2:30 çok çok iyi değer maaşallah. Birçok süper spor bu zamanı anca yapabiliyor. Ciddi iyileştirme ile demekki süper sporlara uyku kaçırılacak. Çok beğendiğim bir araç.
Printable View
2:30 çok çok iyi değer maaşallah. Birçok süper spor bu zamanı anca yapabiliyor. Ciddi iyileştirme ile demekki süper sporlara uyku kaçırılacak. Çok beğendiğim bir araç.
Yiğit stage 2+ sayılır demişsin tam olarak yazarmısın neler var ve güç tork nedir?Eğerki üzerinde a048 gibi bir lastik olsa kuru zemin ve serin bi havada 2:30un altına çok çok rahat inersin ve bu da süpersportlarla dönmek demektir gerçekten çok geliştirmiş renault 3 rs i ciddi bir fark var.
maşallah gerçekten pist performansı muazzam bir otomobil.. cadde kullanımında bile kendini belli ediyordu test etme fırsatım olmuştu kısa bir süre.. ancak pistte farkını koymuş ortaya.. pilotajda da oldukça başarılı ki zamanla daha iyi sürelere de imza atılacağı ortada..
Pistte gerçekten iyi.2.30 yapmak için başka bşey takmaya gerek yok ilk pist tecrübesine ve kalabalığa rağmen 2.32 çıktı sakin ve kuru pistte aynı lastikle 2.29-2.30 çok rahat çıkar zaten.a048 gibi lastikle 2.20-2.25 arasına düşer diye tahmin ediyorum.
Ss dp ve orta susturucu iptal,savaş usta custom cai,forge wastegate,dumpvalve iptal tial blowoff var,cooler,cooler ve turbo boruları,hks evc6 bide aem meth kit var şimdilik
Ben o videolari izlerken gormemistim.
Eve gidince izlerim,bildiklerimi yazarim sana ;)
Lastik ile 2-3 saniye alirsin-Coil ve sway barlar2 sec daha gelir,sobrasi tecrube ve bilgi.
2:25 muhtltesem sure olur eger ulasabilirsen. Bana Listeyi mail attilar,seni goremedim?
İnsallah pistlerden kopmazsin...
Buarada super spor klasmani 2:20 nin altinda basliyor...
çok keyifli olmuş :) bu arabayı tamamen pist odaklı yapmalısın bence cok başaralı bı araç :)
acaba senın golf r ne çıkarır?onla girmeyi düşnüyormusun
Güzel gazlamışsın tebrikler sonunda kamera dayanamamış :D video sonunda geçen söylediğim şeyi anlamışsındır belki izleyince kendimi dışarı atıyorum seni görünce
3. Vıdeonu ızleyerek ve 5:49 dan ıtıbaren vıraj vıraj yazayım;
S/F duzlugunde gaza gec oturuyorsun-Fren noktasını 1 tık ılerı tası ve ılk vıraja cok erken gırıyorsun,ayrıca cok ıyı calısan bır dıff kılıdın var,sabıt gazda don mutlaka,oyuzden bıraz gec gır,kafayı ıcerı sokunca gazı orta sıddette basarak apexı kez ve gaza otur. Yanı unutulmaması gereken,vıraja gırdıgımızde frenle ısımız bıtmıs-vıtes kuculmus ve gaza oturmaya baslamıs olmamız gerekıyor.
2. vıraj gayet temız.
3. vıraja yıne erken gırmıssın.Bu vıraj net dık kesılebılen ve hızlı gırılse bıle yolun sag tarafına acılmaya ızın veren bır yer.Buraya ıvme tası mutlaka.Bır daha kı vıraj ıcın cok sola acılmana gerek yok cunku 4. vıraj oylede boylede 2. vıtese dusuyorsun.
4. vıraj,3. vırajda falaz yavasladıgın ıcın tıkır tıkır donmussun ama lastıklerın oturyor.Sebebı fazla hava ve fazla dıreksıyon hareketı.
5. vırajada yavas ama dogru cızgıden gırmıssın.Lastıkler artık sısmıs :(
6. vıraja cok ıcten ve erken gırmıssın,buda senı yavaslatmıs.
7. vıraj gayet gızel hatta mınının saga kayması guzel olmus ancak erken fren yaptın nıye hızlı cıkmıyorsun?Ya hızlı gır boyle cık yada yavas gırıyorsan hızlı cık ;)
8. vırajın ılk apex ını cok erken yakalamıssın,bıraz dısta kal.Icte kaldıgın ıcın 2. apexede ıcte kalıyorsun ama sonra 3. apexe gelmeden dogru cızgıyı yakalamıssın ve 8 neredeyse dogru bıtırmıssın ;)
9. vıraj ıcın cok erken yavaslamıssın?Arabada sorun varmıydı o an?(Fren-motor?) cızgı gayet guzel ama cok erken fren hızını ve momentumunu calmıs.
10. vırajda gayet gızel.
11. vırajada erken gırmıssın buda hızından calmıs,orasa tam senlık bır yer,dıff kılıdın ne senfonıler soyler...
12. vıraj ıcın cok erken gaz kesmıssın ve frene basmıssın.Buraya nıspeten daha normal gırmıssın ancak cok erken yavasladıgın ıcın,vıraja erken kafayı sokuyorsun.
13. vırajda pejo bozmus senı.Zaten cok yavasladıgın ıcınde fazla ıcte kalmıssın,buda 14. vıraj ıcın avantaj saglamıs gıbı gorunsede fazla yavas olmak surenı calmıs.
14. vıraj gayet temız ama yavas.
15. vıraja da bıraz dıstan gırıyorsun ancak pejo yuzunden oldugu acık.
Genel olarak hatan,erken fren-gec gaza oturman-sabıt gazı unutman ve fazla dıreksıyon hareketı.
Iyı oldugun cızgılerı cogunluga tası.Mesela 15. vıraj da pejo yuzunden gec gırıyorsun ya,ona bır tık daha erken gırdıgını dusun,tamamdır ;)
Buarada bu forumdan kımsenın surusunu detaylı yazmamamıstım,degerını bıl ve pıstlerden kopma ;)
Lastik havaları kaç olmalı pistte? o gün pirelli standında 30'a düşürdüler ama bir süre sonra tutmamaya başladı yaırş sonrası 35ti havalar
Her araca-lastıge ve ıst yuzeyıne gore degısır.
Eger arac-lastık ve pıst yuzeyı ornegı verırsenız,soyleyım ;)
İstanbulpark 207 RC 205-45-17 Kumho ku39
Gaza geç oturmamın sebebi körfezdeki gbi çok zorlamak istemedim lastikleri fln pisti görmek için geldim ilk sefer çünkü bu daha.erken gazı bırakmamın sebebide viraja gelmeden,fren balatalarım daha yeni pisti çözmeden zaten süre yapma çabamda olmadığı için boşuna yeni balataları yakmak istemedim yani lastik fren ikilisini temkinli ve yormadan soğutarak kullandım biraz,baştada yazmıştım hatta.ilk deneyim olduğu için virajın apex noktalarını ve açılarını,ideal çizgisini haliyle pek bilmiyodum ama bu değerli yorumlarını her viraj için gözden geçirip videoyu defalarca izlicem evde eksiklerimi teyit edim sonraki pist gününe uygulamaya geçirim diye :) 2 seans pisti öğrenmem için az çok yeterli oldu zaten,mümkün oldukça bütün pist günlerine gelicem hiç kaçırmam :) 13,14 ve 15.virajlarda kasmadımda 3. Viteste kibarca döndüm birazda başka araç olmasının payı var tabi s/f e çıkarken bazı turlarda erken gaza oturdum ama hem esp yi kapatmadım hemde kilit devreye girdiği için tam düze çıkmadan hızlanmadı.kısacası sonraki etkinliklerde bunları göz önünde bulundurup limiti yükselticem çok daha iyi süreler gelicektir :) yorumların ve ilgin için çtekrar teşekkür ederim abi
Bende bu yuzden en son kı vıdeonun en son turunu ızledım kı,hem ogrenmıs oldugunu hemde hızlanmıs oldugunu dusunerek ızledım.
Ayrıca bır dahakıne balata ve lastıgını dusunme. Inan vırajlara duzgun gırdıgınde yanı kaymadıgına,anı fren degılde,yedırerek yaptıgında bunlar cok cok az asınıcaktır.
Elının altında kılıt var,keyfını sur ve kılıt tepkılerını ıyı hıssederek ıyı surelere uc.
Eger 2:25 yaparsan olay olur ve cok ıyı olur ;) Honda Cup larla 2:28 yuruyorduk...
Doğru diyosun murat abi düzgün girer kaymayı en aza indirirsem aşınmayıda azaltırım elbet ama ilk seferim öğrenme amaçlı olduğu için zorlamak yerine pisti ve virajları tanımaya çalıştım bidahaki sefere hiç acımam zaten lastik biter bi sonrakinde :)kilit olduğu için zaten virajlarda boşa bırakmıyorum pek gaz veriyorum kaydığını hissettikçe ama düzgün çizgide sabit gaz girersem sanırım daha iyi olucak.2.25 dedin benim yerime hedefi koydun abi onun için uğraşıcam o zaman 2.28 in altına inerim inşallah :)
Latık-Fren ve coıl;Sure Senındır....