s13 normaldede hafif kiloda içinde sokulcek pek bıse yok.Ben içini söktüm bugun topladım toplasan 5 kılo anca hafifler.
Printable View
s13 normaldede hafif kiloda içinde sokulcek pek bıse yok.Ben içini söktüm bugun topladım toplasan 5 kılo anca hafifler.
koltuklar ve gogusu saymadım onlar agır.zaten her arabanın oem koltukları agırdır.
kapı ıclerı arka on plastıkler tavan halısı ve taban halısı var bıtek sokulcek.arka koltuk zaten 2 kılo anca var.ben herseyı sokup buyuk bı kolıye koydum tasırken 5 6 kılo kadar geldı.
Maşallah araçlara
Aracın hafifletilme konusunda oluşan yanlış algıya bir açıklama getirelim. Sökülen bagaj kapağı, kapılar, kaput , arka koltuk süngerleri ve yolcu koltuğudur. Elbetteki ağırlıkları 80 kilodan fazladır , 80kg yerlerine takılan ikameleri sayesine kasadan atılan ağırlıktır. Zannedildiğinin aksine aracın içinde detaylı bir hafifletilmeye gidilmemiştir, teybi dahil bütün aksesuarları halen üzerindedir. Mekanik parçalarda söküp taktıklarımızın ağırlık kaydını tutmadığı için toplamda ne kadar ekside veya artıda olduğumuzun net bir cevabını ançak araç kantara çıktığında söyleyebiliriz. Camda polikarbon kullanıldı, motor sporlarında plexiglass kullanımı tehlike arz ettiği için yasaktır.
tebrikler s13 cok guzel gitmis.
kilo konusunda kendi aracimdan bir ornek vermek istiyorum
aracim clio rs. kapi , kaput , bagaj hic biri polyester degil. sadece ic plastiklar, kapi icleri, on arka koltuklar ,avadanlik,stepne söküldu 7 kg tek surucu koltugu takildi toplamda 75 kilo hafifledi aracim
70 80 kg veya 100 kg basit değil güzel rakkamlardır 350-420 hp aralığında güce sahip bir araçta kgnin 1200lerden 1050 lere çekilmesindeki fark tahminime göre tamamen mantıksal hesaplamadan konuşuyorum 35-50 hp arası bir fark yaratıcağını düşünüyorum (tabi bu benim görüşüm doğru hesaplama ile veya deneme ile net bilgi elde edilebilir )
Tebrikler cok güzel yürümüş maaşallah :)
maşallah akın abi, ahmet abi ve onur abi ellinize sağlık çalışmalarınızın karşığını almışsınız valla helal olsun :) basınç kısıkken bile fenaydı şuan nasıl keyiflidir :D benimde arabayı acil yapmam lazım haha :D :D
Maşallah Angara :D
1200-1050 350-420 hp hesap yapmadan tahmini bu benim tahminim sende sanırım hesap yapmadın ve 20 hp diyosun ozaman öyle olmaz demiyceksin bana göre veya benim mantığıma göre tabirini kullanacaksın senin arabanın özelliklerinde yaz onada tahminde bulunalım kaç atlık yüreyeceğini
80 - 100 kg agızdan cıktıgı gibi kolay olmuyor japon araclarında. zaten japonların koltukları bakalitleri agır malzemeler degil.
araç 1.8 gt28 varsa süper gitmiş bnce sx beklemedigim bi sonuçtu
masallah cok iyi gitmis..Lastik ebatlari nedir?
çok iyi maşallah