tamam ben zaten söküldü demiyorum aklıma öyle bişey geliyor onuda yapılsa bile 110 kilo öyle az buz bir rakam değil.
Ben sadece o verilen dyno sonuçlarıyla bu aracın Rs le kafakafaya gitmesine şaşırdım hatta filtresi caisi olsa geçtiğini bile iddia etti yanlış hatırlamıosam bunlar kafamı karıştırdı. Maşallah 306 ya güzel gitmiş.. Ama Rs için aynı şeyi söyliyemicem
Dyno sonuçuna bizde şaşırdır demek yılların derdiği kayıplar var ama çiğerli bi motora sahip kannatindeyim. Emre zamanında şunu söylemişti bana eğer araçında her hangi bir işlem vs. varsa idda eden kişi gelip bakabilir,her zaman kapım açıktır sonuna kadar ben arabamın arkasındayım. Fitre egsoz ve 60 lık ara borular hariç başka bi işlem yaptırmadım demiştiaklında soru işareti kalan varsa gelsin baksın derimm ??????
ben sahıbının tr de en temız 306gti larında bırı oldugunu ıddıa ettıgı bı araca bındım.gercekten ustunde gram boya olmayan içi ilk gunkı gıbı temız olan bır aractı.sahıbı gozu gıbı bakıyordu.egzoz ve cai vardı.ve oyle ahım sahım bı gıdısı yoktu.forumda cok temız gti lerı olan arkadaslarında nasıl gıttıklerını bılıyoruz.
ha aracın cok cıgerlıyse o zaman 180-190hp verır ınanırım gıdısıne.ama dynoda verdıgı sonuc gıttıgınden dusuk.bu yuzden rs le bole gtmesı bu gucle zor.
ya serkan su soledıgıne kendın ınanıyomusun?
benımde aklıma o geldı
aynı vıtesler 14 sanıyede bıtıren bır arac bır anda nasıl 7 sanıyede bıtırır bana bunu acıklayın yeter.devır flan olacak ıs degıl bu.
ilk 6800 deniyen eray zaten arkadaşım ondan dolayı diyorum sana gereken cavabı eray verir diyee biz boşuna konuşuyoruzz anlmamakta ısrarlısın. 6800 ila 7200 arası boş çevirirsen 7200 kadar ne kadar mantıklı artı bi sonuç almak varken neden eksi sonuçlar alsınki araba
Sen kendi düşünceni söylüyoz bizde bigün gelirsen derseniz emre ile![]()
6800-7200 boş çeviriyor diye bir durum yok.
Dyno kağıdına bakalım hemen anlıcaksınız zaten ve düşüncenizinde saçma olduğunu göreceksiniz.
en alt kısımda yazan ve hangi devirde aracın ne kadar güç verdiğini gösteren kısmı hepiniz görüyorsunuz..
İlk olarak sizin 6800 de atarsak daha çabuk bitiriyor ve daha hızlı gidiyor mantığınızla haraket edelim.
306 gti gibi bir araç 6800dd de vites değiştirirse bir üst vitesi en fazla yakalayacağı devir bandı 5000dd civarıdır. Belki dahada az.. şimdi düşünelim 6800 çeviriyor ve genelde tam 6500dd gibi bi değerde tekerdede motor gücündede en iyi olduğu noktanın biraz üstüne çıkıyor belkide tam en iyi olduğu yerde bir üst vitese geçiyor ve 5000 e düşüyor tekrar akselerasyona devam ediyor düştüğü devir gücüne bakın 138hp tekerde ise 119hp bu noktada araç kendini toplamaya çalışıyor ve hızlanma çabası gösteriyor. Bu mantık size daha hızlı gelmiş şimdide diğer seçeneği ele alalım.
Araç çevirebilceği kadar gidiyor belli bir noktada güç kaybetmeye başlasada 6500 den 7200 e kadar geliyor geldiği nokta 158hp ve tekerde 124hp tam bu noktada üst vitese geçiyor. Tahminide yakalayacağı devir bandı 5500dd civarı yani 153hp ve tekerde 130hp birde buradan ve bu güçten çekişi hissedin az önceki mantığa göre minimum düştüğü rakam vites değiştirdiğinde tekerde bile 130hp oluyor yani yaklaşık 10hp fazla bir güçle üst viteste yürüyor ve artarak devam ediyor.
Birde olaya böyle bakın ikinci yöntem her türlü daha iyi olacaktır bu dyno kağıdının yazdığına göre konuşursak tabiki... Araçla dyno kağıdı uyuşmuyorsa onu bilemem. Ama verdiği güçler böyle ve mantıkende ikinci seçenek daha iyi yürümesini sağlar yani bırakın zamanı yarıya indirmeyi sizin 1. yöntemdeki olay aracı dahada geri götürmeye sebep olucaktır. (Tamamen dyno kağıdına göre yorum yapıyorum videolara göre değil)
gti gerçekten çok güzel yürümüş maşallah dynoda çıkan verinin bence sonuna kadar hakkını vermiş...
zaten arkadaşlar denemişler eğlenmişler önemli olanda bu.
video için teşekkür ederiz
03 STİ
aslında ii benzin kötü benzin olayıda var böle bir durumda olmuş olabilir ben benzinin birkaç boy farkettirdğini bizzat birkaç kez yaşadım![]()
Team PAŞAOĞLU
şu kadar yazıp çizdin ama boşuna yordun parmaklarınıhepsi boş videolar ortada bizde yalanda olmaz çünkü bişeyin peşinde değiliz. bir ayrı konuda bilmişlik yapıyosun konusuyosun emre 6800 devirde vites attığğı zaman kaç ta yakalıyo nerden biliyosun ? biz böyle attık yürüdü varsa yürüyen rs getir deneyelim diyo adam daha neyin hesabını kitabını yapıyosun bırak sanal alemi real aleme gel yanımıza icraatla halledelim bu işi yoksa devir bandından girip egzoz ucundan cıksak ne olur cıkmasak ne olur.
ibocum sanada zaten dediğim gibi açıklamayı yapmısstım hala bi sıkıştırma peşindesin anladım neden bölesinuzatmanın manası yok kısada yok çipte yok nosta yok ilginçtir yürüyo arabanın gidişi bozulmasın die ki çip yapma diyoruz adama siz kurcalıyosunuz
tek gerekli açıklama maşallah![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)