User Tag List

Sayfa 5/15 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
272 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Honda Civic RS Hondata Yazılım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok özür dilerim ama bu sizin yazmış olduğunuz iki şanzımanın aynı kasa araca koyulup farkı ozaman anlaşılır demeniz. Fizik sınavında Sürtünmesiz ortamda iki cisim çekilmiştir demekle aynı. farazi konuşmaya gerek yok.
    tum datalarin ayni olup sadece farkin sanziman olmasi ile iyi yapda kotu oldugu anlasilir demem yanlis ise teori hipontez ve kanun ile belirlenen tum verilerin yanlis oldugu ortaya cikar...
    Gökhan ÇAPRAZ

34 BYC 099 civic sport plus

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    236 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cvt daha iyi aksini iddaa eden bilmiyordur diyerek kanıtlamak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cvt daha iyi aksini iddaa eden bilmiyordur diyerek kanıtlamak
    ben manuel vitesciyim acikcasi cunki en net surus keyfi tamamen elektronikten uzak surus ile keyifli oluyor. ama isin icine elektronik girince ki bu benim hem isim hemde ilgi alanim isin rengi cok degisiyor. petrolhead olarak gelecegin elektrikli araclara dogru gitmesi surus keyfinin tamamen azaltmasi huzunlendirmiyor degil benim icin....
    Gökhan ÇAPRAZ

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gcapraz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tum datalarin ayni olup sadece farkin sanziman olmasi ile iyi yapda kotu oldugu anlasilir demem yanlis ise teori hipontez ve kanun ile belirlenen tum verilerin yanlis oldugu ortaya cikar...
    Ozaman atıyorum motor verimlerinide şöyle görelim iki motoruda aynı kasaya koyalım ve artık ona göre konuşalım. Bu ön görümüzün sonundada diyelim ki x motor görüldüğü üzere daha verimli ?

Bu Hondanın kullandığı şanzımanın verimini neden ben aynı araç ve aynı kasa kombinasyonu ile karşılaştırimki ? Bu aracı satarken şanzımanın ne kadar iyi olduğunu veya motorun ne kadar iyi olduğunu satış temsilcileri bu şekildemi anlatıyor ? adamlar bunun kendi araçlarında verimli olduğuna inanmış ve piyasaya sürmüş. belki sorunsuzluktan veya belki uzun ömründen kimse bilmez. Bunun karşısında gel görki rakiplerin şanzımanı aynı güce sahip motorlarda daha iyi tepkiler verdiği ortaya koyulmuş ve cvt nin hissinden memnun olmayan insanlarında ortaya çıktığı görülmüş. Sizin yürüttüğünüz hipoteze farazi diyorum. gerçek dışı diyorum çünkü böyle bir karşılaştırmayı honda ingiltere kendi sitesinde kendi verileri üzerinden yapmış fakat siz kabul etmiyorsunuz. Aynı motor aynı kasa Manuel 20nm daha fazla tork ile sunuluyor. yapsana abicim aynısını cvt yok neden ? Çünkü CVT çok verimli 20 nm tork fazlasına gerek yok. okey.
    74 model sehpa...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    klasik turk mantalitesi. onca yazdiklarimin arasindan 300+ kelimesinin dikkate alinmasi...
    Elhamdulillah TÜRKÜM, bu konuyla ilgili sıkıntım yok senin varsa çözelim ?

TÜRK olduğum için TÜRK mantalitesinde düşünürüm, sen Japon mantalitesinde düşünüyorsun galiba ...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ozaman atıyorum motor verimlerinide şöyle görelim iki motoruda aynı kasaya koyalım ve artık ona göre konuşalım. Bu ön görümüzün sonundada diyelim ki x motor görüldüğü üzere daha verimli ?

Bu Hondanın kullandığı şanzımanın verimini neden ben aynı araç ve aynı kasa kombinasyonu ile karşılaştırimki ? Bu aracı satarken şanzımanın ne kadar iyi olduğunu veya motorun ne kadar iyi olduğunu satış temsilcileri bu şekildemi anlatıyor ? adamlar bunun kendi araçlarında verimli olduğuna inanmış ve piyasaya sürmüş. belki sorunsuzluktan veya belki uzun ömründen kimse bilmez. Bunun karşısında gel görki rakiplerin şanzımanı aynı güce sahip motorlarda daha iyi tepkiler verdiği ortaya koyulmuş ve cvt nin hissinden memnun olmayan insanlarında ortaya çıktığı görülmüş. Sizin yürüttüğünüz hipoteze farazi diyorum. gerçek dışı diyorum çünkü böyle bir karşılaştırmayı honda ingiltere kendi sitesinde kendi verileri üzerinden yapmış fakat siz kabul etmiyorsunuz. Aynı motor aynı kasa Manuel 20nm daha fazla tork ile sunuluyor. yapsana abicim aynısını cvt yok neden ? Çünkü CVT çok verimli 20 nm tork fazlasına gerek yok. okey.
    20nm olayina bir aciklik getirmek istiyorum. Tekrar tekrar ayni seyi defalarca yazdim tekrar yaziyorum.

cvt nin calisma prensibinden dolayi devri en yuksek bg bantinda tuttuyor ve en yuksek bg bandinda motor max torkunu ayni devirde verememektedir.

mesela 4000d/d 250nm tork 6500d/d 180bg gibi. cvt devri bg en verimli oldugu noktada tork 250 olmaz haliyle. bu sebeple tork icin devir araligi yaziyor. peak tork olayi cvt de yok duz viteste oldugu gibi.

tork dayanimi dusuk cvt de evet dogru fakat bu aktarma kayisinin tasarimi ile alakali tamamen. 2,5-3,0 motorlu yuksek torka sahip araclar da cvt kullanmakta. Bu demek degildir cvt torka dayanmiyor diye.
    Mesela audi s tronik sanziman cvt turevidir. 2,0 tfsi a4-a5 modellerinde kullanilmaktadir. tork limiti elbet vardir bu tasarim ile ilgili.

tork dayanimi vs tamamen farkli bir konu basligi. karisiklik olmakta...
    Gökhan ÇAPRAZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

TÜRK olduğum için TÜRK mantalitesinde düşünürüm, sen Japon mantalitesinde düşünüyorsun galiba ...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    konu ile alakasiz yaziniz ve tavriniz icin tesekkur ederim.
    Gökhan ÇAPRAZ

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    236 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    Ver mehteri verrrr

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20nm olayina bir aciklik getirmek istiyorum. Tekrar tekrar ayni seyi defalarca yazdim tekrar yaziyorum.

cvt nin calisma prensibinden dolayi devri en yuksek bg bantinda tuttuyor ve en yuksek bg bandinda motor max torkunu ayni devirde verememektedir.

mesela 4000d/d 250nm tork 6500d/d 180bg gibi. cvt devri bg en verimli oldugu noktada tork 250 olmaz haliyle. bu sebeple tork icin devir araligi yaziyor. peak tork olayi cvt de yok duz viteste oldugu gibi.

tork dayanimi dusuk cvt de evet dogru fakat bu aktarma kayisinin tasarimi ile alakali tamamen. 2,5-3,0 motorlu yuksek torka sahip araclar da cvt kullanmakta. Bu demek degildir cvt torka dayanmiyor diye.
    Mesela audi s tronik sanziman cvt turevidir. 2,0 tfsi a4-a5 modellerinde kullanilmaktadir. tork limiti elbet vardir bu tasarim ile ilgili.

tork dayanimi vs tamamen farkli bir konu basligi. karisiklik olmakta...
    S-tronic in CVT ile bir ilgisi yok , çift kavramalı kuru tip şanzıman. CVT türevi multitronic onla karıştırdınız sanırım.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

ulas79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaş demiş insigniadan daha iyi hızlanıyor yalnız unuttuğum bir nokta var insignia boş haliyle 1600 kg'a yakın bir araç buna rağmen ara hızlanması ve son hıza yaklaşması bana göre Honda RS den daha iyi, bence Honda bu araçta başarısız olmuş özellikle rakibi astra opc line karşısında sönük kalmış .

MertSerhanÖ. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazılımsız hakkaten gps te 200 göremedi olaya bak.aahahha
    Yazılımdan sonrada 200 den 223 e bildiğin tek tek atladı.hatta bi ara 204 te kaldı aha dedim 203 e düşcek şimdi
    Kasa güzel,performans bence kötü.Kasa ağır daha ne gitsin demişler,benmi dedim 1400 kg yapın diye.sonuç olarak performans bence düşük.
    Ha alınmazmı,alınabilir.0 km araç takıntısı olanlar tercih edebilirler iyi bir aile aracı.
    Buarada bu btg nin sprintbooster çılgınlığını napıcaz yaa.4 sene önce vw racing filtre sormaya girdim,adam sprint bposter takmalısın diyip yarım saat anlatmıştı .d
    Sizin Maymun Olmanıza Darwin de Şaşkın.

Belly Detail

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Limitor iptal edildiginde 220+ uzeri hizlara ulasiyor ve 220 km hizinda iken devir 4500 devir/dakika oldugundan kagit uzerinde 300+ hizlara cikabileceginiz size hesaplariyla gosterebilirim. Videoda ruzgarli hava olduguda belirtilmekte. Bu videoya bagli kalarak bu tur yorumlari yapiyoruz. Reelde arac sahibi olanlar daha net bilgi vericekleridir.
    bunca yıllık honda fanatiğiyim beni bile aştı bu söylem...

270 yapacaktı rs çıta 300 oldu...

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden sadece typer konularında tartışma çıkardı

Şimdi çıtayı baz versiyon civice yükselttik valla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cvt de aktarım kaybı olmasa deviri en yüksek hp gücünün üretildiği rpm de sabit olarak tutup manuel şanzımandan yavaş kalmayı nasıl başarıyor. cvt ve manuel opsiyonları sunan araçların hepsinde manuel daha iyi hızlanma verilerine sahip. scooter şanzımanının biraz gelişmişi pek bir zamazingosu yok. üretim maliyeti düşük olmasa hiç bir frma tercih etmez. elektrik süpürgesi gibide ses çıkartıyor motoru sabit devirde tuttuğu için. piyasada ki en iyi şanzıman şu anda 8 ileri zf bana göre. tork konvertörlü bir şanzımanın rahatlığı ve dayanıklılığı yanında piyasadaki çoğu çift kavramadan daha hızlı vites atıyor. manuel'e görede performans verileri daha iyi. dsg'de ardından gelir ama kuru kavrama olanların kısa kavrama ömrü problem.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskiden sadece typer konularında tartışma çıkardı

Şimdi çıtayı baz versiyon civice yükselttik valla
    Oralarda nasıl bilmiyorum ama türkiyede halen Honda hayat onda
    - K -

________
    Dr.Ecu

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oralarda nasıl bilmiyorum ama türkiyede halen Honda hayat onda
    Burada kafalar biraz karışık

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burada kafalar biraz karışık

hahahaahahhahaha
    - K -

________
    Dr.Ecu

ferdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Limitor iptal edildiginde 220+ uzeri hizlara ulasiyor ve 220 km hizinda iken devir 4500 devir/dakika oldugundan kagit uzerinde 300+ hizlara cikabileceginiz size hesaplariyla gosterebilirim. Videoda ruzgarli hava olduguda belirtilmekte. Bu videoya bagli kalarak bu tur yorumlari yapiyoruz. Reelde arac sahibi olanlar daha net bilgi vericekleridir.
    Kusura bakmayin ama sizin hesaplamaniz biraz hayal urunu olmus. 200 km ye zar zor cikan bir arabanin 300 yapmasini beklemek epey mantiksiz. Ben 340 hp araba kullandigim halde ve 250 km ye rahatlikla cikabildigim halde bile kesin olarak 300 km yaparim diyemem cunku henuz denemedim. Gerisini siz dusunun

ferdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayrica videoyu dikkatli izlerseniz 7. vitese gectikten sonra arabada 1 km bile hizlanma yok. Yani gereksiz bir vites olmus acikcasi. Yokus asagi bile 250 yukarisini gorebilecegini zannetmiyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler