Quantum Nickli Üyeden Alıntı
Otomobiller gibi şeridinde giden motosikletlere aşırı saygım var. Motosiklet bir kültürdür. Motosiklet trafikten kaçmak için alınmış, başkalarına enayi gözü ile baktıracak bir araç değildir.
Motosiklet kültürüne sahip olan motosiklet sürücüleri;
- Emniyet şeridine girmezler.
- Trafikteki durmuş/hareket halindeki araçların arasından labirentteymişçesine gezmezler.
- Keko ve maganda değillerdir.
- Motosikletleri ve kendi kıyafet ve ekipmanları bakımlıdır.
- Motosikletleri onların yol arkadaşıdır. Eşşekleri değildir.
- Kendilerine SAYGILARI VARDIR, kendilerine laf ettirmezler.
Yolda / trafikte giderken bu tip insanlar hemen belli oluyor. Keyif aldığı belli, o kültüre ait olduğu belli. Son derece saygı duyarım, saygılı davranırım.
Ama videodaki gibi geri kalan çakma motorculara asla saygı falan duymam. Yolda bana yönelik bir eylemi olursa da gereğini yaparım. Bu tiplerin kendilerine saygıları yokken kimseden saygı beklemesin.. Buna kuryeler ve peket servis yapan bebeler de dahil. Adam gibi motosiklet kullananlara lafım yok. Herkes anlıyor benim nasıl tiplerden bahsettiğimi..
Ayrıca, kaska kamera takmakla da ağa olunmaz. Saygısızlığa devam edip insanları küstahça tahrik edersen, bir gün birisi seni durdurur, boynuz gibi o kamerayı kamerayı tutup kırar, bi tarafına sokar, sonra da bir temiz dayak atar. Ya da zamanında benim yaptığım gibi kaskının içine bibergazını boca eder, iki taraf da rahatlar..