hakan güzel yazı ama bazı çelişkiler var sen emmeden içeri 1 bar basıcaksın egsoztta ne olucak basıncın? 0 mi ?
Printable View
hakan güzel yazı ama bazı çelişkiler var sen emmeden içeri 1 bar basıcaksın egsoztta ne olucak basıncın? 0 mi ?
backpressure hakkında minik bir yanlışınız var beyler backpresssure oranı vardır 1 e 1 1 e 1.5 felan filan öncelikle backpressure u sadece exhaust ile yenemessziniz sizin düşündüğünü backpressureın büyüğü ne basında turbo manifoldundadır sen istediğin kadar open downpipe yap ama senin turbo manifoldunda oluşan basınca engel olmasssın kendi yeni hazırladığım aracımda bir çok sensor kullanıyorum bunlardan 3 tanesi bp sensoru backpressure önemlidir ama nerde?
o manifoldunuzu döküm yaptığınızda manası kalmaz neden yarış arabaların exhaust manifold ları uzundur düşündünüzmü ? :) basıncı düşürmek için en ideal oran 1 e 1 dir aMMa velakin yol araçlarında 1e1 i yakaladığınızda gücünüz ciddi şekilde üstelerde oolur drag top end bir araca sahip olursunuz genelde güzel kural 1 e 1.2 1.3 ü yakalamaktir yani 1 bar basıyorum 1 bar görmeliğim EN iyi şekilde arabamın exhaustunda ama suan sizin araçlarınızda Tsi gruplarında çok zor çünkü o manifoldlarınızı değiştirmeniz gerekir equal uzun yada değişi k bir yöntem su olabilir egsozt hausingini büyütebilirsiniz bunların hepsi sizin araçlarınız için zor olabilicek şseyler back pressure u dediğim gibi birçok sey düşürebilir şu mesela güzel bir header ile beraber güzelbir egzantirik
siz o oturboya komple egsoztu taktığınızda veyahut downpipe ı taktığınızda peki turbodan sonraki okey peki turbodan önceki ? onu ne yapacağız ? ya exhaust housingini büyütüceğiz yani yükselteceğiz yada manifold yapacağız öncelikle siz bu downpipe ile zaten exhausttaki basıncı düşürmüş oluyorsunuz komple exhaust u taktığınızda basınc aynı kalıyor doal olarak komple yapmanın manası olmuyor
ama siz basıncı yükseltttiniz 1 e 2 diyelim 1.8 e düşürdüğünüzde komple exhaust u taktığınızda 125 likler ne düşüyor ne yükseliyor ama 160 lıklarda evet düşüyor buda sizen yararlı geliyor ama onun yerine turbonun kıcını büyütseniz inannın bana emmesini büyütmekten çok egsoztu büyütmek daha yararlı olacaktır
daha bir çok etken sayabilrim sana backpressure u düşürebilmrk için kolay bişiy değil backpresssure düşündüğünüz kadar gerçekten kolay değil :) ama önemli olan teksey su back pressure ı nekadaar düşürürsen gücün yukarı çıkar
atmosferik arabalarda biraz dah farklıdır olay
Iste bunun icin yazmanin cvp vermenin manasi yok tesekkur bile edilmiyor :))
Teşekkür için yazma bence , bilgi paylaştıkça çoğalır , google ben aradığım çoğu şeyi nasıl buluyorum bunu düşün , sen ben paylaşmazsak nasıl olacak bu , bana mecbur kalsınlar düşüncesi olmasın lütfen...
Ben yaşadığım sorunları her fırsatta dile getiriyorum ki herkes belki aynı sorunla karşılaşırsa bir çözüm yolu olur.
Benim pvc valf sorunumu , ordan yağ geliyor diyince "spook" nickli arkadaş bahsetti , raşit (bende ecufast yazılımı olmasına rağmen) de daha önce yaşıdığını soyledi , ben yurt dışındaki forumlardan teyit ettim , erkan abi de test edip değiştirelim dedi gibi...
Kendime adıma yazdığın için teşekkürler...
Bugün orjinal kat ımı bende geri taktırdım ilk izlenimler altar ciddi anlamda canlandı üst devirler için henuz yorum yapamyacagım. Ancak dp varken aldıgım logta araç 1.55 ten 1.28 lere dusuyordu cont. ta su an aldıgım logta dustugum cont. 1.34