sibob ayarı bozuk olanlar sente kacık olabılır ama normalde 275gıbı vermesı lazım yere,
Printable View
eger motor tam 343 hp ıse..yerede 275 verıyo ıse yuzde 23luk bı kayıp demektır...%23 onden motorlu arkadan ıtıslı bı araca gore ıı bı deger...265 270 kabul edersek....235 motorda veren typer 210 hp tekerde verıyor...245 hplık bı typer 220 cıvarı verse...
220:1150=0.191 typerın
270:1500=0.18 m3un e46 m3un agırlıgını bılmedıgım ıcın 1500 yazdım 1600 olması daha olası eger 1600kg alırsak 270:1600=0.168 cıkar karsımıza....
typerın ust vıteslere kdr onde olmasının sebebı budur...tabı ustlerde tork on plana cıktıgı ıcın m3 yurur gıdr;) bu yabı bı bakıs acısı katılanda olabılır katılmayanda...
100 hp fark çıkıyorsa aktarma kaybından değil maalesef motordandır ciddi sıkıntı ...
z4 de şaftta kısa oldugundan aktarma kaybı daha az istanbula geliyim bi ölçtürcem bakalm...
aktarma kaybı tabiki önden çeker araca göre fazla fakat arkadan itişin avantajları çok daha fazla ...
310 hp motorda veren atmosferik type-r ın aktarma kaybı az gibi düşünülsede pati çektiğinden aktarma kaybı arkadan itişe göre 2 katına çıkar...
yere iletemedikden sonra aktarma kaybının az olması çokda önemli değil yüksek hp li araçlarda..
carbon fiber shaftla aktarma kaybı çok daha düşebiliyor rwd araçlarda hem kayıp az hem iletim ve verim çok ... yanlamanın keyfini saymıyoruz tabiki :)
:D z4m e lafımız yok...hem kılo hem sası kısalıgından cok avantajlı e46ya gore...
patınaj konusunda haklısın...ztn 1. vıtes vıdeosunda bu aracla bıle fazla fark yapmamıs typer...rollıng konusunda yorum yapmıstım...
bızde bıraz sorunluyoz:D roll olsun 6kda olsun:d cok sey ıstıyoz:D typer sıfırdan yurumek konusunda bıraz sorunlu:D hatta baya sorunlu:D
m3 le aynı motor yaw 230 kg ın lafı olmaz :P
5k euro olarak demiştim min bet :D
http://www.grafixpressions.com/prev/nabest.gif
olur tabi niye olmasın
m3 de bakım ve motor durumu bence hiç sağlıklı değil sonucun böyle olmaması lazım mantıken..
güzel video sağolun..
ctr ye de m3e de maşallah.
:icon_tup:elininize sağlık güsel videolar...iki aracada maşallah...:icon_tup:
bikaç yerdende baktım type-r 1280 kg diyor ....??? bilenler bi yazsın kaç kg typr
anladm bmwde %85 depo dolu 7 kg bagaj lı veriler bağzılarındada 70 kg sürücü ekli toplam kgda...
benimkide çeyrek depo 1270 kg falan olur...
kadir abinin setup ına sahip ctr nin 286 veya 321 lik m3 leri belli bi hıza kadar geçebileceğini düşünüyorum. arada ciddi bi kilo farkı var, ayrıca vtec üstü basıldığı için m3 tork avantajını da kullanamıyor. lakin, arada bu kadar fark olması bana çok mantıklı gelmedi. ben de arkadaşımın 286 lık m3 ünü kullandım. inanın megane rs le diil 1.5 dci ile geçerim diye düşündüm. ondan sonra öğrendim ki yatak sarmış alet.
demek istediğim maalesef bu m3 ler genelde drift amaçlı, hor kullanılıyorlar. düzgün bakımlı bi m3 ü belki gene geçebilir type r ama bu kadar bi fark olmaz diye düşünüyorum..
bu arada bi arkadaş m3 ün 0-100 ü 5.2-5.4, type r da mı 5 sn demiş. burda rolling yapılıyor, 0-100 değil. type r ın alt devirleri zayıf, o yüzden 0-100 de geride kalır. ama rolling de işler değişir. type r hafifliğini ve yüksek devir avantajını kullanır...
bunu yazan benım birader..bu bahsettıgım degerler stock m3 ve kadırın typer ı ıcın ornekledım..yoksa 5 sanıye olan typer lar vardır...
stock cadde lastıklerıyle 5 sanıyede cıkan araba 100-200 de de ıyı gıder...
helekı bu 321 hp lık m3 ıse...
hıc kalkıs yapmadın galıba kalkısda alt devrın onemı yoktur
E36 M3 VS MUGEN S2000
http://www.youtube.com/watch?v=Dto7b5Tffks
http://www.youtube.com/watch?v=2uoOS4oQovs
M3 Vs. Civic Vs. WRX