User Tag List

Sayfa 4/14 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
258 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: 306 vs Clio

melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Speed_TurN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ona bakılırsa chip,filtre,egzos lu sağlam bir 106 gti 200 lere kadar böyle bir 306gti ada yol vermez zaten.. tekerlekte aralarında 20hp olmasına rahmen 106 götürür neyle götürür tabiki kiloyla (ayrıca 106 6 viteste değil 5 vites) Bunun örnekleri heryerde var..

Ama Normal şartlarda tekerlekte hemen hemen eşit iki araçtan kıstas alınacak nokta şuan tabiki kilodur başka bir alternatif gözükmüyor. Ve bu noktaya göre düşünürsen şu video saçma gelecektir zaten sanada aralarında 110kg var az buz bi ağırlıkta değil..

Hani aklıma ister istemez şöle bişi gelio 306 gti da hafifletilmiş bişilermi var ?

kardeşim neyi hafifletilmiş ne sökülmüş bana söylermisin arka koltukları söksen zaten kuş gibi hafifdir + bi etkisi olmaz zaten mekanik aksamdan bişe sökülmesine sahibi izin vermez emre araçın karşı çok titiz birisidir çünküü

Speed_TurN
    Misafir
    tamam ben zaten söküldü demiyorum aklıma öyle bişey geliyor onuda yapılsa bile 110 kilo öyle az buz bir rakam değil.

Ben sadece o verilen dyno sonuçlarıyla bu aracın Rs le kafakafaya gitmesine şaşırdım hatta filtresi caisi olsa geçtiğini bile iddia etti yanlış hatırlamıosam bunlar kafamı karıştırdı. Maşallah 306 ya güzel gitmiş.. Ama Rs için aynı şeyi söyliyemicem

Juggernaut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rs cigersiz 306 cigerli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamam ben zaten söküldü demiyorum aklıma öyle bişey geliyor onuda yapılsa bile 110 kilo öyle az buz bir rakam değil.

Ben sadece o verilen dyno sonuçlarıyla bu aracın Rs le kafakafaya gitmesine şaşırdım hatta filtresi caisi olsa geçtiğini bile iddia etti yanlış hatırlamıosam bunlar kafamı karıştırdı. Maşallah 306 ya güzel gitmiş.. Ama Rs için aynı şeyi söyliyemicem
    Dyno sonuçuna bizde şaşırdır demek yılların derdiği kayıplar var ama çiğerli bi motora sahip kannatindeyim. Emre zamanında şunu söylemişti bana eğer araçında her hangi bir işlem vs. varsa idda eden kişi gelip bakabilir,her zaman kapım açıktır sonuna kadar ben arabamın arkasındayım. Fitre egsoz ve 60 lık ara borular hariç başka bi işlem yaptırmadım demişti aklında soru işareti kalan varsa gelsin baksın derimm ??????

Fır@t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı IMPREZA MANIAC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cigerli cigerli.
    Alıntı IMPREZA MANIAC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rs cigersiz 306 cigerli.
    sote mı? arnavut mu?

Juggernaut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkisi bir arada

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı melih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir gün imkan olursa araç binip görmeni tavsiye ederim sonradan fikirlerin değişieceğine eminim
    ben sahıbının tr de en temız 306gti larında bırı oldugunu ıddıa ettıgı bı araca bındım.gercekten ustunde gram boya olmayan içi ilk gunkı gıbı temız olan bır aractı.sahıbı gozu gıbı bakıyordu.egzoz ve cai vardı.ve oyle ahım sahım bı gıdısı yoktu.forumda cok temız gti lerı olan arkadaslarında nasıl gıttıklerını bılıyoruz.

ha aracın cok cıgerlıyse o zaman 180-190hp verır ınanırım gıdısıne.ama dynoda verdıgı sonuc gıttıgınden dusuk.bu yuzden rs le bole gtmesı bu gucle zor.

Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    js nın nasıl gittigini bılır, bahsetmeye gerekyok.. en ıyı gıden rslerden..
    rsle 306nın guclerı yakın, kılosu fazla 306 nın ama rs e gore yakın oranlı 6 ılerısı var oda dezavantajı kapatır.. o kdr sasılcak bişiy yok burda..
    ya serkan su soledıgıne kendın ınanıyomusun?

Alıntı .CeM. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ztn şöle bişi var 306 nın o kdar gitceğini bende kestiremiorum daha öncede çok ii bi 306 vardı bununla alakası yoktu bordoydu rengi plakasını hatırlamıorum

yani bu kadar hızlısını bende ilk defa gördüm o beygirle o kdar gidebilmesi ilginç harbiden

iman power var demekki işin içinde
    benımde aklıma o geldı

aynı vıtesler 14 sanıyede bıtıren bır arac bır anda nasıl 7 sanıyede bıtırır bana bunu acıklayın yeter.devır flan olacak ıs degıl bu.

Up306Gti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı iynn-RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben sahıbının tr de en temız 306gti larında bırı oldugunu ıddıa ettıgı bı araca bındım.gercekten ustunde gram boya olmayan içi ilk gunkı gıbı temız olan bır aractı.sahıbı gozu gıbı bakıyordu.egzoz ve cai vardı.ve oyle ahım sahım bı gıdısı yoktu.forumda cok temız gti lerı olan arkadaslarında nasıl gıttıklerını bılıyoruz.

ha aracın cok cıgerlıyse o zaman 180-190hp verır ınanırım gıdısıne.ama dynoda verdıgı sonuc gıttıgınden dusuk.bu yuzden rs le bole gtmesı bu gucle zor.

benımde aklıma o geldı

aynı vıtesler 14 sanıyede bıtıren bır arac bır anda nasıl 7 sanıyede bıtırır bana bunu acıklayın yeter.devır flan olacak ıs degıl bu.

Nerden nereyi saydın anlamadım ama 2 türlüde deneriz kardeşim gelirsin müsaid bi zamanda ok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

benımde aklıma o geldı

sana gerekli cevapı eray vereceğine emin nasıl 7 sn indirlimiş söyler sana

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı melih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sana gerekli cevapı eray vereceğine emin nasıl 7 sn indirlimiş söyler sana
    ben erayla videoyu ılk koydugunuzda konustum.erayda aynı seyı soyledı.
    olabılır 7200 u bos cevırebılır ama yarı yarıya düşmez süre

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben erayla videoyu ılk koydugunuzda konustum.erayda aynı seyı soyledı.
    olabılır 7200 u bos cevırebılır ama yarı yarıya düşmez süre
    ilk 6800 deniyen eray zaten arkadaşım ondan dolayı diyorum sana gereken cavabı eray verir diyee biz boşuna konuşuyoruzz anlmamakta ısrarlısın. 6800 ila 7200 arası boş çevirirsen 7200 kadar ne kadar mantıklı artı bi sonuç almak varken neden eksi sonuçlar alsınki araba
    Sen kendi düşünceni söylüyoz bizde bigün gelirsen derseniz emre ile

Speed_TurN
    Misafir
    6800-7200 boş çeviriyor diye bir durum yok.

Dyno kağıdına bakalım hemen anlıcaksınız zaten ve düşüncenizinde saçma olduğunu göreceksiniz.

en alt kısımda yazan ve hangi devirde aracın ne kadar güç verdiğini gösteren kısmı hepiniz görüyorsunuz..

İlk olarak sizin 6800 de atarsak daha çabuk bitiriyor ve daha hızlı gidiyor mantığınızla haraket edelim.
    306 gti gibi bir araç 6800dd de vites değiştirirse bir üst vitesi en fazla yakalayacağı devir bandı 5000dd civarıdır. Belki dahada az.. şimdi düşünelim 6800 çeviriyor ve genelde tam 6500dd gibi bi değerde tekerdede motor gücündede en iyi olduğu noktanın biraz üstüne çıkıyor belkide tam en iyi olduğu yerde bir üst vitese geçiyor ve 5000 e düşüyor tekrar akselerasyona devam ediyor düştüğü devir gücüne bakın 138hp tekerde ise 119hp bu noktada araç kendini toplamaya çalışıyor ve hızlanma çabası gösteriyor. Bu mantık size daha hızlı gelmiş şimdide diğer seçeneği ele alalım.

Araç çevirebilceği kadar gidiyor belli bir noktada güç kaybetmeye başlasada 6500 den 7200 e kadar geliyor geldiği nokta 158hp ve tekerde 124hp tam bu noktada üst vitese geçiyor. Tahminide yakalayacağı devir bandı 5500dd civarı yani 153hp ve tekerde 130hp birde buradan ve bu güçten çekişi hissedin az önceki mantığa göre minimum düştüğü rakam vites değiştirdiğinde tekerde bile 130hp oluyor yani yaklaşık 10hp fazla bir güçle üst viteste yürüyor ve artarak devam ediyor.

Birde olaya böyle bakın ikinci yöntem her türlü daha iyi olacaktır bu dyno kağıdının yazdığına göre konuşursak tabiki... Araçla dyno kağıdı uyuşmuyorsa onu bilemem. Ama verdiği güçler böyle ve mantıkende ikinci seçenek daha iyi yürümesini sağlar yani bırakın zamanı yarıya indirmeyi sizin 1. yöntemdeki olay aracı dahada geri götürmeye sebep olucaktır. (Tamamen dyno kağıdına göre yorum yapıyorum videolara göre değil)

Harunde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gti gerçekten çok güzel yürümüş maşallah dynoda çıkan verinin bence sonuna kadar hakkını vermiş...
    zaten arkadaşlar denemişler eğlenmişler önemli olanda bu.
    video için teşekkür ederiz
    03 STİ

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında ii benzin kötü benzin olayıda var böle bir durumda olmuş olabilir ben benzinin birkaç boy farkettirdğini bizzat birkaç kez yaşadım
    Team PAŞAOĞLU

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    aslında ii benzin kötü benzin olayıda var böle bir durumda olmuş olabilir ben benzinin birkaç boy farkettirdğini bizzat birkaç kez yaşadım
    bu sebepten dolayı anti avans 100 oktan

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu sebepten dolayı anti avans 100 oktan
    kanka litrede 1 milyonmu yaw 1 depo alsan 50 ytl fazla bozar adamı ya
    Team PAŞAOĞLU

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Dyno kağıdına bakalım hemen anlıcaksınız zaten ve düşüncenizinde saçma olduğunu göreceksiniz.

[img]....[/img]

en alt kısımda yazan ve hangi devirde aracın ne kadar güç verdiğini gösteren kısmı hepiniz görüyorsunuz..

İlk olarak sizin 6800 de atarsak daha çabuk bitiriyor ve daha hızlı gidiyor mantığınızla haraket edelim.
    306 gti gibi bir araç 6800dd de vites değiştirirse bir üst vitesi en fazla yakalayacağı devir bandı 5000dd civarıdır. Belki dahada az.. şimdi düşünelim 6800 çeviriyor ve genelde tam 6500dd gibi bi değerde tekerdede motor gücündede en iyi olduğu noktanın biraz üstüne çıkıyor belkide tam en iyi olduğu yerde bir üst vitese geçiyor ve 5000 e düşüyor tekrar akselerasyona devam ediyor düştüğü devir gücüne bakın 138hp tekerde ise 119hp bu noktada araç kendini toplamaya çalışıyor ve hızlanma çabası gösteriyor. Bu mantık size daha hızlı gelmiş şimdide diğer seçeneği ele alalım.

Araç çevirebilceği kadar gidiyor belli bir noktada güç kaybetmeye başlasada 6500 den 7200 e kadar geliyor geldiği nokta 158hp ve tekerde 124hp tam bu noktada üst vitese geçiyor. Tahminide yakalayacağı devir bandı 5500dd civarı yani 153hp ve tekerde 130hp birde buradan ve bu güçten çekişi hissedin az önceki mantığa göre minimum düştüğü rakam vites değiştirdiğinde tekerde bile 130hp oluyor yani yaklaşık 10hp fazla bir güçle üst viteste yürüyor ve artarak devam ediyor.

Birde olaya böyle bakın ikinci yöntem her türlü daha iyi olacaktır bu dyno kağıdının yazdığına göre konuşursak tabiki... Araçla dyno kağıdı uyuşmuyorsa onu bilemem. Ama verdiği güçler böyle ve mantıkende ikinci seçenek daha iyi yürümesini sağlar yani bırakın zamanı yarıya indirmeyi sizin 1. yöntemdeki olay aracı dahada geri götürmeye sebep olucaktır. (Tamamen dyno kağıdına göre yorum yapıyorum videolara göre değil)
    şu kadar yazıp çizdin ama boşuna yordun parmaklarını hepsi boş videolar ortada bizde yalanda olmaz çünkü bişeyin peşinde değiliz. bir ayrı konuda bilmişlik yapıyosun konusuyosun emre 6800 devirde vites attığğı zaman kaç ta yakalıyo nerden biliyosun ? biz böyle attık yürüdü varsa yürüyen rs getir deneyelim diyo adam daha neyin hesabını kitabını yapıyosun bırak sanal alemi real aleme gel yanımıza icraatla halledelim bu işi yoksa devir bandından girip egzoz ucundan cıksak ne olur cıkmasak ne olur.

ibocum sanada zaten dediğim gibi açıklamayı yapmısstım hala bi sıkıştırma peşindesin anladım neden bölesin uzatmanın manası yok kısada yok çipte yok nosta yok ilginçtir yürüyo arabanın gidişi bozulmasın die ki çip yapma diyoruz adama siz kurcalıyosunuz

tek gerekli açıklama maşallah

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    kanka litrede 1 milyonmu yaw 1 depo alsan 50 ytl fazla bozar adamı ya
    Kanka ben 47 litre alıyorum 35 ytl farkediyo 1 depoda 100 oktan 97 oktan arası

35 ytl Motor yapan biri varsa 97 oktan alırım

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Alıntı EKEray Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen 6800 tam 5000 yakalıyo tam noktası vitesi iyi attınmı ne alt ne üst tammmm gideri yani perfect shift çok önemli e emredede plotaj var arabası gidiyo doğal olarak
    sanırım yukarda yazılanlar yeterli olur???

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)