Hahahhahah buna gulerim iste :D
Printable View
herkez bişeyler yazmış, yakında opelleri görecegiz. yollara şenlik gelecek :))
Opel Manta GT/R 'yi 2014 e sıkı hazırlıyoruz.
geçme geçilme derdi olmadan herkez ile denemeye açık olarak. isteyenle denerim.
konusması gerekenler konusmuyo ortam bellı araclar ortada işten anlayanlar gereken cvp ları verıyo herkese hayırlı gunler
peki bu opellerde en iyi tutunma hangi kasada var ?
690 hp bir honda civic amerikada 9 lara iniyor 9.54 yapan var
Beygir alınır alınmasınada hangi kasa en mantıklı olanı ?
misal tigradaki c20 leti civic egye koyup yürüyenini yaparsanız amerikada 9 ları koşar bu motor
opel motorları sağlam motorlar bir çokta parça var üretilen NA olarak egzantrik secilip flat top 10-11 arası pistnlar ile devir dönülüp 62mm 67mm turbo ile çok rahatlıkla 600 + güçler alınır diye düşünüyorum
tabi yakıt sistemi bir dünya para harcamak lazım biz nasıl k serisinden 700 leri almak için 100 bin + lar harcadıysak opelede harcanırsa olmucak iş değil
ama TR de harcıyan yok markaya çok bağımlı olan birkaç kişi dışında onlarda imkanlar dahilinde ellerinden gelenleri yapıyorlar
kac hp bu bahsedılen let merak ettım ?
Videoya gelınce aynı pistde stock motor full takılı ibiza 11.8 yapıyor dizel.390dynodynamics.
Opeller ıcınse en buyuk sorun sanzuman tutunma sanırım.Yoksa cok ornek var güc cıkaran veya cıkarabilecek ki aftermarket parcasıda var.Bi sürü egz cesidi pistonu vs..
500 whp dogboxlı bi gsi drag degilde 100-200 ıcınde hızlı olabilir.
eee şanzuman bizlerdede problem :)
şanzumanı hallettikten sonra zaten güzel oranlar ile 400-450 arası astralar 6-7 yada 7-8 koşar 100-200
Calibra turbo 950 Hp civarı
aerodinamik yapısı uygun , hava sürtünme katsayısı 0.26
9.72 süre almış 402 metrede
Dyno
Opel Calibra on Dyno-927hp- (Marin Buli
Big Turbo Spits Fire - 900HP Opel Calibra - YouTube
Opel Calibra turbo - Drag racing.Hu - video - YouTube
Opel Calibra Turbo vs Opel kadett V8 - Gorica 2012 - - YouTube
adam 9.72 yapmış ama 240 kmh lara çıkmış
vhtli pistte 9.5 rahat yapar
4 x 4 değilde önden çeker ben merak ediyorum
Konuya sonunda teknik adamlar yazmış
Tigra stock 1050 kg
Corsa B 950 kg
Corsa A 850 kg
yurt dışında izlediğim videolarda en iyi hareketi 850 kg olan A kasa yapıyor
tabi bu kilolar oem ustune c20leti koyunca kafadan 100 kg den fazla alıyordur sanzıman turbo blok cart curt
F28 sanzıman dayanıklılık sorunu olmayan bir sanzıman ancak 6 ileri olduğundan bana gore cr oranlar kısa kalıyor 8000 de vıtes atıyorum 7000 dusuyor onuda cart dıye kesıcıye sokuyor yol katedemiyorum
vıdeodakı tıgra cart curt yuruyenlerın hepsı bu sanzımanı stock kullanıyor kafamda 5 ılerı olan f20 yı dog yapmak var f20 assa yukarı f28 den 20 kg falan hafıf
kendi mekaniğini kendi yapan birisi olarak sızın kadar teknik bilgi sahibi olmadığımdan biraz daha yavaş yol alıyorum aktarma organlarıyla birlikte emme manıfoldu ve kelebek modfiyesine de gireceğim...resimdeki manifoldu yaparken acaba lifti yüksek egsantrikte yapsam mı bilmiyorum şu an oem turbo 8.5 lifti olan egsantrik yerine N/a 9.5 lifti olanı kullanıyorum Catcams emme 13.5 lift egsoz 11.5 olanı yapmış bizim motora mesela bunlarla birlikte büyük turbo kullanılabilir
yag basıncı pompa değişikliğiyle rolanti 4-5 bar olan seviyelere çıkabiliyor bence buda büyük avantaj...
http://u1312.hizliresim.com/1j/y/w1dyc.jpg
bu ramhorn manifold bile dizayn olarak 62-67mm turbolar içiin ideal sende böyle birşey yoktu sanırsam
aslında bir vtec manifoldu alıp flanşını seninkine göre uydurabilirsin denemeye değer
emme manifoldu ve gaz kelebeği kesinlikle yapmalısın 70mm den aşşa kelebek kullanmamak lazım Turbo setuplarda
şanzumana gelince sizin orda dişlileri yapan birileri vardı o işi çözersin hatta oran bile yapabilirsin kendine
cat cams şu belçika malı olandı dimi ben zamanında lagunaya almıştım 5 para etmez ciddiyim 1000km bile yapmamıştım silindi kaliteli bir marka değil
kentte colombo da var galiba sizin motorlara güzel değerleri olan egzantrikler
yag basıncına gelince pompanın gücünü biliyormusun acaba nekadar devirden sonra kavitasyon yapmaya başlıyor bununla ilgili opel forumlarında bilgi paylaşmışlarmı
yavaş yavaş yapmak en iyisi bende stock motordan sonraki setupımı 1 senede yapmıştım sonraki sene emme kelebek enjektor yakaıt hattı falan bir sürü şey değiştirmiştim
yani bitirip yola çıkmadan hemen herşeyi yapmak bence mantıksız bazı parcaar oluyorki dayanıyor yani kırılmıyor :)
motor içini yapıp diğer organları gittigi yere kadar görmekte fayda var
bu A kasa dedigin sendeki mi ?
Manifoldum resimdeki tek soru işareti olan runner genişliği 38mm acaba egt yada performansa etkisi nedir. İngilize sordugumda; 38 mm dediğimde daha iyi spool ve performance diyor ama ne kadar doğru bilmiyorum. Kırmızı corsadaki sanırım 40 veya 42 ingiliz iki tip kullanıyor bu dp nin manifolduna benzer dizaynda ve 38mm 40 mm iki tip yapıyorlar
http://u1312.hizliresim.com/1j/y/w1kk9.jpg
Motor içi forged o kısımda sorunum yok hersey kaliteli malzemelerle revize ettim.
Şanzıman dişlileri için şanzıman yıkıldığında bir plan yapacam ancak f28 kolay kolay yıkılmıyor nasip bakacaz artık
catcams ingiliz diye biliyorum ama kalitesi hakkında pek bilgim yok.. araştıracam diğer markaları da zamanı var daha bu tip teknik konularda sağolsun RCKİD hemşerim teknik bilgisini esirgemiyor Allah Razı olsun... Twin plate helix ten yada APRACİNG den paraya kıyıp alacaktım ama RCKİD sağolsun doğru adresi gösterdi bir takım Rc turboya bir takım corsa ya aldık...
Yağ pompası GM kullanınca 400-500 hp aralığında bişey olmuyor.8000 üstü devir dönmedim bilmiyorum. Ama pompaya Z20let pipe ve Z20let pompadan başka yapan yok ingilizde...Bazıları C20let pompayı modifiye ediyor oda resimdeki iki parçayı değişiyorlar
http://u1312.hizliresim.com/1j/y/w1lkl.jpg
http://u1312.hizliresim.com/1j/y/w1lm6.jpg
şu aşamada 2 bosch 44 pompa surge tank ve twin plate emme manifoldu yaparak yola devam edecem...
bu manifoldu diğer resimdekiyle değiştirmek olacak
http://u1312.hizliresim.com/1j/y/w1lzj.png
http://u1312.hizliresim.com/1j/y/w1lws.jpg
Aktarmada jantları 16" mı yoksa 17 mi yapayım yol için ona karar veremedim ama gözlemlediğim 500 üstü arabalarda 17" var hep diğer düşüncemde 17" yaparsam sanzımanı biraz daha uzatmış olurum diye düşünüyorum...
benim kasa bilinen corsa b gsi 1995 model yani b kasa
ilginden dolayı ayrıca tşk ederim
abi senin corsa nın maşallahı var ama bence şuan güçten ziyade tutunmaya odaklanmalısın gibime geliyor benim..
bende iyice merak eder oldum artık bittiğinde nasıl olacağını :)
maşallah diyeyim..