User Tag List

Sayfa 13/14 İlkİlk ... 311121314 SonSon
260 sonuçtan 229 ile 247 arası

Konu: 30 Ağustos İntercitypark etkinliği Audi S3

KVNC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz hicbir zaman ego sahibi insanlar olmadik, hirs yaptik belki ama bunu rencide edici sekilde paylasmadik, atip tutmadik en azindan, boyle sacmaca uzayan bir muhabbete eslik etmemizin tek sebebj de artik yeter be dememiz..

Kimseyle sahsi problemimiz yok, bu tarz konularda alevlenmeler olur dogaldir, yaklasimlar iyi niyetli oldukca ortam yumusar

Olay; pistte herkesin ayni aracla yaptigi sureden daha iyi sureyi yaptiginda, pist sahibinden senin aracinla daha iyi sure yaptiginda karsindKilerin sok olup tribe girmesindense bi kucuk tebrikler diyebilmektir. Tecrube teknik vs atip tutmak degil..

Oyle veya boyle degerli fikirlerini paylasan herkese tesekkur ederim sahsim adina

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Serhat Y. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olayı ne dramatize ettiniz be teknik bi konu konuşalım dedik, iyyn-rs özellikle sivri sivri yazıyor etrafını gazlıyor gibi geliyor bana. rollcü kardeşim sen şimdi eylül ekim hangi ayın hangi günü pisttesin gelip senle süre kasalım aynı gün fwd için.
    Yo sivri flan yazmiyorum.

Sen en son jant capi ,disli orani ,devir flan soruyodun. Ordan tutturamadin bisey "iyiymis yaa "flan dedin bi sure sesin cikmadi simdi baska biyerden saldiriya gectin.

Senin araban dunyada tek ben aynisindan bulamam ama sen bul bi clio Rs ne kasiyosak kasalim.

mrbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alicancalis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki bu mantıkla polo gri nasıl 2.31 yapmış, bunu izah edin. En fazla kaç bg olabilirki? Demekki bg den önemli unsurlarda var, doğrumu?

Bu konunun başında Polo gti i süren arkadaşı ben dahil birçok kişi tebrik etti. Hatta birisi yazmış viraj giriş çıkış hızları 458 le nerdeyse aynı diye. Demekki tur zamanı üzerinde bg den daha etkili birçok faktör var.
    Ben yazmıştım, özellikle 8inci virajda 458 ile benzer hızlarda dönmüş. Tartışılan 11nci viraja atıfta bulunursak, aynı aracın 11inci virajda hızı kadranda 183 km/h gibi. Onur arkadaşımız aracın 220-230 HP olduğunu söylemişti. 1250 kg olsa gerek. 230 HP Astra'nın da hızlarının oralarda olacağını düşünüyorum ben.

Bir sonraki pist gününde GPS ile telemetri alın. Hem kadranla karşılaştırırsınız, hem beraber bakarız.

Teknik detaylar da içeren zevkli konu oldu, atışarak bozmayalım. Piste gazla çıkmak da yasak zaten

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bak ben ne dedim pist olayi elit. Roll dedik pist konusu bile karisti

alicancalis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşin komik tarafı konu başında bi lastik havadı sordum, arada kaynadı gitti. Ne basıcaz arkadaşlar bu lastiklere. Önler 24,arkalar 22-24 iyimi?
    Ali Can Calis

KVNC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi lastik havasinda ukalalık taslanmıyor, ondan mundar oldu senin konu kusura bakma

mrbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Normalde kaç olması gerekiyorsa, önlere misal 7 ve arkalara 6 psi eksik basıp ilk seans sonunda yada 3-4 tur sonra pitstopta basınçlar ne alemde bir bakın. Benim önler 29, arkalar 28'den; seans sonunda önler 37, arkalar 34 olmuştu. 4 çeker S3'te de önden kaydığını düşünürsek biryerden feyz alıp denemek lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Normalde kaç olması gerekiyorsa, önlere misal 7 ve arkalara 6 psi eksik basıp ilk seans sonunda yada 3-4 tur sonra pitstopta basınçlar ne alemde bir bakın. Benim önler 29, arkalar 28'den; seans sonunda önler 37, arkalar 34 olmuştu. 4 çeker S3'te de önden kaydığını düşünürsek biryerden feyz alıp denemek lazım.
    Bende önler 30 arkalar 28 yaptım. Pit çıkışında toplamda önerilenden 17 psi fazlanız var diye kağıt verdiler. Anladığım önler en fazla 26 falan ,arkalarda 24 olmalı
    Ali Can Calis

erh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben yazmıştım, özellikle 8inci virajda 458 ile benzer hızlarda dönmüş. Tartışılan 11nci viraja atıfta bulunursak, aynı aracın 11inci virajda hızı kadranda 183 km/h gibi. Onur arkadaşımız aracın 220-230 HP olduğunu söylemişti. 1250 kg olsa gerek. 230 HP Astra'nın da hızlarının oralarda olacağını düşünüyorum ben.

Bir sonraki pist gününde GPS ile telemetri alın. Hem kadranla karşılaştırırsınız, hem beraber bakarız.

Teknik detaylar da içeren zevkli konu oldu, atışarak bozmayalım. Piste gazla çıkmak da yasak zaten
    ayni seyi dusunuyorum bende sizinle.. kadranda 190-200 kmh arası bir hhızda oldugumda, gercek hız da 180 kmh civarındadır mutlaka.. ama önümde GPS ten gordugum bir hız olmadıgı için pistte, ancak gordugum kdrandakini soyleyebiliyorum ve bunun gercek bir hız oldugunu iddia etmiyorum sadece kadran hızı oldugunu soyluyorum.. aynı sekilde diger arkadaslar da benzer hızlarda gecmişler.. ben kendi aracım uzerinden değil, digr arkadasların verdigi hızlara gore konsuuyorum ve bakın olabiliyor dan uste bisey soylemiyorum zaten..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Telemetri verisi alma ile ilgili sorunu olan iPhone sahibi varsa aile içi paylaşımdan ücretsiz Harry's Lap Timer PetrolHead veya GrandPrix versiyonunu paylaşabilirim.

Shendelzare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok garip postlar okuyorum, burada herkes birbirinin yaptığı süreyi tebrik ediyor ve daha tecrübeli olanlar virajlarla ilgili fikirlerini paylaşıyorlar ama paylaşılan fikirleri aracı küçük düşürmeye yönelikmiş gibi algılamak ne alaka? Bu kadar iddialı konuşuyor ama ortada sadece telefonla çekilmiş video var ve kadran hızı var. Bu kadar net konuşmak istiyorsanız takın pboxu şu hızla döndük diyin net olarak. Aracıda dynoya çıkarmadık dynomuz olmasına rağmen demişssiniz, benim dynom olsa her bir parçadan sonra çıkarırım aracımla ilgili yanlış bilgi vermemek için ama siz "biz ne diyosak odur" gibi bir tavır sergiliyorsunuz ve araç sahibinden daha iddialı konuşuyorsunuz nedense. Kapak muhabbeti ne kadar düşük bir seviyedir yani. Ben 2.31 yaptım kapakmı oldu yani şimdi size nedir bu? Böyle anlamsız laflar etmeyin lütfen. Ankaradan kalkıp gelmişsiniz helal olsun çokta güzel süre yapmışsınız tebrik ederiz ama söylenen en küçük lafı yanlış yerinden anlamayın lütfen.

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KVNC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lafta icraat cok ama realiteye de saygi duymak lazim..

Ahkam kesenlerin ukalaliklari ahkam kesmeden surelerle gosterildi bence ama anlayana..

Reklam iyidir hojdur amma banenah lol
    Biz hicbir zaman ego sahibi insanlar olmadik, hirs yaptik belki ama bunu rencide edici sekilde paylasmadik, atip tutmadik en azindan, boyle sacmaca uzayan bir muhabbete eslik etmemizin tek sebebj de artik yeter be dememiz..

Kimseyle sahsi problemimiz yok, bu tarz konularda alevlenmeler olur dogaldir, yaklasimlar iyi niyetli oldukca ortam yumusar

Olay; pistte herkesin ayni aracla yaptigi sureden daha iyi sureyi yaptiginda, pist sahibinden senin aracinla daha iyi sure yaptiginda karsindKilerin sok olup tribe girmesindense bi kucuk tebrikler diyebilmektir. Tecrube teknik vs atip tutmak degil..

Oyle veya boyle degerli fikirlerini paylasan herkese tesekkur ederim sahsim adina

Çelişkili postlar geliyor bazen.. İnsanlar genelde pist konularında daha sakin ve mantıklı yazmaya özen gösteriyorlar çünkü bu rolling değil işin içine başka değişkenler giriyor. Tecrübe, yetenek ve aracın kalitesi gibi. Bu yüzden bence bu işe gönül veren sayılı insanları fazla üzmemeye çaba göstermek lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Shendelzare Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok garip postlar okuyorum, burada herkes birbirinin yaptığı süreyi tebrik ediyor ve daha tecrübeli olanlar virajlarla ilgili fikirlerini paylaşıyorlar ama paylaşılan fikirleri aracı küçük düşürmeye yönelikmiş gibi algılamak ne alaka? Bu kadar iddialı konuşuyor ama ortada sadece telefonla çekilmiş video var ve kadran hızı var. Bu kadar net konuşmak istiyorsanız takın pboxu şu hızla döndük diyin net olarak. Aracıda dynoya çıkarmadık dynomuz olmasına rağmen demişssiniz, benim dynom olsa her bir parçadan sonra çıkarırım aracımla ilgili yanlış bilgi vermemek için ama siz "biz ne diyosak odur" gibi bir tavır sergiliyorsunuz ve araç sahibinden daha iddialı konuşuyorsunuz nedense. Kapak muhabbeti ne kadar düşük bir seviyedir yani. Ben 2.31 yaptım kapakmı oldu yani şimdi size nedir bu? Böyle anlamsız laflar etmeyin lütfen. Ankaradan kalkıp gelmişsiniz helal olsun çokta güzel süre yapmışsınız tebrik ederiz ama söylenen en küçük lafı yanlış yerinden anlamayın lütfen.
    Benim gözlemim sizin aracın 11. virajdaki hızı 185, megane rs'in 190, 458'in 200 civarında dönebiliyorsa, Astra'nın kadranda okuduğu hız 190-200 gibi görmesi niye yadırganıyor? Çelişki burada bence. Benim düşüncem 458'in videoları konmadan önce sizin 185 le girdiğiniz viraja 458 200'le giriyorsa bu yadırganmalı diye düşünmüştüm açıkcası, yanlış mı düşünüyorum? Tabiki o virajda lift-off sebebiyle çok kasmamıştır, güvenli tarafta kalmıştır vs, onu bilmem ama astra'nın sizin hızlarda orayı dönmesi nasıl yadırgandı, bunu sorgulamak lazım. Bu arada önemlimi derseniz, hiç önemli değil. Erhan benim çok sevdiğim güvendiğim bir arkadaşım. Bilgi ve tecrübe sahibi olmak ayrı, pistte hızlı dönebilmek ve pist tecrübesi çok ayrı konularmış, bunu bende geçen haftasonu gördüm. Bu sebeple birbirmizi rencide edicek, kırıcak cümleler sarfetmiyelim. Sonuçta küçük bir camiaayız ve herkesin birbirinden öğrenicek birşeyle olduğuna inanıyorum.
    Ali Can Calis

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    11. viraj açısı, hızları güç gerektirmesi filan değişik biraz, 8. viraj iyidir yol tutuşu ortaya çıkarır apexteki en düşük hızları kıyaslamak lazım son çıkış değil ama ondan bir önceki turn. kadranda 140 ın üzerinde dönebilen varmı gpste 130 135 üstü yada?
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Shendelzare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim gözlemim sizin aracın 11. virajdaki hızı 185, megane rs'in 190, 458'in 200 civarında dönebiliyorsa, Astra'nın kadranda okuduğu hız 190-200 gibi görmesi niye yadırganıyor? Çelişki burada bence. Benim düşüncem 458'in videoları konmadan önce sizin 185 le girdiğiniz viraja 458 200'le giriyorsa bu yadırganmalı diye düşünmüştüm açıkcası, yanlış mı düşünüyorum? Tabiki o virajda lift-off sebebiyle çok kasmamıştır, güvenli tarafta kalmıştır vs, onu bilmem ama astra'nın sizin hızlarda orayı dönmesi nasıl yadırgandı, bunu sorgulamak lazım. Bu arada önemlimi derseniz, hiç önemli değil. Erhan benim çok sevdiğim güvendiğim bir arkadaşım. Bilgi ve tecrübe sahibi olmak ayrı, pistte hızlı dönebilmek ve pist tecrübesi çok ayrı konularmış, bunu bende geçen haftasonu gördüm. Bu sebeple birbirmizi rencide edicek, kırıcak cümleler sarfetmiyelim. Sonuçta küçük bir camiaayız ve herkesin birbirinden öğrenicek birşeyle olduğuna inanıyorum.
    Astrada dönmüş olabilir veya ikimizinde kadranları abartıyo olabilir sorun o değil, sorun bu kullanılan uslüp. Benim videomda kadran falan gözükmüyordu dış çekim olduğu için o yüzden astranın videosu üzerinden konuşulmaya başlandı bende sonra geçen pist günündeki videomu koydum falan. Konunun uzaması böyle "dönüyoruz işte kardeşim zorunuzamı gitti" postlar yüzünden oldu, niye birinin zoruna gitsin yani oranın öyle dönülebilmesi. Araç sahibine bir lafım baştan beri mantıklı konuşuyor zaten ama KVNC nickli arkadaş yanında çıkan kişi sanırım dediğim garip postları yazıyor.
    Son olarak 11le ilgili birşey diyeyim, bir arkadaşımın babası 458 Speciale almıştı ve onunla es-motor pist gününe gittik ve yokcu koltuğunda 7-8 tur attım. O güçteki araçlarda 11. viraj çok daha zor bir hal alıyor çünkü araç oraya gelene kadar orayı dönebileceği hızdan çok daha fazla hızlanabiliyor, onun dışında 210-220km bir hızla arkadaş itişli bir araçla kaydığınızı düşünün, cidden büyük problemler açabilecek bir viraj. Bizim gibi çok güçlü olmayan araçlarda tam gaz geçiyosun çünkü zaten aracın dönebileceği limitin altında kalıyoruz. Bu arada ben bilgisayarda Assetto Corsa adlı simulasyonda da çok vakit geçiriyorum Istanbul Parkta, 458 le çok kötü kazalarım vardır 11 de

TechTurkey Yekta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende önler 30 arkalar 28 yaptım. Pit çıkışında toplamda önerilenden 17 psi fazlanız var diye kağıt verdiler. Anladığım önler en fazla 26 falan ,arkalarda 24 olmalı
    Gündelik olarak ne değerde kullanıyorsun abi? Lastik ölçün neydi?
    Ben önleri 26, arkaları 23 olarak ayarladığımda bile 3-4 tur sonra lastik yüzmeye başladı. Ciddi şekilde önden kayıyordu. Çıkışta önler 40-42 arkalar 33-35 gibi bir değerdeydi, kağıtları kaybettim. Günlük olarak 225-40-18 michelin pss ile 37 ye 31 psi da kullanıyorum.
    Semilerle biraz daha düşük basınçla bile çıkabilirsin, birkaç tur sonra girip kontrol etmek en mantıklısı.
    İlk sefer için güzel dönmüşsün tebrik ederim sadece direksiyon hamlelerin biraz fazla sert sanki abi, bende aynı hatayı yapıyordum zaten önden kaymaya meğilli bir karakteri var. Çizgiler oturunca düzelicektir elbet.
    Eylülde girmeyi düşünen bayağı s3 var galiba, güzel bir gün olabilir aynı seansa da düşersek
    YouTube
    DR.ECU

[RaCeR] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    itiraf ediyorum m3'ü izledim
    Alıntı JAMİRYO Nickli Üyeden Alıntı
    ALLAHINI SEVEN DEFANSA GELSİN

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Shendelzare Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Astrada dönmüş olabilir veya ikimizinde kadranları abartıyo olabilir sorun o değil, sorun bu kullanılan uslüp. Benim videomda kadran falan gözükmüyordu dış çekim olduğu için o yüzden astranın videosu üzerinden konuşulmaya başlandı bende sonra geçen pist günündeki videomu koydum falan. Konunun uzaması böyle "dönüyoruz işte kardeşim zorunuzamı gitti" postlar yüzünden oldu, niye birinin zoruna gitsin yani oranın öyle dönülebilmesi. Araç sahibine bir lafım baştan beri mantıklı konuşuyor zaten ama KVNC nickli arkadaş yanında çıkan kişi sanırım dediğim garip postları yazıyor.
    Son olarak 11le ilgili birşey diyeyim, bir arkadaşımın babası 458 Speciale almıştı ve onunla es-motor pist gününe gittik ve yokcu koltuğunda 7-8 tur attım. O güçteki araçlarda 11. viraj çok daha zor bir hal alıyor çünkü araç oraya gelene kadar orayı dönebileceği hızdan çok daha fazla hızlanabiliyor, onun dışında 210-220km bir hızla arkadaş itişli bir araçla kaydığınızı düşünün, cidden büyük problemler açabilecek bir viraj. Bizim gibi çok güçlü olmayan araçlarda tam gaz geçiyosun çünkü zaten aracın dönebileceği limitin altında kalıyoruz. Bu arada ben bilgisayarda Assetto Corsa adlı simulasyonda da çok vakit geçiriyorum Istanbul Parkta, 458 le çok kötü kazalarım vardır 11 de
    Benzer düşünüyoruz. Cevap için teşekkürler. Simulasyonda hangi direksyonu kullanıyorsunuz?

Alıntı Yekta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gündelik olarak ne değerde kullanıyorsun abi? Lastik ölçün neydi?
    Ben önleri 26, arkaları 23 olarak ayarladığımda bile 3-4 tur sonra lastik yüzmeye başladı. Ciddi şekilde önden kayıyordu. Çıkışta önler 40-42 arkalar 33-35 gibi bir değerdeydi, kağıtları kaybettim. Günlük olarak 225-40-18 michelin pss ile 37 ye 31 psi da kullanıyorum.
    Semilerle biraz daha düşük basınçla bile çıkabilirsin, birkaç tur sonra girip kontrol etmek en mantıklısı.
    İlk sefer için güzel dönmüşsün tebrik ederim sadece direksiyon hamlelerin biraz fazla sert sanki abi, bende aynı hatayı yapıyordum zaten önden kaymaya meğilli bir karakteri var. Çizgiler oturunca düzelicektir elbet.
    Eylülde girmeyi düşünen bayağı s3 var galiba, güzel bir gün olabilir aynı seansa da düşersek
    Gündelik 36-32 gibi kullanıyorum Yekta. Eylül olmasada Ekimde gelmeyi düşünüyoruz. Eksiklerimizi giderip daha donanımlı gelmeye çalışıcaz. BAkalım yinede konuşuruz.

Alıntı [RaCeR] Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    itiraf ediyorum m3'ü izledim
    M3 efsane gerçekten. Aslında sahibini bilen varsa ona bir link göndersek güzel olur. Arkayı çok güzel ve yerinde bırakıyor.
    Ali Can Calis

Commander696 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel kardeşim yaklaşımın için öncelikle teşekkürler,

Araç kendi dynomuzda o güçleri verdi, belki inanır belki inanmazsınız ama büyük cooler sonrası dynomuz olmasına rağmen aracı sokmadık bile hatta cooler sonrası yazılımı bile güncellemedik ama az buçuk nacizane yıllardır bu işi yapıyorsak dediğimizden farklı bişey çıkmaz, ispatı çok basit zaten..

Abartılan birşey zaten en başından beri yoktu, kadran hızı dedik tam gaz dedik olay çarpıtıldı, sorun da burada insanlar gereksiz yere egolarına teslim olup saçmaladıkça, boş ptt kutusu buldum reklam yapıştırayım moduna girdikçe işin rengi değişiyor ister istemez..

Ha abartacağımız zamanlar da olacak bu da burada dursun, yarın öbür gün kapak nedir nasıl.kapatılır tarifi olur
    Astra'nın hedefi istanbul park FWD rekoru mu?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)