1. videoda seat 2. korna çalarken gaz açıyor
2. videoda zaten arkadan akıtarak geliyor. Civic Rsi bende sevmedim Hatta logosu için RealSlow tabirinin doğru olduğunu düşünüyorum :)
Printable View
1. videoda seat 2. korna çalarken gaz açıyor
2. videoda zaten arkadan akıtarak geliyor. Civic Rsi bende sevmedim Hatta logosu için RealSlow tabirinin doğru olduğunu düşünüyorum :)
yazaş geçsin :) golf7 nin 100-200 30sn den aşağı değil honda 26sn lerde bitiriyor
şimdi bide leon fr ile örnek vermeye felan kalkarsınız dizeli 1185KG leonun arada 226KG fark var araç yürüten adamlara 226KG nin ne kadaar büyük bir fark olduğunu sorabilirsiniz...
7kg 1beygir
70kg 10 beygir
700kg 100 beygir
7000kg 1000 beygir :D Kamyonları 18 ton falan taşıyabilmesi için herhalde min 2500hp olması lazım :)
Ben şu kg şu kadar beygire eşittir demeyi cidden çok ama çok mantıksız buluyorum , kilo tabiki etkili hepimiz hem fikirizde hangi motorda, hangi şanzumanda , hangi arabada , ne kadar güçteki bir arabada.
Neyse yokmu Adanada Civic RS olan TDI Golfle deneyelim :D
-Bakın yukarıda kilonun zaten etkili olduğunu yazdım , ama 7kg nasıl 1hp :) Sizin hesabınızla bir kamyonun 18 ton yük taşıyabilmesi için minimum 2500hp olması lazım.Kime göre ,hangi araca göre , hangi motora göre , hangi şanzumana göre , hangi torka göre , hangi beygire göre 7kg 1hp...
-Şimdi stock TDI 105 hp olan arabaya 70er kilo 5 kişi binsek , toplamda 350 kilogram yapıyor. + bagajada 70 kg ağırlık koysak toplamda ettimi bize 420kg ağırlık.Sizin hesabınızla 7 kg 1 hp ise 420 kg 60 hpsini götürür.Bu araba 45 hpmi oldu :D :D Hele birde bunu 90hplik dizele yaptığımızı düşünsek 30 hplik arabamızkmı oldu :) Clio symbol 65 hpliğimiz olsa 5hp ile devam edicez sanırım yolda 5 kişi :)
-
Bir kamyondu aldı başını gitti mevzusu bahsi geçen araba nakliyat işi ile uğraşıyorsunuz tahminimce kamyonların forum sayfası varsa orda yapsınlar bu diyaloğu 5 kişi iken 105 hp lik TDİ golf ile yürüyebiliyormusun bi video atta bende tamam diyeyim :) kaç tır geriden gelecen merak etmedim değil hani :D tabi denk araçlar ya yazılımlı yada yazılımsız
Bu bahsi geçen TDI bırak 5 kişiyi, üste adam bağlayıp 10 kişide bindirsen bu RS'i geçer :D
Ya hayır bakın cidden dalga geçmek için falan yazmıyorum , yada birşey demek içinde değil.Kilo verince ütopik rakamlar verdiğim için kamyon dedim orda.Yani 7 kg 1hp'nin hiçbir matematiksel açıklaması yok hatta yürüyendeki ağırlık çok daha farklı bunu hepimiz biliyoruz.Neyse uzatmayacağım daha fazla :)
Bu ağırlık mevzusunun daha önce 7-8 sene öncede mevzusu geçti techde sayfalarca sürdü o zaman şöyle diyelim 100-200 sürelerini pay biçelim kaç tane 150 act fr ye bindim 33-34 sn den aşağı inmiyor 100-200 hızlanma RS 26sn civarı şuan daha 500 lü kmlerdeyim ilk 1500 km basmayı düşünmüyorum yoksa bizzat video atardım
125 lik yazılımlı Leon bile geçmiş daha ne olacak :(
Yazilimli bir 1.0 bence tutunur uzunca bir sure :D