civicte deforme olan bariyer var, 106da yok. aradaki fark birazda ondan kaynaklanıyor. euro ncap 5 yıldızlı modeller bile deforme olmayan bariyer karşısında dağılıyorlar.
Printable View
civicte deforme olan bariyer var, 106da yok. aradaki fark birazda ondan kaynaklanıyor. euro ncap 5 yıldızlı modeller bile deforme olmayan bariyer karşısında dağılıyorlar.
Deforme olmayan bariyer
2013 Chevrolet Cruze small overlap IIHS crash test - YouTube
Deforme olan bariyer
Chevrolet Cruze Crash test - Latin NCAP 2011 - YouTube
Civicin vurdugu bariyerde cruzeun ki kadar deforme olanindan degil kamera acisi yaniltiyor olabilir ama sabit bariyer gibi gordum ben. Deforme olan bariyer olsa 106 ya bisey olmazdi sol camurluk sokulup takilir kaput hafif duzeltilip 20 ye ilan acilirdi :p
bizde olsa bu arabayi 2 parca degisen 1 parca sokulup takilmis diye satarlar test sonrasi..
uçan teneke resmen allah korusun böle bir kazada motor kucakta resmen
çürük ama çok iyi gidiyor :D:D
kemer taksa arkadakı kurtulurdu:)
Sase ucuna dokunsan bile direk katlanıyo SNR plakalı 106'tımı bariyere vurdugum zamandan biliyorum :D Aynen Kimse Koparamaz Bizi Bizler 106-306 Aşıgı Son Nesiliz :icon_tup:
hahahahhaa yaparlar valla :hahaha:
Mall Fransadan İthal Geldi Kamyondan İndirirken Surtmusler Keyfe Keder Degisti.. :hahaha:
Telmaşa araba zaten düz yolda gitmesinden başka bişey beklememek lazım.metal tabut :)
segment farkından da kaynaklı güvenlik farkı olabilir civic ile. bu yüzden bir tutmamak lazım. civic c segment, 106 a segment. aynı yılların araçları dahi olsa arada iki segment fark var. peugeot c segment aracı 306 ile civici karşılaştırırsak 306nın da civic kadar güvenli olduğunu düşünüyorum.
bir de 2000 yılından önce ki araçlar ne olursa olsun ister mercedes ister bmw sonuç çok ta iç açıcı olmuyor. a sutünü illa ki katlanıp kapıyı filan kastırıyor...
Allah korusun, eski 106mla aynı renk test aracı, içim bi kötü oldu.
10 km hızla bir kamyonete arkadan vurdum ve o hıza göre beklemediğim bi şekilde hasar almıştı benimki de.
Çok kötü e birde hızlı gitmek uğruna bu arabanın sağını solunu kesiyorlar bu nasıl bir mantık??
Güvensiz ama çok zevkli namussuz araba.
videonun amacı KEMER bağlamak..
hatta biyerde yolcu kompartımanı iyi durumda, kemer bağlı olsa hafif yaralanma ile kurtulurlardı diyor
buda ncap resmi sitesinden alıntılar
saxo (yani 106)
E36 BMW 3
linklere bakarsanız göreceksiniz ki saxo, E36 dan daha yüksek puan almış..
E36 da saxo/106 şaseside 90 ların başında üretime alınmış şaseler..
ncap sitesini incelerseniz 90 ların sonlarına doğru ortaya çıkan modellerde puanlar yükseliyor
anlatmak istediğim anormal bir durum yok, eski arabaların hepsi bu yapıda..