Yok ya gitmiyor bu 250 de takilmiss
Saka bu yana reno rs i seviyorum almanlar dahil herkesin eline vermeside ayrica hosuma gidiyor helal olsun adamlara
Printable View
Yok ya gitmiyor bu 250 de takilmiss
Saka bu yana reno rs i seviyorum almanlar dahil herkesin eline vermeside ayrica hosuma gidiyor helal olsun adamlara
daha geçen gün muhabbetini yaptık beklediğim olay bu işte mrs :icon_tup:cupra:icon13: :))
10 lirada olsa 5 lirada olsa ben olsam yine kendim getirtirdim.mais getirse getirse rs getirir zar zor hadi hasbelkader 1-2 trophy getirdi diyelim ama bu versiyon trophy-r.onuda getirebileceğini sanmıyorum zaten 250 adet ve avrupada 15 ülkede satılacak arabayı mais getiricekte biz görücez :)
Milletin ithal araca yanaşmamasının sebebi galericiler.şahsi ithalat olursa yine sıkıntı olmaz herşey açık ve net olursa.piyasa araçları olsa dediğiniz doğruda zaten gelmeyen sınırlı ve kupon araçta sorun olacağını sanmam
Bu arada rs in rakipleri tam olarak kimler?
Cup versıyonunu getırmıyeceklerı kesın.
Ithalat ıcın fıyat farkı olmalı benım gozumde,yoksa ugrasmaya degmez.
Galerıler bu otomobıl pıyasındakı her turlu sahtekarlıgı yıllar boyu yaptılar ve aferdersın piç ettıler.
Bugun Borusan'ın urun muduru aradı,M235 Cup ıcın konustuk,almanya ıle yazısmalar baslamıs. Hayırlısı bakalım ;)
Arac cok stabıl onu arkası dıyecegım odur:) soforde ıyı o ayrı.
typer amca napacak bakalım :D
Dikkat ettim abi durduktan hemen sonra stop etti bi bırak soğusun :) bu bile adamların olaya bakış açısını özetliyor benim gözümde çık ve geç geçmezsen geri gelme demişler o da gaddar gitmiş :) hakkaten çok başarılı ve cesur.
Galerıler ıthal etmez,bunu yapan 3-4 aracı sırket var. Her marka ıcın ayrı tescıl ve garantı belgesıne ıhtıyac var,emınım kımse reno ıcın cıkarmamıstır. Ama yolu var.
M235 cok basarılı,bakalım ne olucak cevap.....
Video yu izledim sonra seatın videosunu daha önce izlememe rağmen yine tekrar izledim pilot cuprayı yolda tutmak için can çekişiyor maşallah rs yağ gibi akıyor
banada cuprayı süren pilot limitleri daha çok zorlamış gibi geliyor. Özellikle megane in son düzlükten sonraki virajları standart dönmüş gibi geldi. Ya da ben 7.50 altına çok inanmıştım :)
Önce cuprayı, sonra trophy -r' ı sonra bir daha cupra yı izledim. Böyle bir yol tutuş, böyle bir devirlenme yok maşallah her zaman demişimdir Renault ayrı, Renault Sport ayrı.. :) Cupra' daki pilot bildiğin yarış atı kullanıyor sanki. Çok cebelleşmiş cupra ile. Trophy - r ın stabilitesi ve pilotun soğuk kanlılığı beklenen sonucu getirmiş. :) Ki öyle seat gibi çokda piyasada reklam etmediler. Under8 dediler yetti.. :))
Renault' da Tyre-R da sevmem Fakat cok güzel gitmiş
Helal olsun...
Evet dediğiniz gibi seat pilotu o süreyi çok limitlerde gidip araçla mücadele vererek yapmış,renault sport ise gayet rahat güle oynaya zorlanmadan daha iyisini yapmış fark bu
Guzelmi? Evet guzel.Zevklimi? Evet cok zevkli ama 250 tane uretilen bir araba bence seri uretim bir araba degildir.Cupra 280 arabanin teybinden tutun, opsiyonlarina kadar dolu bir araba.Su anki halinin 110kg daha hafifini cuprada dusunebiliyor musunuz? Zaten hafifletildi demeyin araba MQB Platformuna gectigi icin hafifledi.Renault opsiyonlari ve parcalari kisarak hafifletti.
Sonuc olarak, en hizli onden ceker aracmi? Cevabi evet :)
Yanliz Turkiyeye hic gelmeyecek bir arac icin bosa seviniyorsunuz
çok eleştrilen beğenilmeyen hatta aşağılanan fransız arabası resmen ateş etmiş..
megane rs trophy-r 275 ile cupra 280 arasindaki fark 4 sn.
benim gorusum 4 sn cok buyuk bi fark degil 8 dakikalik bir pistte. firmalar nurburgring pistini baz aliyorlar araclarini gelistirirken.cunku her turlu yol kosullarinin toplantigi bi pist. iki aracta duz vites arac. cift kavramali olsa pilotaj farki daha az olarak araclari kiyaslanabilinirdi. pilotlarin biri cok kasmis biri cok rahat gitmis demek bence yanlis. her kisinin kullanim stili farkli olabilir.
ayni testi istanbulpark ta yapilsa 1 sn fark belki cikar.
iki aracta fabrika cikisi olabilir olmayabilir. agir hafif guclu gucsuz. renault sinirli sayida satacagi bir arac ile cupranin bayiden cikan araci kiyaslanmamali.
Bu sınıfta pist performansı denilince Renault hiçbir araçla kıyaslanmaz,diğer araçlar Renault ile kıyaslanır.Diğer taraftan Nürburgring pisti uzun ve zor bir pist.Pilotaj çok şey değiştirir evet ama prestij için piste araç çıkartan bir üreticiysen sanırım bunun önlemini alıp iyi bir pilot bulmuş olman gerekir.Renault cephesinde Megane 2 RS Trophy,R26,R26R;Megane 3 Trophy ve yeni gelecek olan Trophy-R hepsi sınırlı üretimdir.Renault King of the Ring ünvanını kolay kolay yedirmeyeceğini gösterdi.Şimdi gözler Hondada.Umarım Megane dan daha iyi bir süre yapar ve bu yarışın devamını sağlar.Yoksa yeni bir rekor için uzun bir süre daha beklemek zorunda kalabiliriz.Bu arada kendi aracımda Renault olduğu için Renault fanatiği olarak görünmek istemem.Bu sınıfta günlük kullanım için tercihim Golf 7 GTI olurdu.
O değilde eskiden honda pejo konusu gibi
simdide reno seat konusu olmus
reno kullanlar konuda ateş ediyo :D :fire:
sonumuz hayrolsun :)
Renault'un spor bandının gerçekten çok güçlü olduğunu biliyor ve kabul ediyoruz. Ama nolur Renault binek aracına binenler 2 dakika havalanmasın ;)
Konuda biraz Renault fanatikligi rüzgarları da esmemiş degil hani :) Ama trophy için söylenenlerde haksızda sayılmazlar, Yıll 2011, aylardan Haziran yine... Megane RS Trophy, Nurburgring Nordschleife Pisti'nde. Amacı en iyi önden çekişli tur rekorunu kırmak... Gerçi bunu başarsa da başaramasa da rekor Renault Sport'ta kalacaktı, o yüzden Fransızlar pek endişeli değildi. 230 HP'lik mütevazi gücüne rağmen pisti 8.16.90'da dönmeyi başarmıştı daha öncesinde Renault Megane R26 R, 305 HP'lik Focus RS'in süre bile (8.26) idi . Aslına bakılırsa 2009'da yapılan testlerin sonuçlarına göre Porsche Cayman ve Boxter S dahi R26 R'ın arkasındaydı. Neyse, şuan eski diyebiliriz artık ,önceki Trophy 265 HP gücü ve 360 Nm torkuna değil, tamamen yola tutunma kabiliyetiyle bu dereceyi yaptı. Trophy, bu trophy nin yaptıgı gibi o da ringin virajlarıyla dalga geçmişti, uzun düzlüklerde yapacağı fazla bir şey yok zira. Zaman virajlarda kazanıldı hep. 8.07. dönmüştü yanılmıyorsam . Renault Sport ekibi R26 R'ı geçeceğinden emindi belki ama 10 saniyelik fark oldukça ciddi. Üstelik R26 R; lastiklerinden karbon kaputuna, takla kafesinden titanyum egzozuna kadar neredeyse bir yarış otomobili kıvamındaydı. RS Trophy ise tüm konfor donanımıyla bu zamanı yapmayı başardı. 2009 yılında aynı pistte 457 HP'lik Mercedes C63 AMG'nin 8.13'lük bir zamana imza attığı düşünülürse Megane Trophy'nin nasıl bir ligde top koşturduğu daha iyi anlaşılabilir.
Kaldı ki şuan pisti dönen çok daha hardcore bir araba, o yüzden bu süre çok normal , hatta daha da altı görülebilir daha limitlerde kullanılabilir, bahsi geçen araba da ciddi modifikasyonlar stock olarak mevcut (hızlanmadan da görüşebilir ) hiç stock -300 arabalar gibi hızlanmıyor :)
Sözün özü, müthiş başarılı bir otomobil, stock kıvamında çok da stock olmayan bir araba, önden çekişlide şu haliyle ne rocco r, ne astra opc,ne golf gti, ne cupra, ne type-r bu süreyi çıkarma ihtimali çok düşük, ciddi zor. Ya da benim beklentilerim dahilinde degil diyeyim.
Renault sever biri degilim aslında ama önyargılı da degilim ( içdizayn da çok kalitesiz ve başarısız buluyorum ok ama, R12 Gordini'den Clio R3'e Megane Maxi gibi efsaneler yaratan bir Renault Sport'un en güncel ve, tüm motorsporları teknolojisini aktardıgı bir otomobil bu... Trophy, standart RS'lerden bile farklı. Cup şasi ile birlikte süspansiyon, kilit falan filan..
Pist kovalayacak olsam ve pek tuning üzerine yogunlaşmayacaksam trophy ya da trophy r,
Ama yükleme noktasında biraz ilerleyeceksem kesinlike golf r alırdım.
beyler hiç marka fanatikliği falan yapmayın..
Renault ile Renault Sport'u birbirine karıştırmayın.
R26R' dan beri RS önder çeker birinciliğini elden bırakmıyor ve bırakmaz da.
Yahu Renault'un bugüne kadar kötü yaptığı Sport yada Williams modeli var mı ki :)
Alpine serisinden (ki 90-90 lardaki modeli kötüdür o ayrı), Gordiniler, Williams'lar,Sport lar hepsi özel ve güzeldir.
Binek modellerine bakarsak güzel yaptığı iki araba vardır gözümde ki ikisine de sahip olduk, Safrane ve Laguna. Gerisi tirişka. Motor olarak, ekonomiklik olarak vs ayrı ayrı alanlarda başarılı olan bir firma ancak bence hiçbir zaman bütün bir araç üretemiyorlar.
Renault'un pist dönme,motor teknolojisi olarak beğenmeyen adam ya taraftardır,ya bilmiyordur.Gerçekten hem f1 hem diğer organizasyonlardada renault kendini kanıtladı biz 2000lerde renault derken millet biyeriyle dalga geçerdi,Helal olsun.
Renault RS Replay
Linkten rekorun tüm ayrıntılı RS Monitör bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Leon cuprada güzel bir araç ama marka fanatikliği yapıp bu başarıyı gözden gelmek ve renault standart yol aracının dışına çıktı demek biraz insafsızlık oluyor. Çünkü standart yol aracına upgrade yapıp rekoru ilk kıran Seat'tır. Ayrıca yaptığı upgrade'leri fabrika çıkışı olarak sunmuyor. Ama Renault piste rekoru kırdığı aracın aynısını satışa sundu bile.
Unutulan bir şey var. Seat rekoru kırmak için "performance pack" paketi altında Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikleri ve sınırlı kayma imkanı sağlayan kilitli diff kullandılar. Aslında rekoru kırmak için kuralları değiştiren Seat oldu. Ayrıca bu performans paketi fabrika çıkışı olarak Leon cuprada yok.
Sonuç olarak; Renault, Seat'a " sen upgrade yapıp rekoru alırsan ben daha iyisini yapar geri alırım" dedi ve yaptı.
Aşağıda Leon'daki extralar yazıyor linkide ekledim.
"
Almost. Powertrain-wise, it’s the same 276bhp turbo’d four-pot driving the front wheels through a six-speed DSG transmission. However, the record run car boasted a new optional ‘Performance Pack’ including Michelin Pilot Sport Cup 2 tyres.
The Performance Pack isn’t yet available in the UK, though Seat says it may change its mind if demand is sufficient. Don’t forget, VW offers a Performance Pack for the Golf GTI, which includes a limited-slip front differential, upgraded brakes, and a 10bhp engine boost. "
Seat Leon Cupra 280 breaks Nürburgring lap record (2014) | Automotive & Motoring News | Car Magazine Online
yanlışmı anlıyorm diye bakıyorm ama yukarda rekor yapan araç için dsg demiyormu halbuki manuel değilmiydi leon.
biri koymustu demin ama hatırlayamadım
http://www.youtube.com/watch?v=E5Q8H52Xm6c
Sürüş odaklı kasayım düzde tatmin etsin diyorsan trophy,düzde kasayım sürüş odaklı tatmin etsin diyorsan cupra gibi olmuş ortaya çıkan tablo.
Konu marka yarışı değil zaten bu olayda. Sende git bir A aracı al modifiye et ve pistte rekoru kır hemen muhabbet başlar falan firmanın A model aracı pist rekoru kırdı diye. He diyelimki konu markalaşma yarışı olmuş olsun, kimin markalaşmaya çok ihtiyacı varsa gider o pist rekorunu kırmak için çabalar durur yatırımınıda reklamınıda yapar. Sonuç dünyadaki binlerce organizasyon ve binlerce pistten birisinin rekoru ellerinde diye o ruhsuz renaultlar iyi diyemeyiz kimse kızmasın. ama iyi rekor iyi ekipman ve iyi ekip bunuda kabul etmeliyiz.
Çok güzel hızlanmış valla çok istekli. Süre konusunda da reno özel bir versiyonla piste çıkmış ama seat cadde aracı modundaydı yanılmıyorsam. Belki seat da stage 1-2 bişeyler yapıp süreyi iyileştirebilir.
Reno nun Trophy-R ıle yapması bırsey degıstırmez.
Burada onemlı olan Leon un uzerındekılerın ne oldugu?
Eger yol versıyonundan ekstra olarak sadece lastık varsa,seat a helal olsun. Renocu olarak dıyorum bunu...
Virajlar efsane,hızlanma super,pilotaj ve süre mükemmel ama atmosferiğin yerini tutmuyor be arkadaş..
Cok takilmayin surelere..
Arac surus hissiyati olarak ne veriyor ona bakin. Meganin dahs ii olacagi asikar
Tayyar filan deniyor. Zamaninin en iyi keyifli fwd lerinden focus rs hamlesini yapmadi daha:) saygilar..gerci ford motorsports cok kasmiyor sureye
keşke bizim olduğu kadar tüm firmalarında ilgilendiği birşey olsa nurburgring rekoruda şov izlesek :)
Gerçekten pilot özderedeki yazlığına giden emekli öğretmen kadar iyi biliyor yolları :D
Ama gerçekten 6:20 deki kurtarma çok soğukkanlı son dakikalar ve bütün pist yalan olurdu..
keşke bizde de piste giriş çıkışlar daha ulaşılabilir olsa da etse de halamın bıyığı olsa da...
210 ile adamın döndüğü virajlara bakıyorum hayran hayran 3 oldu izliyorum :)