olsa sçylerdi heralde sökülmüştü onlar daha önce bi konuda bahsi geçmişti ztn yani en azından egzantiriği ben okumuştum
olsa sçylerdi heralde sökülmüştü onlar daha önce bi konuda bahsi geçmişti ztn yani en azından egzantiriği ben okumuştum
Team PAŞAOĞLU
bende arabayı aldığımda pt 51 muamması mevcuttu eski sahibide bilmiyordu..üst kapağı söküldüğünde bi ustası var demiş diğeri yok demiş..bende benim üst kapak söküldüğünde bozuk timing ayarı nedeniyle düzgün çalışmadığından huylanıp orjinal egzantriklerin taktırmıştım ama ustam çıkanlarında pt51 olmadığını söylemişti. Piston durumuna gelindiğinde ise, el yapımı gibi bir piston mevcut fakat ölçtüğümüzde herhangi bir genişlik göremedik, yani piston çapı ölçümü 86.5mm orjinal genişliğinde..üstünde ince conta vardı fakat ince conta takıcaz diye bir önceki usta orjinal contanın bir yaprağını kopardığından dolayı 5 para etmez bir hal almıştı. bende bunun üzerine orjinal kalınlığında çelik conta taktım başım ağrımasın diye.. Piston olayını Mertcana tarif ettiğimde, Mahle olabilir tepeli ise dedi, fakat gerçekten bilemiyorum.. Bu yüksek sıkıştırmalı bir araç gibi gittiğini dşünmüyorum benim arabamın normal 106lı arkadaşlarımla denediğimden dolayı..Yani kısaca bende bana göre işe yarayacak bi parça yokbu arada hiçbişey saklamıyorum dediğim gibi denemek isterseniz deneriz amacım "oooo ben clio RS geçtim şöyle böyle" tadında adam değilimdir..araba hakkında bilgi aldığın arkadaşlara sorabilirsin..
Zihin fukara olursa, fikir ukala olur..
sahan abı yanlıs anlama olmasın varda soylemıyosun anlamadında sormadım sana saygım var bılıyosunne oldugunu ogrenmek amacında sormustum cvpda geldı zaten ...
'' Menfaatlerinin esiri olanlar, Şereflerini hiçe sayarlar ''
walla aracı bende başka birinden aldığımdan dolayı bende herşeyine emin olamıyorum ama ustayla gördüklerimiz bu yönde..arabam kötü yürümüyor ama pistondan dolayı mı ciğerden dolayımı hakkaten bilmiyorum..çünkü pistonlu gibide yürümüyor sankiherneyse kısmet olursa deneriz bende merak ediyorum ne olacak ne bitecek
![]()
araba karsılastırıyoruz dıyosun konuya ılk mesajınla tartışmaya dalıyosun
araba karsılastıracaksan konu hakkında yorum yapmka yerıne nıye baskasının tartısmasına takılıyosun.bırak tartıssınlar.sen konuya bak.
senin çıkışında benim hoşuma gitmedi ama tutup sana bişiler yazıp konuyu değiştirmedim.(bu mesaja kadar)
adam sana demiş EMP ile aramda sorun var ondan ona ole sert cıkıs yaptım.
sen aradan 1 gun geçmiş postu alıntı yapıp cevap yetıstırmeye calısıyosun.
emp ile aralarındaki sorun senı ılgılendırmıyosa sert çıkış yapması senı nıye bukadar ılgılendırıyo.
sorun değil deneriz genede.ilk mesajında açıklasaydın daha ıyı olurdu.kafalarda soru işareti olusmazdı. sen ne diyosan odur gene.bı ıkı arkadasa sordum daha oncekı sahıbınden bılolarmıs derecelı ve pıston var dedıler.soktum dıyosan bıtmıstır.
şu anki sıkıştırma nedir araçta.
dynoya flan soktunuzmu.
senin arabanın üzerinde hıc bır zaman pt 51 olmadı sen takdıkysan bilmem ınce conta olsun dıe de sokulmedı bır yaprağı aracında her hangı bır capıyla vs oynanmadı sadece 4 tane piston takıldı baya bi eveliyatı var... o yüzden herhangı bı sıkıstırma mod ıcın vs ıcın o işlemler yapılmadı eski sahibi sana nededi bilmiyorum ne şekilde konustunuz ama biraz karışık![]()
et giren yere dert girmez.
arabada dediklerim dışında bi modifiye olmadığına inandığım için bu karışık durumları yazmaya gerek duymadım..şu anki sıkıştırmasını bilmiyorum ama yüksek değildir çünkü ben orjinal contasını taktım ve piston çapı orjinal..dyno için burayada konu açmıştım ama gitme fırsatım olmadı hiç..müsait olursak bir ara deneriz dediğim gibi geçmek yada geçilmek gibi bir kaygım yok, amaç güzel vakit geçirmek..![]()
dün akşam gördüm aracı bahçelidemaşallah.
orjinal jantlar takılıydı galiba.
pistonlarda çap değilde sıkıştırma farkı var galiba.
sıkıştırması ve gücü nedir şu an aracın?
jantlar değişik olunca dikkat etmedim.plakayı gorunce anladım.yavaşkadım aracın sagına soluna baktım kımse yoktu devam ettim.başka zaman tanışırız inşallah.
IMZA çok sık olmus sahanbu renk 106yıda severım da suprızlere acıktır beklıyoruz denemeyı
![]()
e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)