Şahan Nickli Üyeden Alıntı
bende arabayı aldığımda pt 51 muamması mevcuttu eski sahibide bilmiyordu..üst kapağı söküldüğünde bi ustası var demiş diğeri yok demiş..bende benim üst kapak söküldüğünde bozuk timing ayarı nedeniyle düzgün çalışmadığından huylanıp orjinal egzantriklerin taktırmıştım ama ustam çıkanlarında pt51 olmadığını söylemişti. Piston durumuna gelindiğinde ise, el yapımı gibi bir piston mevcut fakat ölçtüğümüzde herhangi bir genişlik göremedik, yani piston çapı ölçümü 86.5mm orjinal genişliğinde..üstünde ince conta vardı fakat ince conta takıcaz diye bir önceki usta orjinal contanın bir yaprağını kopardığından dolayı 5 para etmez bir hal almıştı. bende bunun üzerine orjinal kalınlığında çelik conta taktım başım ağrımasın diye.. Piston olayını Mertcana tarif ettiğimde, Mahle olabilir tepeli ise dedi, fakat gerçekten bilemiyorum.. Bu yüksek sıkıştırmalı bir araç gibi gittiğini dşünmüyorum benim arabamın normal 106lı arkadaşlarımla denediğimden dolayı..Yani kısaca bende bana göre işe yarayacak bi parça yok :) bu arada hiçbişey saklamıyorum dediğim gibi denemek isterseniz deneriz amacım "oooo ben clio RS geçtim şöyle böyle" tadında adam değilimdir..araba hakkında bilgi aldığın arkadaşlara sorabilirsin..