100 kilo 3 boy yaptı biz denedik
yani 100 kilo 10 bg filan olabilir kasap hesabıyla :)
ama
her araçta 100 kilo aynı etki etmeyeceği gibi bir de doğru orantısı yoktur bu işin 300 kilo 30 bg diye tabi
Printable View
100 kilo 3 boy yaptı biz denedik
yani 100 kilo 10 bg filan olabilir kasap hesabıyla :)
ama
her araçta 100 kilo aynı etki etmeyeceği gibi bir de doğru orantısı yoktur bu işin 300 kilo 30 bg diye tabi
niye nasıl hesapladınızki şimdi onu.benım arabam 1430 kg 400 hp kilo başı 3.5 hp düşer .e eskiden de 200 hp ydi 7kg dusuyodu.smdı 200 hp iken 150 kılo atınca 20 hp kazanıyodum aynı arabaya smdı 50 kazanıyorum o zmn 1000 beygir yapsam 105 beygir kazanacam yani :D :D :D
varsa aramızda sürtünme agırlık denge cart curt hesaplayacak arkadaş 1200 kg arabanın 1050 ye dusunce kaç hp alacagını hesaplasın hadi modri meydan :)
7 kg 1 hp olması lazım ama bır yerden sonra terazı sasar bunun oranı vardır muhakkak
abi hayirli olsun, bu meray & onur ortakligi az ama oz is cikariyor...
suat abi sti da basınç ne alemdeydi
Yazmayayım yazmayayım dedim ama nereye geldi adamlar fiberden kapıları yapıyorlar bagajı yapıyorlar onun için gidip kurallara uygun cam buluyorlar sonra biz kac kilo söktük diye hesaplamıyorlar bu mantıklı mı Onuru biraz tanıyanlar bilir elli kere hesaplamıştır bunu ayrıca bu arabanın böyle gitmesi sadece hafiflikten mi ? yanlış tarafa bakıyorsunuz !
maşallah cok harika olmus hakketen maşallah 41 kere
maaşallah ikiside güzel araçlar,,,nissan şaşırtıcı şekilde iyi gitmiş cidden tebrikler :icon_tup:
bir Angaralı olarak Deli Kadir kurallarına göre 7kg 1bg olarak belirlenmişti yıllar önce :D :D Kadir abime selamlar :heyoo:
birde şu var ağırlık en çok deneyen araçlardan biri turbo biri atmo iken kendini daha fazla gösteriyor
Onur tam bilmiyorum ama 2,5 blok ve GT30 olduğuna göre minimum 1,5 ve üzeri olduğunu düşünüyorum, yanlışım varsa gerçekte bilen biri varsa düzeltsin...
Ayrıca konu ağırlık kısır döngüsünde dönüp durdu, araçların nasıl gittiği 1,8 motor ve GT28 turbo ile performansı üzerine konuşsak, herşeyin büyük turbo olmadığını sen önce fln aracı geç sonra deneyelim diyenlere göstersek olmazmı ?
Madsallah arac guzel gidiyor ona lafimiz yokta burda 1600 kilo 4 ceker bi arabaya 1150 1200 kilo arkadan iter bi arabayi kiyaslarken kilodan degilde neden bahsedicez.gt28 30 farkini kilo ve aktarim gayet guzel kapatmis bana sorarsaniz.
He sizin arabada 1600 kilo olsaydi o zaman derdimki efsane araba yapmissiniz buyuk turbo bi ise yaramamis..kenanin sti da guzel yuruyen bi sti ama bana sorarsan hakkiyla yuruyen bi 30 lu gibi degil garajda mehmetin sti var 30 lu eksiklerini halletsin bide onla deneseniz daha iyi sonuc cikaririz.
Arabaniz gercekten bekledigimden cok daha guzel gidiyor ama kilo avantajinida yabana atmayin
bence olay gt 30 gt28 falan filan değil, aracın setup ı oldukça önemli. atıyorum orj 2.0 sti motoruna bolt on gt30 koyup orj beyinle 1.5 gezen de var spec c yada 2.5 atmo kapak takıp kapak doldurup (egzantrik vs) emme vs vs yapıp rotated yapan da var. Ondan aracın spec leri bence önemli. sonuçta 20 g li bir araç 30 lu aracı geçebiliyor veya 18 g li araç 20 g li aracı geçebiliyor örnekleri benim de başıma geldi. Ama merayın aracı gayet güzel gidiyor maşallah orası ayrı ancak kilo farkı da tabiki bir etken hacim farkı da turbo farkı da. Ancak sadece turbo farkı bir etmen olmayabiliyor.
Dookancım relax Şampiyon en hızlı sensin tamam sen ne dersen o 100 kg 5 beygir alır onada tamam s13 güzel yürümüş nokta yeni bir konu açar araca göre hesap yaparız kimsenin kafasında soru işareti kalmaz uyarı geldi burası kg tartışma yeri değilmiş ;)
Aradaki 500kg fark yabana atılacak bir fark değil, Nissan çok güzel gidiyor maşallah. Herşeyı çok güzel olmuş ellerine sağlık hepsinin.
ağırlık önemli faktör kimse değil demesin aktarmada öğle
fakat s13 böğle gitmesindeki sebeplerden biri doğru setup bence.
aracın sanırım valvetrain egz. orjnal ve oem kapakların en çok hava aldığı devirleri
kullanıp aracı iyi yürütmüşsünüz gibi.Maşallah
Bende burdan spawn a kaldırıyorum:D