User Tag List

Sayfa 6/22 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon
413 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: 31 Ağustos İstanbul Park Pist Günleri SA Megane RS 3. Seans

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya arkadaslar tekrar ediyorum; ben cidden kotu/yavas vs kullaniyorum.
    Bu 458 ile yada muadilleriyle bir cok pilot cikmis,onlarda mi kotu?
    Hadi siz cok iyisiniz,digerleri kotu vs,Bu gt3 araclarindaki pilotlarin yuzlerce turu var,oda mi gol degil?
    Bu 458 in icinde yasayan italyan pilot,oda mi kotu?
    Neyse;insallah sizlerinde surelerini goruruz.
    Nice insanlar gti sinifindan M3/RS yada porsche/ferrari sinifina terfi ettiler. Onlarda ucup kaciyordu ama hala ne Korfez-ne İst park nede İzmirde sureleri yukarda degil.
    Bulundugum yerde 3g yok,pist videolarini merak ediyorum. Bende toplama cikarma yapmak isterim
    Clio hazir sayilir,gorusmek uzere... 197 hp,Reno iste...

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Murat bey videolari izlemeden yorum yapıyorsunuz. Maksimum 50 bin tl'lik araçların apekste sizden hızlı olmasının açıklaması bu dedikleriniz değil. Biz size kötü_iyi birsey demiyoruz, haddimizde değil. Ayrıca 2 dakikanın altında dönen gt3 de var, onurcan söyledi. Her videoya yorum yaparken siz kimse alınganlık yapmadi ki siz 15.virajdan falan bahsediyordunuz. Bizde sizi eleştirdik lutfen alınganlık yapmayın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya arkadaslar tekrar ediyorum; ben cidden kotu/yavas vs kullaniyorum.
    Bu 458 ile yada muadilleriyle bir cok pilot cikmis,onlarda mi kotu?
    Hadi siz cok iyisiniz,digerleri kotu vs,Bu gt3 araclarindaki pilotlarin yuzlerce turu var,oda mi gol degil?
    Bu 458 in icinde yasayan italyan pilot,oda mi kotu?
    Neyse;insallah sizlerinde surelerini goruruz.
    Nice insanlar gti sinifindan M3/RS yada porsche/ferrari sinifina terfi ettiler. Onlarda ucup kaciyordu ama hala ne Korfez-ne İst park nede İzmirde sureleri yukarda degil.
    Bulundugum yerde 3g yok,pist videolarini merak ediyorum. Bende toplama cikarma yapmak isterim
    Clio hazir sayilir,gorusmek uzere... 197 hp,Reno iste...
    Murat abi sana laf eden yok, onlar gol mu degil mi bilemem. Viraj giris hizlarimiz videolarda belli. Sizinkide belli, yani buralara kadar gelmeye yada teknik bir aciklamaya gerek yok. Eger F458 in 8.viraja giris hizi Volvo T5 midir nedir ondan dusukse, problemin kaynagi bellidir.

GT3 araclarini niye karistiriyoruz ki olaya ? Onu da cozemedim ben? T5,208gti, s2000, polo gti in 8.viraja giris hizi sizden 30km yuksekse ve cikis hizi hemen hemen ayniysa durum bellidir, gelen Italyan adamin ne yaptigina bakmama gerek yokki buradan sonuc elde etmek icin?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bir şeyler söylıyım evet bazı virajlarda lımıtın altında gidilmiş ancak bizim tahmın ettıgımız yanı ferrarı hot hatchden cok daha hızlı doner dıye ır durum yok, aradakı agırlık merkezı farkı daha cok yuksek hızlarda kendını bellı eder. yavas vırajlarda benzerolmasına ben cok sasırmam cunku fızıksel tutunmadır ısın sırrı yanı lastık vs.
    Baska testlerede zamanında bakıyordum hep 10 km fılan vıraj hızları farkedıyor ust duzey bı aracla normal bır arac .a ancak f3 f1 tarzında olursa farklar ucuyor yada komple yarıs aracı.
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Size bir cok ornek veriyorum,GT3 cup bu isin duayeni degil mi? Oyuzden o ornegi veriyorum.
    Sureler ortada zaten,1:55 yapan pilot ayri,biz genele bakiyoruz. Yoksa hepimiz Schmy mi olduk?
    Tekrar ediyorum;ben kotu kullaniyorum da bu best time yapan listede mi kotu?
    Alinganlik? O sizin anlayisiniz,neden alinayim pist suresi icin,yuzlerce surem vs var,hayat mi gecer...
    Sadece 8'e odaklandiniz,sonra tum virajlar oldu,sonra her duzlukte 5 sec fark vs oldu...
    Birazdan izliyecegim linki ancak hangisini izlemem gerek?
    Ayrica zamana bakmak gerek bir virajdan ote. Yani ayni donduk,yada bem clio ile 458 den hizli dondum 8. Viraji,iyi pilotmuyum?
    Defalarca soyluyorum;Jason kullandi-Umit kullandi,onlarin dereceleride ortada. İtalyan pilotda kullandi...
    458 ile ist parkda 200 den fazla turu olan Onur kullandi,ki cok begendigim pilottur,yine ayni...
    Sizlerden ders alip,kendimi gelistirmekde isterim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bir şeyler söylıyım evet bazı virajlarda lımıtın altında gidilmiş ancak bizim tahmın ettıgımız yanı ferrarı hot hatchden cok daha hızlı doner dıye ır durum yok, aradakı agırlık merkezı farkı daha cok yuksek hızlarda kendını bellı eder. yavas vırajlarda benzerolmasına ben cok sasırmam cunku fızıksel tutunmadır ısın sırrı yanı lastık vs.
    Baska testlerede zamanında bakıyordum hep 10 km fılan vıraj hızları farkedıyor ust duzey bı aracla normal bır arac .a ancak f3 f1 tarzında olursa farklar ucuyor yada komple yarıs aracı.

Arkadaşlar F458 200 ile girer çıkar falan mı sanıosunuz ben onu anlamadım. F1lerin giriş çıkış hızı 180-255 arasında ve 3-5 km değişiyor 8. viraja. Bi de o virajda kontrol kaçtı mı kurtuluşun yok. Vettel araba parçaladı orada. Ve pit alanında yürürken harbiden sarsılmıştı. Murat limitin altında girmiş ok ama sizlerden 20-30 km daha hızlı girecek diye bişey yok. Tabii ki normal spor bir arabadan hızlıdır ama fark sandığınız kadar değil. Bi de 8. viraj arkadan iter için biraz sıkıntı.Gazı önden çeker gibi açamıosun. Sürekli olarak arabanın dengesi değişiyor. Koptu mu alim allah. O nedenle kontrollü açmak zorundasın. Track daylerde ortasına kuka koyuyoruz biz. Riske sokmamak için.
    IN BOOST WE TRUST

ahm_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Arkadaşlar F458 200 ile girer çıkar falan mı sanıosunuz ben onu anlamadım. F1lerin giriş çıkış hızı 180-255 arasında ve 3-5 km değişiyor 8. viraja. Bi de o virajda kontrol kaçtı mı kurtuluşun yok. Vettel araba parçaladı orada. Ve pit alanında yürürken harbiden sarsılmıştı. Murat limitin altında girmiş ok ama sizlerden 20-30 km daha hızlı girecek diye bişey yok. Tabii ki normal spor bir arabadan hızlıdır ama fark sandığınız kadar değil. Bi de 8. viraj arkadan iter için biraz sıkıntı.Gazı önden çeker gibi açamıosun. Sürekli olarak arabanın dengesi değişiyor. Koptu mu alim allah. O nedenle kontrollü açmak zorundasın. Track daylerde ortasına kuka koyuyoruz biz. Riske sokmamak için.
    Abi haklısın ama bu ferrari ya bizim hızımızda girmesi gerekmezmi en azından start finish sonrası sola viraj giriş hızı 70-80 gösteriyor az değilmi bu acaba ben tek 8 e odaklanmadım her noktada öyle her virajda

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O kadar çok şey yazılmış ki aklımda kalanlara bir yorum getireyim.Öncelikle süratiniz kocaman dijital ekrandan gözüktüğü için böyle bir soru sordum heralde yanlış anlamadınız ama biraz alınganlık yapmışsınız gibi çünkü ben kimseye iyisin kötüsün demedim ki hothatch sınıfı aracımdan neden her virajda daha düşük süratlerle dönmüşsünüz diye sordum gözle görülen birşey bu.Bariz bir şekilde viraj içi apekslere daha yavaş oturmuş lastiğiniz birçok normal araçtan.İtalyan pilota ihtiyacımız yok burada sizin gibi birçok süpersport sınıfı araca binen ve sürekli piste çıkaran biri var ben şahsen memnunum bu durumdan transponderınızla kameranızla harika videolar sunuyorsunuz bize italyan gitsin 458de uyumaya devam etsin.Virajdan kaybettiğiniz süreleri fazlasıyla düzlükten kazanıyorsunuz viraj çıkış hızınız düşük olmasına rağmen yaklaşık 1-2saniye içerisinden bizim çıkıştan sonraki çıktığımız süratten bile daha yüksek hıza çıkıyorsunuz buda net görülüyor.Şunu net söyleyebilirim benim 2:36mdan sizin 2:14 ünüze dağlar kadar fark var tabiki doğaldır ama aradaki 22 saniyenin çok daha üstünde kazandığınız süre düzlükler ve viraj öncesi frenaj mesafenizden bu da net.1milyoncu arkadaşa birşey demiyorum sevmem para konuşmayı hiç gerek yok böyle konulara ben 30liralık arabamla Murat beyden daha az risk alıyorum izleyen pistide biraz tanıyan bunu anlar.He teknik cevap teknik cevap dediniz de tam olarak ne bekliyorsunuz onu anlamadım.Ama siz hemen savunmaya geçtiniz benim otomobil sonrası en büyük hastalıklarımdan biridir futbol gt3 lerle gitmenizdeki gördüğüm tek gol demekki onlarla aynı hızlarda viraj dönebiliyor olduğumu anlamam bu da beni fazlasıyla mutlu etti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Abi konu sadece 8değil en zorlusu o olduğu için herkes orada bir 458 den daha fazlasını beklemiş sormuş konumda da hız gösteren bir 458 videosu geçince bende merak edip sordum neden bu kadar farklı noktalara çekildi konu?Start finish sonrası 70-80 arası dönülüyor neden sormayalım bize herşey söyleniyorken rahatça?O zaman burada yanlış birşeyler var biz eleştirilebiliriz ama eleştirenlere soru soramayız öylemi?

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Murat limitin altında girmiş ok ama sizlerden 20-30 km daha hızlı girecek diye bişey yok.
    Öyle bir şey dememişler zaten, arkadaşların merak ettiği şey, standart polo nun volvo nun ve 308'in ferrariden 30-40 yüksek hızda viraja girebilmeleri...
    Arkadan itiş nedeniyle standat bir 208'den daha yavaş ise şayet o zaman videosu olan S2000den neden yavaş?

Murat Bey'in ne pilotajına ne de arabasına söz söyleyecek bilgi ve deneyimim yok, ben de sadece izlediğim kadarıyla meraktan sordum bu soruyu, kimseye art niyetli bir şey sormuyorum yanlış anlama olmasın, tamamen öğrenmek maksatlı bir soru.
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S2000 nın ılk turunu ızledım,hız gostergesı okunmuyor,8 e erken gırıyor.
    V40 8 e 11x hızla gırıyor,12x da ıcerde 3. apex e geliyor,13x ıle çıkıyor.
    208 GTI ın hız gostergesını anlamak mumkun degıl. ama daha duzgun 8 cızgısı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada clio 197 ile birçok virajı 458inizden hızlı döndüğünüzde hak vereceksiniz bize neden bu soruyu sorduğumuzu hatta kendiniz bile düşünürsünüz şu an çıkışta bu clio 458im gibi gitseydi ve viraj öncesi yavaşlasaydı daha keyifli olurdu diye,hayırlı olsun kazasız belasız tadını çıkarırsınız inşAllah çok keyifli bir seçim.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu çok çok basit.

Adamlara yüzbin defa yaptıkları hatalar ve bunların nasıl telafi edileceği konusunda yorum yazıldı. Aynı arkadaşlarımızda şimdi izledikleri ve tecrübe ettikleri üzerinden "bu viraja bundan hızlı girilirmiş" diyorlar. Başkada bir yorum yapmamışlar.

Ama olurmu? Sen duayene nasıl laf edersin, cin o0lmadan nasıl şeytan çarparsına dönmüş olay.

Anlaşılmayan varmı? özet geçeyim dedimde.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Size bir cok ornek veriyorum,GT3 cup bu isin duayeni degil mi? Oyuzden o ornegi veriyorum.
    Sureler ortada zaten,1:55 yapan pilot ayri,biz genele bakiyoruz. Yoksa hepimiz Schmy mi olduk?
    Tekrar ediyorum;ben kotu kullaniyorum da bu best time yapan listede mi kotu?
    Alinganlik? O sizin anlayisiniz,neden alinayim pist suresi icin,yuzlerce surem vs var,hayat mi gecer...
    Sadece 8'e odaklandiniz,sonra tum virajlar oldu,sonra her duzlukte 5 sec fark vs oldu...
    Birazdan izliyecegim linki ancak hangisini izlemem gerek?
    Ayrica zamana bakmak gerek bir virajdan ote. Yani ayni donduk,yada bem clio ile 458 den hizli dondum 8. Viraji,iyi pilotmuyum?
    Defalarca soyluyorum;Jason kullandi-Umit kullandi,onlarin dereceleride ortada. İtalyan pilotda kullandi...
    458 ile ist parkda 200 den fazla turu olan Onur kullandi,ki cok begendigim pilottur,yine ayni...
    Sizlerden ders alip,kendimi gelistirmekde isterim...

Iyi pilot kotu pilot tartismasi olmadi hic. Schumi olmakla da hic bir ilgisi yok.. Simdi konuya donersek, Volvo T5,208GTI 140+ giriyor. Siz 105 le basliyorsunuz arada %40 fark var neredeyse. Bir Volvo nun yada 208GTI in %40 farkla oraya girmesi cok alakasiz birsey. Direksyon, arac tepkileri vs bunda bir problem varsa aracta sikinti vardir cunki fiziksel olarak bu araclarin basardigini F458 basaramiyorsa ya arabada problem vardir ya surucu yavas girmistir bu bukadar net birsey. Jason in vs turlarini bilemiyorum izlemedim de gormedimde, o yuzden o konuda birsey diyemem.

Ben tek bir seyi savunuyorum viraj giris cikis hizlariniz dusuk. Sadece 8.viraji konusuyoruz diyorsunuz, e normal en buyuk ucurum orada var koskoca 40km.

Tamam 20-30 km hizli girmesin diyelim ayni girsin 40km fark var ben bunu diyorum. Arkadan iter icin sikintiysa, sikintinin buyugunu ben yasiyorum demektir orada. Ben daha gucsuzum ama 40km hizli girebiliyorsam ve F458 her ihtimalde benden daha cok tutunuyorsa kim riskte? Gazi da gayet aciyoruz belli noktalarda bu zor birsey degil ki, Murat abi orada kontrollu gaz acamayacak adam mi ki bunu gundeme getiriyoruz? Ayrica F458in TC u ne alemde? Direksyonun o kismi gozukmuyor Race te mi, CST de mi.. Race teyse zaten o oyle yada boyle direksyonda Murat abi varken o arabayi pistte tutar.

Bende ne VSA ne birsey var. Kendimle Murat abiyi bir tutmuyorum bu karsilastirmadan o cikmasin, sadece durumu tartiyorum. Bizim hayal edecegimiz otomobilleri kokune kadar kullanan birisi.

Mekanik tutunma lastik vs e bakarsak buyrun;
    235/35 ZR 20 (F); 295/35 ZR 20 F458 lastik ebatlari. Bende onler 215 arkalar 235, e kaldiki Murat abinin lastikleri benden cok daha kaliteli (bitmis omru azalmis vs o ayri). Arkada 235 Kumho var, onde 215 Ralli lastigi var ki Kumho dan az tutunuyor devamli onden kayiyorum. (bunu engellemek icin on suspansyon daha alcakta, daha yumusak olmasina ragmen).

Yani bunun bir cikar yolu yok, cok net bir sonuc var viraj giris cikislari yavas.

5sn konusu. F458 in 0-200 u 9,2-10,2 civari degil mi ? Ben komple arka duzlukte hic kesmeden 40-50km hizlaniyorum o kadar saniyede bilmem anlatabildim mi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S2000 nın ılk turunu ızledım,hız gostergesı okunmuyor,8 e erken gırıyor.
    V40 8 e 11x hızla gırıyor,12x da ıcerde 3. apex e geliyor,13x ıle çıkıyor.
    208 GTI ın hız gostergesını anlamak mumkun degıl. ama daha duzgun 8 cızgısı.
    Hangi video nun ilk 8.viraji bilmiyorum ama toplam 30 tur olunca her viraj daha hizli girmeye calisiyorum. en son 146 ile ayagim gazda girdigimi goruyorum videoda. Youtube daki versyonda biraz az gozukuyor kadran haklisiniz. Bende 1080p olaninda netmis. Tek tek giris cikis hizlarimi yazarim bos animda. 8 e erken yaklasmis olabilirim belki ama hangi video bilemiyorum su an.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arka düzlükte murat zaten gaz kesiyor eğim öncesi. Daha hızlı dönebilir orayı. 8. viraj girişinde de hızı limitin altında ama dediğim gibi onurcan F458 ile S2000 aynı değil. S2000 de tork çok yüksek değil o nedenle gazı daha rahat açabiliosun. F458 de durum farklı. S2000 den daha canlı. Ve o hızda riske ettin mi yandı gülüm keten helva. Her ne kadar F458 in kontrolü çok kolay olsada o hızların affı yok. Yani sen %70 gaza basıosan o oran o arabada %40. lastik oranları OK ama arada kg farkınızda var. F458 1.5 ton. Kullansan anlarsın. Kullanması gazlaması gerçekten çok zevkli Direksiyon tepkisi çok çok iyi. Anında alıyor ama pistte zorladıkça gerilmeye başlıosun. Yani senin S2000 de gazladığın gibi hadi oturup gazlayamıosun. S2000 de kontrolü kolay değil kolay kopuyor ama hızı daha düşük O nedenle kontrolü geri alması daha kolay.Bi de pist o arabanın hızı için geniş. F458 ve benzerlerinde o kadar kolay değil. Ben kendi arabam olmamasına rağmen ve mali sorumluluğum olmadığı halde free sessionlarda geriliorum o arabalarla. Hızlandıkça tehlikenin boyutu artıo.
    IN BOOST WE TRUST

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alper bize ferrari sürmeyi öğretme ferrari bul Ne anlatıyon hacım ya, biz nasıl girecez o formata
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

ST150
    Misafir
    Ferrari diğerlerinin hızında viraja girse, sadece düzlük hızlanmalarından kaç saniye kazanır belli değil. ayrıca 458 aerodinamik olarak çok gelişmiş bir otomobildir, sadece öndeki hareketli kanatçıklar, arkadaki difüzörün yarattığı yere basma gücü bile virajlarda yeteri kadar fark yaratmaya yeter.

bu arada Vettel 8'de kaza yaptı diyenler, o seans antrenman seansıydı ve sağanak yağmur vardı pistte

ST150
    Misafir
    Vettel'in kaza yapmasının nedeni, sağ arka lastiğinin ıslak kerb üzerine çıkmasıydı. yani konumuzla ilgili değil pek...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)