğrusu
resul ün arabası gerçekten zil gibi :P
aynen olay budur zaten ben bile gt30 ayarında bir turbo ile 1 barda gerçi sıkıştırmam düşük benim ama oem beyin ile şuan yaklaşık yuvarlama yaparsam 230hp 320Nm alabiliyorum halbuki aracımın fabrika çıkış verisi 200hp ama yıllar sonra da olsa masraf etmesen uğraşmasan alamazsın orjinal gücünü bu mümkün değildir.
Oncelikle si a masallah 200vi normalde gecmesi gerekli diye dusunuyorum arac problemli gibi ama yinede denenmisin lafi olmaz![]()
Video çekilmiş ve si yürümüş,ben bile dünkü yorumumda yanılmış oldum,oyumu roverden yana kullanmıştımAracınızın gideri iyi maşallah
aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)