bu arada haftasonu ben de İstanbul Park'taki organizasyonda görevliydim ve sorumluluğumdaki otomobil Lamborghini Aventador'du. Kendisiyle bütün bir günü geçirdim ve en iyi tur derecem (hayatımda hiç Lambo kullanmadım + öndeki aracı geçmek için bana işaret vermesini bekledim, en az 4 sn kaybettim + iki kişiydik + aracı korumam gerekiyordu v.s.) gibi nedenlere rağmen 2:17.6 döndüm. Ave'dan sonra R8 verdiler, 4.2 V8 olan. ilk turum 2:24 geldi (ki daha önce hiç R8'de kullanmamıştım + 2 kişiydik yine + araç sabahtan beri turluyordu ve lastikleri aşınmıştı) sonra biraz alışınca 2:19.2 sn elde ettim. R8 çok keyifliydi gerçekten.
iki otomobilde de ne modifiye namına birşey, ne de slick lastik vardı... Ave ile 8. viraja giriş hızım 165'ten aşağı değildi, çıkış hızım, son virajın apeks noktasında 189 km/s'di... 11. virajı ise hiç sölemiym![]()
günün kapanışını California ile yaptım: 2.25.7 en iyi derecemdi. e tabii ortadan motordan sonra önden motora geçince biraz zor oldu alışmak, ayrıca zaman da kalmadığı için sadece bir hızlı tur atabildim... çok daha iyi olabilirdi ama
neyse bir dahakine artık napalım![]()
çok teşekkürlerAve mantıksızca hızlanan ve özellikle hızlı virajlarda anormal stabil bir otomobil. yavaş virajlardan önden kayıyor ama düzlüklerde ve hızlı virajlarda baş döndürücü. 11'inci virajı soğutma turunda 180 km/s ile dönüyordum, hızlı turda çok çok çok daha hızlıydı orada...
yetenekli araç, ben birşey yapmadım![]()
Maşallah, Aventadorla hızlı bir hot lap yapanı gördüğüme sevindim![]()
İki sorum olacak. Birincisi Avedeki lastikler neydi biliyor musunuz? 335/30/20 Pzero mu vardı üstünde? İkinci sorum, F1 otomobili kullanmak cidden nasıl birşey yani gerçekten çok mu agresif birşey yoksa alışınca kullanılabilecek birşey mi? Kullandığınız en agresif supersportla karşılaştırsanız mesela?
O sizin icin soylenmis birsey degildi. O olayda siz yokken bile bu kadar aciklama yapmaniz cok manidar olmus. Ne mutlu size. Ben sigamiyorum bile. F3 e binmeyi denemistim 2000 yilinda yarisabilirim belki diye ertan abi zorlama istersen demisti sezon oncesi. Kalca girmisti omuzlari alamamistim iceri. S2000 de kullanamiyorum o yuzden. Direksiyonu atip tutmasi zor oluyor virajlarda. O yuzden quatroporte benim ideal arabam uzun sase istedigin gibi oyna.
Bu arada california ile pist ilginc olmus. Normalde fermas cikarmiyor piste ferrari piste cikarilmasini istemedigi icin. Kafasi cok agir. Direksiyon hissi cok iyi degil biraz hantal kaliyor. Sehir ici icin ideal.
IN BOOST WE TRUST
Vallahı saygılar,avenın 11dekı verdıgı g kuvvetını dusunemıyorum, o araçla guzel zaman çıktıgınada sevindim.
r8de "yavaş" olmasına ragmen ortadan motor oldukça dengeli ve user friendly olduğu söyleniyor. zamanıda gidişine göre mükemmel..
Ayni etkinlikte bitik lastik ve bitik frenli Gallardo Spyder ile 2.22 var, yine hotlap değil arabayı kollanarak atılmış taxi ride turlarından.
if in doubt, flat out.
instagram: utkuuzunoglu
R8 V8 ve V10 kullanmıştım. Ben beğenmemiştim ama yeni şanzımandan sonra karakteri çok değişmiş deniyor. Galiba direksiyon kutusunda ve ön takımda da yenilikler var. O zaman kullandığımda tepkileri çok ağır gelmişti F430 a göre.
IN BOOST WE TRUST
Otomobıller guzel,surelerde...
Vıdeo cekıldıyse koyun,bızde nasıplenelelım.
Sureler listede yayınlanıyor mu yada resmı sure mı olculuyor?
Elimızde cekıcı bır pıst var,ınsallah daha cok kullanırız![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)