Birincisi araba çok şişiyor. Bu işin çözümü intercooler tanıştığımızdan beri dinlemedin. İkincisi Muratın dediği gibi fren noktasını hala oturtamamışsın. Hep farklı noktalarda fren yapıosun. Bi de frene hala trafikteki gibi basıosun. İlk piste çıktığında da körfezde anlatmıştım. Frenden kazanacağın daha çok süre var IC den kazanacağından.
Üçüncüsü virajlarda arabayı çok fazla içeri doğru kasıosun. Geniş virajlarda maksimum derecede dışa açman gerek viraj çıkışında. Sen içeri doğru zorluosun arabayı. Hem hızdan hem de lastikten yiyorsun.
Dördüncüsü gaz tepkilerin eksik gaz pedalının bütün kademelerini kullanamasıosun onunda nedeni sprint booster. Onu sök at arabandan. Roll de işine yarar belki ama pistte ara kademeleri öldürür. O nedenle hep torque steer'e giriyorsun.
IN BOOST WE TRUST
Beni anlayan biri cikti
Ayrica megane'in halinden megane kullanan anlar...
S/B cok cok gereksiz,hemen dusmanina hediye et
Bende renolandim,en yakin pist gununde gorusuruz umarim...
Tesekkur ederim degerli yorumlarin icin musadenle bir kac aciklama yapayim.Intercooler isinde haklisin benim en cok yapmak istedigim seyde bir turlu firsat yaratamadim cok degisik bir durum bende anlamadim.Fren konusunda "noktalar" tam oturmamissa sebebi pisti tam anlamiyla hala ezberleyememek veyahut sizin videoda goremediginiz arkadan sapik gibi gelen arkadaslar olmasidir bunu goz onunde bulundurun lutfen o arkadaslar gercekten frenlemeyi cok bozuyorlar o polo cup hirsindan bir kac kere vuracak gibi oldu.Trafik aliskanligindan biraz olsun kurtuldum Alper abi 4luler hic yanmiyordu korfezdeykenvirajda belki iceri kasiyor olabilirim ona biraz daha acilarak dikkat ederim yalniz soyle bir durum var hala limit gitmiyorum virajlarda riski bir nebze azaltmak icin onu goz onunde bulundurursaniz acilmama gerek kalmiyor bazi viraj cikislarinda.Sprint booster konusunda sonuna kadar haklisiniz yalnizca duzde hizlanma konusunda ise yariyor pist icin ilk kademesinide acsam uygun degil gercekten.Murat bey hayirli olsun sizi trophy den asagisi memnun birakmaz ki o bile kesinlikle yeterli gelmeyecektir supriz degilse ne aldigini ogrenebilirmiyiz
![]()
Zeki yaw bişeye de itiraz etme. Herif arkadan istediği kadar hızlı gelsin geç fren yaparsan mı daha güvende olursun erken fren yaparsan mı? Geç derken olması gerektiği yerde fren yaparsan zaman kazanırsın arkadaki istediği kadar hızlı gelsin. Sonuçta o da fren yapıcak. İkincisi viraj çıkışında arabayı açarsan araban daha çabuk hızlanır torque steere kalmaz diyorum sen zaten o kadar limitte gitmiyorum ki diyorsun. O zaman araban neden sürekli torque steer yapıyor viraj çıkışlarında. Viraj çıkışında sen hala arabayı viraj içine çekmeye çalıştığın için olabilir mi?
IN BOOST WE TRUST
Buyrun bu da ilk seans lastik havalarim onler 32 olmasi gerekirken 22 arkalar 29 olmasi gerekirken 19 cikti o yuzden virajlarda giris cikislarda biraz zorlanmisim sonradan izleyince daha net farkettim.
31 Agustos Istanbul Park Megane RS 1. Seans - YouTube
Iyi seyirler.
Clio RS aldim,eglenceli ve pistte bana arkadas olucak
Thropy istiyorum ancak arac reklam sirketinden cok fazla kiralandigi icin,icim isinmadi. Fiyatida yuksek o kondisyona...
Bir gun pistte bulusalim,herseyi cozeriz
Subata kadar istedigim tarz aracim olmayacak Alper ama subatta![]()
Itiraz etmiyorum sadece senin videoda gordugunle benim aynada gorduklerim arasinda farklar var bunu anlatmaya calisiyorum ama bu videoya surekli farkli noktada fren veya gec erken fren gibi yansiyor.O dedigin cikista cekmesi ne yazikki sprint boosteri acik biraktigim icin yasadigim durum pismanim onu actigima pistte cok gereksiz birsey.Virajdan acilmadan cikma sebebimde yalandan cok duzgun cok limit gitmis gibi gozukmeye ihtiyacim olmadigi icin istemedim cunku limit hiz girmedim hic bir yere duz gitmek varken niye yalandan zor cikmis gibi kenara dogru acilayim(bazi virajlar haric)?Kendi aracimiza yakin ayarda veya ayni aracla(Megane RS) cekilmis duzgun bir video izleyip ogrenemedigimiz icin her seferinde kendimiz birseyler deneyip ogrenmeye calisiyoruz simdilik bu noktaya gelebildim belki tavsiyelerle dahada gelisir zamanlar bakalim insallah.
Hayirli olsun gercekten bundan once benimde cok almak istedgim bir aracti bulmustum vazgectim turboyu tercih ettim.Bir gun piste onunla ciktiginizda bazi cilelerimizi anlarsiniz daha once konustugumuz gibicok isterim sizle beraber ayni aracta cikamadik bari pes pese cikalim takip etmek bile birseyler ogretecektir.
Birde Alper abı uyarın üzerine tekrar tekrar izledim sadece 1 yada 2 virajda açılmamışım özellikle 1tane virajda hiç açılmamışım onun harici çokta içte kaldığımı farkedemedim.Heralde anlaşamadığımız noktalardan biri ooldu.Birde sonlara doğru mavi polo cup aracının olduğu yeri dikkate alma orada arkadaşla oynaştık biraz çizgi fren falan hepsi gitti eğlenceye döndü o kısım![]()
Zeki arabayı viraj çıkışında dışa doğru açarsan araban daha çabuk hızlanır.Ama viraj içerisine çekmeye çalışırsan akselerasyon düşer. Araba torque steer e direksiyon içe doğru baktığı için girer yani kafadan kayma eğilimi yapar dışa doğru ama hızlanamaz sen ne kadar gaza bassanda. Sendeki durumda o. Virajdan çıkarken viraj çıkışına doğru arabayı yönlendireceğine arabayı içeriye doğru tutup hızlanmayı deniyorsun. O nedenle de hem tutunamıyorsun hem de torque steer yaşıyorsun çünkü dışta kalan lastik tutunup arabayı dışa çekmeye çalışıyor ama direksiyon açın viraj içini gösteriyor. Yani şöyle düşün 90 derecelik bir dönüş yapmak için virajın başında direksiyonu sonuna kadar çevirip gaza sonuna kadar asılmak gibi düşün. Arabanın verdiği tepkide aynen o şekilde.
IN BOOST WE TRUST
Adam 2:35 yaptı yaranamadı ya la![]()
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Haklısın Alper abi hiç itiraz etmiyorum dediklerine sonuna kadar haklısın da ben öyle birşey yapmadım tekrar tekrar izlettin bana ağlayacağım şimdisadece tek virajda hep öyle döndüm inan kaç numara bilmiyorum videoda belli zaten 4-6 arası bi viraj
hayır kaçırdığım noktayı bana saniye olarak söylersen daha net yakalarız birbirimizi .Bu arada 1.seansı hiç kaale alma orda piste ısınmak için döndüm 22havayla 2:38
![]()
1:01-1:38-2:13-2:23-3:40-4:19-
4:47 ile 4:58 arası zaten felaket. Daha da bakamadım. Dikkatli izle. O şikanlara 1 metre uzaktan geçiosun. Arabayı oraya kadar açman gerek ki verimli hızlansın. 4:47 ile başlayan 8. viraj zaten felaket. Arabayı sürekli içeri çekiosun.4:58 çıkışı daha da kötü
IN BOOST WE TRUST
virajlarda söylenildigi gibi gazı %20 %40 arasında tutarsanız araba daha dengeli döner virajları boştayken agırlık dagılımı çok farklı ve siz gaza yuklendiginizde onden bırakıyo kendini aniden o yüzden virajlarda ceyrek veya yarım gazla dönmeniz çok fayda saglayacaktır hem lastik acısından hemde süre acısından
Gerisi izleyemeyeceğim kadar felaket mi diyorsunDikkat ettimde tek açmadığım viraj ve 8in çıkışını beğenmemişsin verdiğin saniyeler hep bu yönde şimdi seninle hem fikiriz.3:40 ı saymadığını var sayıyorum oradaki giriş mecburi tam start finish sonunda sağ köşemde polo var gördüğün üzere zoraki girdik birlikte orası normal.Frekansımız tutmaya başladı 8inci viraj kısacası çözülmesi gereken en ciddi nokta gibi gözüküyor şu an ki inan bana orada hep risksiz dönmeye çalışıyorum önümdeki rs fark açıyor sadece o virajda dikkat edersen.Bütün tavsiyelerini dikkate alacağım acımasız olma lütfen bana karşı ilk izmitte çıkışımızda 5kilo verdirmiştim sana 5turda hatırlarsan önemli olan gelişim
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)