User Tag List

Sayfa 2/22 İlkİlk 123412 ... SonSon
413 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: 31 Ağustos İstanbul Park Pist Günleri SA Megane RS 3. Seans

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gayet ıyı ıste 2.34 rahat cıkar ısınma ısıde halloldukca 1 er sn duser artık lımıte dogru gelırsın;D

Isınma için artık mekanik değişiklikler lazım onlarıda hallettiğim zaman 2:34 lere doğru akarım ufak ufak bi görelim o rakamı sonra daha aşağı zorlarız yavaş yavaş şimdi bile limit değil benim ve aracım için 2:36.5 dahada iner kasarsam da pistte kasko yok kasko

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birincisi araba çok şişiyor. Bu işin çözümü intercooler tanıştığımızdan beri dinlemedin. İkincisi Muratın dediği gibi fren noktasını hala oturtamamışsın. Hep farklı noktalarda fren yapıosun. Bi de frene hala trafikteki gibi basıosun. İlk piste çıktığında da körfezde anlatmıştım. Frenden kazanacağın daha çok süre var IC den kazanacağından.
    Üçüncüsü virajlarda arabayı çok fazla içeri doğru kasıosun. Geniş virajlarda maksimum derecede dışa açman gerek viraj çıkışında. Sen içeri doğru zorluosun arabayı. Hem hızdan hem de lastikten yiyorsun.
    Dördüncüsü gaz tepkilerin eksik gaz pedalının bütün kademelerini kullanamasıosun onunda nedeni sprint booster. Onu sök at arabandan. Roll de işine yarar belki ama pistte ara kademeleri öldürür. O nedenle hep torque steer'e giriyorsun.
    IN BOOST WE TRUST

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beni anlayan biri cikti
    Ayrica megane'in halinden megane kullanan anlar...
    S/B cok cok gereksiz,hemen dusmanina hediye et
    Bende renolandim,en yakin pist gununde gorusuruz umarim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beni anlayan biri cikti
    Ayrica megane'in halinden megane kullanan anlar...
    S/B cok cok gereksiz,hemen dusmanina hediye et
    Bende renolandim,en yakin pist gununde gorusuruz umarim...
    Nasıl Renolandın. Reno da senin ihtiyacını giderecek araba daha piyasaya çıkmadı mike
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birincisi araba çok şişiyor. Bu işin çözümü intercooler tanıştığımızdan beri dinlemedin. İkincisi Muratın dediği gibi fren noktasını hala oturtamamışsın. Hep farklı noktalarda fren yapıosun. Bi de frene hala trafikteki gibi basıosun. İlk piste çıktığında da körfezde anlatmıştım. Frenden kazanacağın daha çok süre var IC den kazanacağından.
    Üçüncüsü virajlarda arabayı çok fazla içeri doğru kasıosun. Geniş virajlarda maksimum derecede dışa açman gerek viraj çıkışında. Sen içeri doğru zorluosun arabayı. Hem hızdan hem de lastikten yiyorsun.
    Dördüncüsü gaz tepkilerin eksik gaz pedalının bütün kademelerini kullanamasıosun onunda nedeni sprint booster. Onu sök at arabandan. Roll de işine yarar belki ama pistte ara kademeleri öldürür. O nedenle hep torque steer'e giriyorsun.
    Tesekkur ederim degerli yorumlarin icin musadenle bir kac aciklama yapayim.Intercooler isinde haklisin benim en cok yapmak istedigim seyde bir turlu firsat yaratamadim cok degisik bir durum bende anlamadim.Fren konusunda "noktalar" tam oturmamissa sebebi pisti tam anlamiyla hala ezberleyememek veyahut sizin videoda goremediginiz arkadan sapik gibi gelen arkadaslar olmasidir bunu goz onunde bulundurun lutfen o arkadaslar gercekten frenlemeyi cok bozuyorlar o polo cup hirsindan bir kac kere vuracak gibi oldu.Trafik aliskanligindan biraz olsun kurtuldum Alper abi 4luler hic yanmiyordu korfezdeyken virajda belki iceri kasiyor olabilirim ona biraz daha acilarak dikkat ederim yalniz soyle bir durum var hala limit gitmiyorum virajlarda riski bir nebze azaltmak icin onu goz onunde bulundurursaniz acilmama gerek kalmiyor bazi viraj cikislarinda.Sprint booster konusunda sonuna kadar haklisiniz yalnizca duzde hizlanma konusunda ise yariyor pist icin ilk kademesinide acsam uygun degil gercekten.Murat bey hayirli olsun sizi trophy den asagisi memnun birakmaz ki o bile kesinlikle yeterli gelmeyecektir supriz degilse ne aldigini ogrenebilirmiyiz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zeki yaw bişeye de itiraz etme. Herif arkadan istediği kadar hızlı gelsin geç fren yaparsan mı daha güvende olursun erken fren yaparsan mı? Geç derken olması gerektiği yerde fren yaparsan zaman kazanırsın arkadaki istediği kadar hızlı gelsin. Sonuçta o da fren yapıcak. İkincisi viraj çıkışında arabayı açarsan araban daha çabuk hızlanır torque steere kalmaz diyorum sen zaten o kadar limitte gitmiyorum ki diyorsun. O zaman araban neden sürekli torque steer yapıyor viraj çıkışlarında. Viraj çıkışında sen hala arabayı viraj içine çekmeye çalıştığın için olabilir mi?
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buyrun bu da ilk seans lastik havalarim onler 32 olmasi gerekirken 22 arkalar 29 olmasi gerekirken 19 cikti o yuzden virajlarda giris cikislarda biraz zorlanmisim sonradan izleyince daha net farkettim.

31 Agustos Istanbul Park Megane RS 1. Seans - YouTube

Iyi seyirler.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Clio RS aldim,eglenceli ve pistte bana arkadas olucak
    Thropy istiyorum ancak arac reklam sirketinden cok fazla kiralandigi icin,icim isinmadi. Fiyatida yuksek o kondisyona...
    Bir gun pistte bulusalim,herseyi cozeriz
    Subata kadar istedigim tarz aracim olmayacak Alper ama subatta

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zeki yaw bişeye de itiraz etme. Herif arkadan istediği kadar hızlı gelsin geç fren yaparsan mı daha güvende olursun erken fren yaparsan mı? Geç derken olması gerektiği yerde fren yaparsan zaman kazanırsın arkadaki istediği kadar hızlı gelsin. Sonuçta o da fren yapıcak. İkincisi viraj çıkışında arabayı açarsan araban daha çabuk hızlanır torque steere kalmaz diyorum sen zaten o kadar limitte gitmiyorum ki diyorsun. O zaman araban neden sürekli torque steer yapıyor viraj çıkışlarında. Viraj çıkışında sen hala arabayı viraj içine çekmeye çalıştığın için olabilir mi?

Itiraz etmiyorum sadece senin videoda gordugunle benim aynada gorduklerim arasinda farklar var bunu anlatmaya calisiyorum ama bu videoya surekli farkli noktada fren veya gec erken fren gibi yansiyor.O dedigin cikista cekmesi ne yazikki sprint boosteri acik biraktigim icin yasadigim durum pismanim onu actigima pistte cok gereksiz birsey.Virajdan acilmadan cikma sebebimde yalandan cok duzgun cok limit gitmis gibi gozukmeye ihtiyacim olmadigi icin istemedim cunku limit hiz girmedim hic bir yere duz gitmek varken niye yalandan zor cikmis gibi kenara dogru acilayim(bazi virajlar haric)?Kendi aracimiza yakin ayarda veya ayni aracla(Megane RS) cekilmis duzgun bir video izleyip ogrenemedigimiz icin her seferinde kendimiz birseyler deneyip ogrenmeye calisiyoruz simdilik bu noktaya gelebildim belki tavsiyelerle dahada gelisir zamanlar bakalim insallah.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Clio RS aldim,eglenceli ve pistte bana arkadas olucak
    Thropy istiyorum ancak arac reklam sirketinden cok fazla kiralandigi icin,icim isinmadi. Fiyatida yuksek o kondisyona...
    Bir gun pistte bulusalim,herseyi cozeriz
    Subata kadar istedigim tarz aracim olmayacak Alper ama subatta

Hayirli olsun gercekten bundan once benimde cok almak istedgim bir aracti bulmustum vazgectim turboyu tercih ettim.Bir gun piste onunla ciktiginizda bazi cilelerimizi anlarsiniz daha once konustugumuz gibi cok isterim sizle beraber ayni aracta cikamadik bari pes pese cikalim takip etmek bile birseyler ogretecektir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde Alper abı uyarın üzerine tekrar tekrar izledim sadece 1 yada 2 virajda açılmamışım özellikle 1tane virajda hiç açılmamışım onun harici çokta içte kaldığımı farkedemedim.Heralde anlaşamadığımız noktalardan biri ooldu.Birde sonlara doğru mavi polo cup aracının olduğu yeri dikkate alma orada arkadaşla oynaştık biraz çizgi fren falan hepsi gitti eğlenceye döndü o kısım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Zero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Itiraz etmiyorum sadece senin videoda gordugunle benim aynada gorduklerim arasinda farklar var bunu anlatmaya calisiyorum ama bu videoya surekli farkli noktada fren veya gec erken fren gibi yansiyor.O dedigin cikista cekmesi ne yazikki sprint boosteri acik biraktigim icin yasadigim durum pismanim onu actigima pistte cok gereksiz birsey.Virajdan acilmadan cikma sebebimde yalandan cok duzgun cok limit gitmis gibi gozukmeye ihtiyacim olmadigi icin istemedim cunku limit hiz girmedim hic bir yere duz gitmek varken niye yalandan zor cikmis gibi kenara dogru acilayim(bazi virajlar haric)?Kendi aracimiza yakin ayarda veya ayni aracla(Megane RS) cekilmis duzgun bir video izleyip ogrenemedigimiz icin her seferinde kendimiz birseyler deneyip ogrenmeye calisiyoruz simdilik bu noktaya gelebildim belki tavsiyelerle dahada gelisir zamanlar bakalim insallah.
    Zeki arabayı viraj çıkışında dışa doğru açarsan araban daha çabuk hızlanır.Ama viraj içerisine çekmeye çalışırsan akselerasyon düşer. Araba torque steer e direksiyon içe doğru baktığı için girer yani kafadan kayma eğilimi yapar dışa doğru ama hızlanamaz sen ne kadar gaza bassanda. Sendeki durumda o. Virajdan çıkarken viraj çıkışına doğru arabayı yönlendireceğine arabayı içeriye doğru tutup hızlanmayı deniyorsun. O nedenle de hem tutunamıyorsun hem de torque steer yaşıyorsun çünkü dışta kalan lastik tutunup arabayı dışa çekmeye çalışıyor ama direksiyon açın viraj içini gösteriyor. Yani şöyle düşün 90 derecelik bir dönüş yapmak için virajın başında direksiyonu sonuna kadar çevirip gaza sonuna kadar asılmak gibi düşün. Arabanın verdiği tepkide aynen o şekilde.
    IN BOOST WE TRUST

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adam 2:35 yaptı yaranamadı ya la
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zeki arabayı viraj çıkışında dışa doğru açarsan araban daha çabuk hızlanır.Ama viraj içerisine çekmeye çalışırsan akselerasyon düşer. Araba torque steer e direksiyon içe doğru baktığı için girer yani kafadan kayma eğilimi yapar dışa doğru ama hızlanamaz sen ne kadar gaza bassanda. Sendeki durumda o. Virajdan çıkarken viraj çıkışına doğru arabayı yönlendireceğine arabayı içeriye doğru tutup hızlanmayı deniyorsun. O nedenle de hem tutunamıyorsun hem de torque steer yaşıyorsun çünkü dışta kalan lastik tutunup arabayı dışa çekmeye çalışıyor ama direksiyon açın viraj içini gösteriyor. Yani şöyle düşün 90 derecelik bir dönüş yapmak için virajın başında direksiyonu sonuna kadar çevirip gaza sonuna kadar asılmak gibi düşün. Arabanın verdiği tepkide aynen o şekilde.

Haklısın Alper abi hiç itiraz etmiyorum dediklerine sonuna kadar haklısın da ben öyle birşey yapmadım tekrar tekrar izlettin bana ağlayacağım şimdi sadece tek virajda hep öyle döndüm inan kaç numara bilmiyorum videoda belli zaten 4-6 arası bi viraj hayır kaçırdığım noktayı bana saniye olarak söylersen daha net yakalarız birbirimizi .Bu arada 1.seansı hiç kaale alma orda piste ısınmak için döndüm 22havayla 2:38

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adam 2:35 yaptı yaranamadı ya la
    hep daha iyisi olalım diye ben eleştirileri her zaman o gözle görürüm sıkıntı yok tartışalım ki her tartışmadan birşeyler kapayım.Hakkaten 2:36da kesmedi ya kimseyi daha 2. çıkışımız

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    polo yu geçerken ve ardından geçmeye çalıştığınız RS ( yani start düzlüğündeki ilk viraj )...
    her 2 turda da, sadece bir virajda 1-2 sn. orda kaybetmişsiniz..

diğer bölümlerde de, biraz daha limit giderek bence HEDEF sürenize yakalaşabilirsiniz
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1:01-1:38-2:13-2:23-3:40-4:19-
    4:47 ile 4:58 arası zaten felaket. Daha da bakamadım. Dikkatli izle. O şikanlara 1 metre uzaktan geçiosun. Arabayı oraya kadar açman gerek ki verimli hızlansın. 4:47 ile başlayan 8. viraj zaten felaket. Arabayı sürekli içeri çekiosun.4:58 çıkışı daha da kötü
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    virajlarda söylenildigi gibi gazı %20 %40 arasında tutarsanız araba daha dengeli döner virajları boştayken agırlık dagılımı çok farklı ve siz gaza yuklendiginizde onden bırakıyo kendini aniden o yüzden virajlarda ceyrek veya yarım gazla dönmeniz çok fayda saglayacaktır hem lastik acısından hemde süre acısından
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1:01-1:38-2:13-2:23-3:40-4:19-
    4:47 ile 4:58 arası zaten felaket. Daha da bakamadım. Dikkatli izle. O şikanlara 1 metre uzaktan geçiosun. Arabayı oraya kadar açman gerek ki verimli hızlansın. 4:47 ile başlayan 8. viraj zaten felaket. Arabayı sürekli içeri çekiosun.4:58 çıkışı daha da kötü

Gerisi izleyemeyeceğim kadar felaket mi diyorsun Dikkat ettimde tek açmadığım viraj ve 8in çıkışını beğenmemişsin verdiğin saniyeler hep bu yönde şimdi seninle hem fikiriz.3:40 ı saymadığını var sayıyorum oradaki giriş mecburi tam start finish sonunda sağ köşemde polo var gördüğün üzere zoraki girdik birlikte orası normal.Frekansımız tutmaya başladı 8inci viraj kısacası çözülmesi gereken en ciddi nokta gibi gözüküyor şu an ki inan bana orada hep risksiz dönmeye çalışıyorum önümdeki rs fark açıyor sadece o virajda dikkat edersen.Bütün tavsiyelerini dikkate alacağım acımasız olma lütfen bana karşı ilk izmitte çıkışımızda 5kilo verdirmiştim sana 5turda hatırlarsan önemli olan gelişim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)