33 iyidir özgürüm senin araba için
Printable View
33 iyidir özgürüm senin araba için
Bu lastıgı malesef bılmıyorum ancak Treadwear 120 nın altındaysa,pıst sıcaklıgı 25 ustu ıse 28 ıdealdır.Arkaları 32 yapabılırsın.
Eger tread wear 200 cıvarı ıse 30 uygundur yıne aynı pıst sıcaklıgında.
Ancak cok kaydırmıyor ıse ve yuusak lastık kullanıyorsanız 26-28 aralıgında olabılır.
Ayrıca Gercek nıtrojen bulurısenız 30 ıdealdır...
Treadwear öğrenir ona göre hava basarım birdahakine, teşekkürler
masallah trophy'ye hic zorlanmadan gidiyor, belli siz de fazla yuklenmeissiniz bahsettiginz sebeplerden oturu...tam pist arabasi, belli ediyor kendini ;)
Bırdahakıne bırlıkte yaparız ;)
Murat bey hazır bu konuda yakalamışken sizi faydalanalım bilgilerinizden.Araç megane 2 rs orjinal ebat lastik 225/45/17 w ad08 advan neova treadwear 180.Aracın fabrika lastik basınç önerisi ön 32 arka 29.Sıcak bir pist gününde mesela ortalama 30 derece bir havada kaç psi hava ile çıkmamı önerirsiniz?Çünkü seans ortalarında bende kafadan tutunmamayı hissettim orj 33psi ile girdim hava 35derece civarıydı kimbilir kaç olmuştu havaları...
Yiğit özür dilerim konunu bozmak istemiyorum ama hazır lafı açılmışken sormak istedim sadece..
Megane tam bu ortamın aracı, eline sağlık yiğit,baya keyifli olmuş. Golf ne durumda şuan motor yapıldı mı?
Bence orjinal olarak fabrikanın kapı içinde verdiği değerler var biri normal yol şartları diğeride 3-4 psi fazladır uzun yol vede yüklü haldeki hava değerini gösterir,işte o fabrikanın verdiği uzun yol değerlerinde basmak iyidir az hava basmak lastiğin çok daha çabuk ısınmasına ve erken tutunma problemi yaşanmasına yol açacaktır hemde virajlarda lastiğin yanak kısımlarına binen yük yüzünden daha çok aşınmasına sebep olur diye düşünüyorum.
180 tam orta bır hamur,onlerı 28 arkaları 26-28 yapabılırsın. One cok fazla yuklenen bır arac. Hele hava 30 derece ıse,her 4 turda bır ıcerı gırıp havaları kontrol etmek gerek,33-34 lerı gecınce hemen ındırmek gerek cunku understeer baslıyor....
Yıgıt,aracın sasesındekı hava skalası,yol sartları ıcın,pıst ıcın degıl. Ayrıca yuksek hızlı suruslerde yuksek hava gerekır ama pıstte tam tersı malesef.
Zaten dusuk havanında sınırı var.
aracının maşallahı var.
Şimdi Yiğit senin dediğinle Murat beyin dedikleri arasında ikilemde kaldım ama banada mantıken biraz daha düşük basmak mantıklı geldi sonuçta zaten ısınınca genleşecek ve ısınmasıda en fazla 1,5tur falan sürer hızlı ısıtırsak.Bu durumda orj değerlerden bi 3-4 psi az basmak doğrusu gibi çıkmadan.Bu durumda 32 veren önlere 28 gibi yine arkaları 29 vermesine rağmen daha az ısınacağı için 27 basmak lazım sanırım.