User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
49 sonuçtan 39 ile 49 arası

Konu: Kırık Gücünün Anısına.

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Madem öyle, bu tür mesajları Türkiye'de hatta sitede olan olaylar için de görmek isteriz.
    Örneğin http://www.techturkey.com/forum/sohb...ik-kazasi.html

Buna da yazarsın benzer şeyleri eğer gerçekten düşüncen bu ise.
    Veya vefat eden genç arkadaşların konularında da. Bir konuda yazıp, diğerlerinde yazmamak olmuyor.
    Bu iki kazada adi gecen kisileri birbiriyle nasil ve neye gore bagdastirdin? Iki olayin birbiri ile olan baglantisi, ikisininde trafik kazasi olmasi ve olen/yaralanan olmasi disinda nedir?

Ne demek istedin gercekten anlasilmiyor, serzeniste bulunmadan once ne istedigini acikca yazarsan daha iyi olur.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Demek istedim ki, aşırı hız, makas vb olaylardan ötürü yaşanan üzücü olaylar hakkında açılan konular için de böyle mesajlarını bekleriz. Örneğin en son olan 41FL428 olayı. Arkadaşı yazmış, 70-80 cm yüksekliğinde duvara çarpıp, taklaLAR attı diye. Sonuçta burada da en basitinden aşırı hız var. Bu olayda da o esnada orada olabilecek olan masumlar olabilirdi ama yokmuş sansa.
    Bu tür olayların genelde sebebi bellidir. Hayatını kaybeden arkadaşlar oldu sitede. Üzüntü mesajları yazıldı ama eski tas eski hamam herşey devam ediyor.
    Sen bu konuya böyle yazınca (ki bende senin gibi düşünüyorum) sadece bu konuya yazmanı değil, diğer bu tür konulara da mesajlarını paylaşmanı görmek isterdim demek istedim.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Demek istedim ki, aşırı hız, makas vb olaylardan ötürü yaşanan üzücü olaylar hakkında açılan konular için de böyle mesajlarını bekleriz. Örneğin en son olan 41FL428 olayı. Arkadaşı yazmış, 70-80 cm yüksekliğinde duvara çarpıp, taklaLAR attı diye. Sonuçta burada da en basitinden aşırı hız var. Bu olayda da o esnada orada olabilecek olan masumlar olabilirdi ama yokmuş sansa.
    Bu tür olayların genelde sebebi bellidir. Hayatını kaybeden arkadaşlar oldu sitede. Üzüntü mesajları yazıldı ama eski tas eski hamam herşey devam ediyor.
    Sen bu konuya böyle yazınca (ki bende senin gibi düşünüyorum) sadece bu konuya yazmanı değil, diğer bu tür konulara da mesajlarını paylaşmanı görmek isterdim demek istedim.
    41FL428 konusunu bilmiyorum, gormemisim. Gordugum ve bildigim isimlerin gectigi bir konu olunca tepkimi dile getiririm fakat takdir edersin ki tum konulari gorme ve konuya tam olarak vakif olma imkanim maalesef yok. Bu gurcunun konusunu iyi biliyorum, trafikte yaptigi tehlikeli hareketleri, baskalarinin hayatini nasil hice saydigini, bunlarin video kayitlarini filan izlemis, bu tarz hareketler sergilerken nasil bir ruh halinde oldugunu gozlemlemisligim var,esas olarak bu konuya yazma sebebim de budur. 41FL konusunu hic gormedim, ancak gorsem bile birilerinin (ornegin arkadasi demissin) lafina gore surucu ile ilgili fikir sahibi olamam. Kendim bilmeden, gozlemlemeden herhangi bir yazi yazmaktan da kacinirim bu da onemli diger bir noktadir benim icin.

Bildigim en sacma sapan hareketleri yapan suruculerden biriydi bu adam, bizim sokaklarda tehlikeli hareketler yapan şopar Turk apacilerinden filan cok daha tehlikeli bir adamdi acikcasi...

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eklemek istediğim bir husus var ki

Otobanda sol şeritte hepimiz hız sınırını ihlal ediyoruz elbette bir şekilde. Kimisi çok dikkatli şekilde 140 150 ile ihlal ediyor kısa süre ile, kimisi arabasına güveniyle çıkıyor sola 200 civarı sabit gidicem diye selektör atmaktan eli yorulana kadar devam ediyor..

Ama hiç birimiz Gürcü'nün yaptığı magandalığın 10 da 1 ini yapmıyoruz ?

***** konuda aşırı hız var fakat sadece hız yapan bir arkadaşımızı şehir içinde ters yönde araba kullanan , yaya geçitlerinden 3. 4. viteste geçen ; yan geçen bir maganda ile bir tutmak çok talihsizce olmuş.
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eklemek istediğim bir husus var ki

Otobanda sol şeritte hepimiz hız sınırını ihlal ediyoruz elbette bir şekilde. Kimisi çok dikkatli şekilde 140 150 ile ihlal ediyor kısa süre ile, kimisi arabasına güveniyle çıkıyor sola 200 civarı sabit gidicem diye selektör atmaktan eli yorulana kadar devam ediyor..

Ama hiç birimiz Gürcü'nün yaptığı magandalığın 10 da 1 ini yapmıyoruz ?

***** konuda aşırı hız var fakat sadece hız yapan bir arkadaşımızı şehir içinde ters yönde araba kullanan , yaya geçitlerinden 3. 4. viteste geçen ; yan geçen bir maganda ile bir tutmak çok talihsizce olmuş
    .
    Kaza yapan arkadaş'a Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Bold olan yere katılmıyorum.

Eğer bir kural ihlali yaptıysanız bu suçtur. Bunun ters şeride girmesi, makas atması veya aşırı hız yapması ile alakası yoktur. Nasıl ki bir kişi 1 TL'lik birşey bile çalsa hırsız 1 milyon TL'lik birşey de çalsa hırsız damgası yiyorsa bu da öyledir.

KGM sitesine göre;

http://awesomescreenshot.com/0c347i49e9

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Eğer bir kural ihlali yaptıysanız bu suçtur. Bunun ters şeride girmesi, makas atması veya aşırı hız yapması ile alakası yoktur. Nasıl ki bir kişi 1 TL'lik birşey bile çalsa hırsız 1 milyon TL'lik birşey de çalsa hırsız damgası yiyorsa bu da öyledir.

KGM sitesine göre;

Tabii ki haklısın güzel abim. Fakat ben hız iyi bir şeydir demiyorum ki

Hız yapalım kurallar esnetilir falan demedim asla. Hız limitini aşan da kural bozuyordur. ***** gürcü de kural bozuyordu.

Sadece hız limiti aşan , 1 kuralı bozuyor. ***** gürcü 123512 kurala ve cana kastediyordu..

Evde aç çocuğu için ekmek çalan da hırsızdır.

70 milyonun hakkını utanmadan gasp ederek çalan karşılarına geçip gülen de hırsızdır.

Aynı kefeye mi koyalım ?
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

KGM sitesine göre;

Suctur dogru, ama butun suclar ayni boyutta degildir bunuda hatirlatirim. Yarattigi ya da yaratacagi zarardir sucun boyutunu buyutup kuculten, yoksa burada dava insanlarin toplum olarak birlikte hayat surebilmeleri icin gerekli gorulmus kurallara karsi geliniyor olmasi degil, kanunlara gore suclu ya da sucsuz olduklari da zerre kadar umurumda degil.

Etrafindaki diger canlilara zarar veriyor ya da verme ihtimali olusturan hareketler yapiyorsan sen kotu ve suclu bir insansin benim gorusume gore, olayin ozu bu kadar basit. Ne kadar cok zarar veriyorsan o kadar kotu insansin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Tabii ki haklısın güzel abim. Fakat ben hız iyi bir şeydir demiyorum ki

Hız yapalım kurallar esnetilir falan demedim asla. Hız limitini aşan da kural bozuyordur. ***** gürcü de kural bozuyordu.

Sadece hız limiti aşan , 1 kuralı bozuyor. ***** gürcü 123512 kurala ve cana kastediyordu..

Evde aç çocuğu için ekmek çalan da hırsızdır.

70 milyonun hakkını utanmadan gasp ederek çalan karşılarına geçip gülen de hırsızdır.

Aynı kefeye mi koyalım ?
    Maalesef bana göre aynı kefeye koyulmalıdır. Bazı şeylerin ortası yoktur. Hem suçlu hem suçsuz diye bir karar görmedim hiçbiryerde

Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Suctur dogru, ama butun suclar ayni boyutta degildir bunuda hatirlatirim. Yarattigi ya da yaratacagi zarardir sucun boyutunu buyutup kuculten, yoksa burada dava insanlarin toplum olarak birlikte hayat surebilmeleri icin gerekli gorulmus kurallara karsi geliniyor olmasi degil, kanunlara gore suclu ya da sucsuz olduklari da zerre kadar umurumda degil.

Etrafindaki diger canlilara zarar veriyor ya da verme ihtimali olusturan hareketler yapiyorsan sen kotu ve suclu bir insansin benim gorusume gore, olayin ozu bu kadar basit. Ne kadar cok zarar veriyorsan o kadar kotu insansin.
    Bu zarar kime göre neye göre?
    Ayrıca, bir insanın kötü olup olmadığını olaylar bittikten sonra mı karara bağlıyorsunuz?

Bir sürücü saatte 300 km hız ile sol şeritte gidiyorsa bu az kötüdür, ama başka sürücü ters şeride girip makas atarsa bu kötü birisi mi oluyor?

Veya hırsızlığa yeltenen bir kişi az kötü ama 1.000 TL piyasa değerin de bir cep telefonu çalan kişi kötü mü oluyor? Veya trilyonluk birşey çalsa çok çok mu kötü oluyor?
    Olayları ve insanları kategorize etmemiz için sınıflar arasında ki çok, az, çok çok gibi bölümlere ihtiyacımız yok. Orta da bir olay varsa kötüdür veya iyidir. Az veya çok gibi kavramlar bana mantıklı gelmiyor.

Yine aynı örnek, adamın birisi 300 km/h sol şeritten kaptırmış gidiyor ve bariyere giriyor. Siz'e göre bu insan az kötü niye? çünkü verdiği zarar az. Bana göre ise benim, senin ve onun verdiği vergi ile yapılan yolların ve çevrenin hasar görmesi. Sırf kendini tatmin etmek için hızlı gitmesi sonucu ülkenin hakimi, polisi, doktoru vb. gibi unsurlar bu olay için devreye giricek ama verdiği zarar çevresel olduğu için bu az kötü mü oluyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi mantıkta bir hata yok mu sizce de durup düşününce ?

Mesela kavgada bıçakla bacaktan yaralayan saldırgan ile silahsız insanı takır takır vuran saldırgan ; ikisi de saldırgan. Aynı kefedeler mi acaba

Zaten kendi fikriniz içinde çelişiyor. Neden derseniz her hırsız aynı yıl hapis cezası mı alıyor mesela ?

Suçlar bile aynı başlık altında olup bambaşka cezalar olabiliyor karşılıkları yanlış mıyım ?

Yani 1 yapanla 100 yapan dünyanın hiç bir yerinde hiç bir konuda aynı kefeye koyulmaz..
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani demek istediğim şu ikisi de kural ihlali yapan kimseler. Biri kural ihlali yapıyor evet yanlış ben de karşıyım , kimsenin hobisi başkasını tehlikeye atmamalı. Fakat diğer gürcü dediğimiz maganda , şerefsiz , toplum düşmanı bir barzo. Bakın ikisi de kural ihlali yapmış ama diğeri bunu hak ediyor. Bir gram üzülmeden söylüyorum bunları gürcü için.. Farkları burada biraz.
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yani demek istediğim şu ikisi de kural ihlali yapan kimseler. Biri kural ihlali yapıyor evet yanlış ben de karşıyım , kimsenin hobisi başkasını tehlikeye atmamalı. Fakat diğer gürcü dediğimiz maganda , şerefsiz , toplum düşmanı bir barzo. Bakın ikisi de kural ihlali yapmış ama diğeri bunu hak ediyor. Bir gram üzülmeden söylüyorum bunları gürcü için.. Farkları burada biraz.
    Hadi olaya farklı bir bakış açısı getirelim.

O bıçak olayında önemli olan karşı tarafta ki kişiye zarar vermek mi? Evet! Biri öldürebiliyor diğeri ise yaralıyabiliyor.

1 yapan ile 100 yapan cezai sistem de bir değil. Ama benim savunduğum ise cezai sistem de bir olmaları değil. 300 km/h yapan adam da maganda, karşı şeride girip makas atan da. Ne biri diğerinden daha iyi ne de biri diğerinden daha kötü. Cezai olarak alıcakları cezalar farklıdır ama ikisi de bilinçsiz bir şekilde kendi zevkleri için kural ihlali yaparlarsa bu adamlar kötüdür veya magandadır ne dersen de ama biri diğerinden az değil. Sen de bilinçsiz bir şekilde kural ihalali yaparsan sen de karşıda ki insanın hayatına saygı duymuyosun demektir. Karşısında ki insana saygısı olmayan insanı az kötü veya çok kötü olarak nitelendirebilir miyiz?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler