varex çok beğenmiyorum bengonderiğim gibi birşey olucak
![]()
Orta iptal varex cupra
http://youtu.be/OTxeFJUPagE
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
A45 gerçekten muazzam sesi var, insanı resmen gazlamaya teşvik ediyor.
İstanbulparkta bu arabayla gazlayabildiğim için çok şanslı hissediyorum kendimi.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Bu patlatma ses ilk dsg şanzumanlarda (çift kavrama-debriyaj) görüldü, sonrasında üretilen çift debriyajlı şanzuman kullanan arabaların hepsinde duyulabiliyor, porschenin pdk, bmw'nin m dtc, audinin multitronik şanzumanları patlatıyor şimdide a45lerde bu sistem var sanırım, bir debriyaj tek sayılı vitesleri diğer debriyaj çift sayılı viteslerin geçişini sağlıyor araç 1'deyken 1. vites bitmeden diğer debriyaj 2.vitesi hazır bekletiyor bu sistem sayesinde hızlı vites geçişi oluyor, tahminimce 2.debriyaj devreye girerken saliselik olarak ateşleme kesiliyor, odadaki yakıt tam yanmıyor ve 2.vitesin geçişi tamamlandıktan sonra tekrar enjektörler işiyor ve ateşlemenin tekrar devreye girmesiyle içerde biriken fazla yakıtın yanmasıyla oluşuyor olabilir bu patlatma bu sayede alt devirde olan geçişlerdeki torkta kolayca diğer vitese aktarılıyor, dizellerde ateşleme olmadığı için bu patlatma sesi yok.
bir tek benim mi hoşuma gitmedi bu ses. kontak kapat aç yapan, egzoz patlatan apaçiler gibi.![]()
Emniyet kemeri sizi koltuğa değil hayata bağlar!
ben e36'dan çıkartıyorum kısmen![]()
1:45'de mesela - https://www.youtube.com/watch?v=YzZl-ljvSRM
M. The most powerful letter in the world.
benim f30 328 de de aynı şekilde ses çıkıyor, çift kavramadan kaynaklanmıyor yani.
Şanzımanla kısmen alakalı çünkü vites değiştirirken anlık yakıtı kesiyor şanzımana ağır yük bindirmesin diye
Günümüz araçlarında normal bi durum
Misal manuel egzozlu espli bi araçla kaygan yokuşu direksiyonu kırarak(espyi devreye sokmak için) dip gaz yapın aynı şekilde patırdayacaktır
a45 amg müthiş arac orjinal sesi bu pdi asamasında test etme sansım oldu bir iki kez
Bunun olayi ignition cut yada fuel cut birinden biri, ilki daha agir basiyo sahsi kanaatimce![]()
mercedes'lerde opsiyonel olarak eklenen AMG egzos paketinin de alınması gerekiyor bu ses için. Gerçi çoğunda ekleniyor zaten bu egzos.
Bu arada, çift kavrama olan TCT şanzıman giulietta'da da bu ses alınıyor.. Bu kadar ses çıkmıyor tabi![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)