Aynen sen aydana git o sana ilaç olur sensörünede baktır timingede sorun var belliki çözülür elbet. Yoksa ben kuşadasına gelip sürücem :D
Printable View
hep pt 52 egzantrik takılmış arabalara, peugeot un kendi yaptığı egzantrikler daha verimli oluyor hemde daha ekonomik neden tercih edilmiyor.
ben roolingi arkadan izledim 106 ilk önde bastı az ama her şekilde kafayı çıkarttı hep arayı açtı gri saxo ile zaten kafa kafaya yürüyolar zaten.Mavi saxo ilede arka tampondan takip edyo ara açılmıyo.
serkana gelirsek (mavi vts) vites konusunda biraz hırçın değil sesleri dinlerseniz zaten ama genede yazılım ve egz. olupta normal vites atsada 1.2 boy geçmesi lazım iken kafa burun yürümesi bizi şaşırttı.onun çaresini çözücez artık ayar oldu iyice :)
kilolarda zaten 106 tek 150kg ,diğer saxolar eşitti 2 kişi vardı .
bencede tımıng ayarından olabılır, cunku rakım farklııgından baska zamanla kacıyor ayarı (trıger kayıs salıyo kendını)
Egzantrik lift derecesinin yüksekliğinden dolayı olması gereken o silkelemesi normal. Ne yazılımdan ne başka bişiyden pt 52 silkeletir 2 kere 2 4. Bunu biraz azaltmanın yolu itb yapmaktan geçer oda hem maliyetli hemde yakıt açısından arttırır tüketimi. Yani pt52 de seninki silkeledi benimki silkelemedi yok. Güç istiyorsan bu böyle
Aracın silkelemeyi yazılımdan yapıyor.Egzantrikten değil.oem beyin taksın o sorun kalkacak ortadan..yazılımların hepsi 1800rpm de silkeleme yapar..benim yaptırdığım ve çevremdeki bütün 106lar aynı şekilde silkeleme yapıyor..dediğim gibi 1800 rpm de silkeler..serkana bunu söyledim zaten oem beyin alacak.
Ayrıca timing bozulmaz sonuçta civata bu gevşemez oynamaz..
Görkem sen TE 106 ile ne oluyordun? kafa burun gidiyordun..bende AC ile o zamanlar TE 106 ile kafa burun giidyordum..Şuanda da olan aynı AC VB kafa burunlar.Yani VB de sorun yok kardeşim..tek eksiği ince conta..contayı koyduğu zaman VB aça aça gidecek..he yay şapka olmadığı içinde VB ince koyarsa sıkıntı olabilir gerek yok contaya..en iyisi serkan sana söylediğim gibi aydana filize git egzantrikleri sök ince conta koy.bazı arkadaşlar Rakım demiş biraz garip geldi bana araba deniz seviyesinden başka bir deniz seviyesine gitti.değişen bişey yok o konuda..boşuna kafa karıştırmayalım ortadaki problem(silkeleme beyin) ve eksik(ince conta) belli..
timing 106 derece emme 106 derece egsoz. Bu ayarı yaptırısanız tamamen sağlıklı olur perf. açısından. Şu an bu ayarda olduğunu düşünmüyorum :)
ya tuğca bu arabanın en son en iyi performans verdiği ayarı ahmet yaptı ve görkemde gazlamaya başladı..ahmet zaten olması gereken en iyi ayarı yaptı ki görkem o dönemlerde gazlamaya başladı..bu arabada kuşadasına satılmadan önce en iyi performaslı halindeydi..şimdi ayar nasıl oluyorda bozluyor..rakım aynı emme eksoz derecleride en son ahmetin yaptığı ayarda..ben yukarda bi matemetik yaptım denenmiş arabalar hakkında..o yüzden saxoda sıkıntı yok..boşu boşuna adamı sorun var diye sanayi sanayi gezdireceksiniz..Gitsin söksün egzantriklerini taksın inceyi silkemeleyide kesmek için orjınal yazılıma dönmesi lazım..onuda kuşadasında yaptıramaz ya beyni buraya gönderecek görkem orjınal haline cevirtirip geri gönderecek yada vb nin sahibi serkan çıkma oem beyin alacak..
Bu adam rolling yapıyorsa silkelemenin bi zararı olmaz, çünkü zaten alt devirde yaşar bunu 278 derece egz. olduğu için. Bişey alıp masrafa girmesine gerek yok. O arabanın herşeyi doğru fakat timing ayarı şablonsuz ölçüsüz ayakta afaki yapıldı diye biliyorum. Yanlış biliosam yapan düzeltsin :) Ahm değil pejonun citroenin mühendisi gelse göz kararı 106 ya 106 derece yapamaz. Ayrıca rakım rukum farkından o timing bozulmaz, ağrı dağına çıkmadı araba. Kuşadasında rakım 0 :)
1500-2500 devir arasında silkelemeyi yapıyordu..pt 52 den dolayı oluyor..timing leri standart yerine getirdiğinizde büyük ölçüde azalır fakat bu sefer de güçten düşer.
o silkelemeyi mümkün olduğunca yaptırtmayın..o devirleri gaz vererek geçin veya debriyaja basın..supap kestirebilirsiniz.
tuğca bu adamlar ayda yılda bir roll yapan adamlar. zaten kuşadasında gazlayacak yol yok mecburen aydın izmir otobanına cıkıyorlar.sürekli şehir içi kullanıyorlar.silkeleme yazılımsal bütün yazılımlarda var.tam 1800 rpm de yapar.tabi aracta egz. olduğu için bu silkeleme hard hale geliyor.egz. söksün oem egzantriklerle de silkeleme yapacak tam o devir bandında.ama biraz daha soft olacak silkemeleme.rakım konusunda bende aynı şeyi düşünüyorum. :)