Heyecan iyidir Barış :) Cihaz gelsin haftasonu seni buraya çağıracağım :)
Printable View
Heyecan iyidir Barış :) Cihaz gelsin haftasonu seni buraya çağıracağım :)
cihaz ne bu arada?
Barış senin kısayı da ayarlıyorum.
Güzel bir cihaz. Kendi arabanın çipini kendin güncelleyebilmen için geliştirilmiş bir aparat. Direk laptopuna bağlayıp bir arayüz programı ile aracının tüm diagnostiklerini de ölçüp gözlemleyebiliyorsun. Yalnız sadece Medane RS, Clio RS ve Clio 1.6 1v sport' larda kullanabiliyorsun.
7200 cevırıp 55-220
http://upload.streetfire.net/video/C...220_444593.htm
(ses yoktu duzelttım)
ilk videodaki kmh leri devırden hesaplayarak yazmıştım değerler yanlış olabilir.
Kadir hocam doğruyu söylemek gerekirse stock kelimesinin tam olarak neye karşılık geldiği bende henüz net değil. Kimine göre direk fabrika çıkışı, kimine göre cai + egzoz stock olarak kabul ediliyor. Ama ben şu anki halim ile cai ve egzozsuz RS' e yaklaşık 4 boy kadar açıyorum.
Bu durumda stock kavramı karışıyor bende :)
Evet anladım.
Ben aslında pek yanaşmıyorum arabanın içinde donanımsal ağır modifikasyonlara. Motoru birkere indirdiğin zaman artık büyü bozuluyor :) O arabadan hertürlü sorunu beklemeye başla.
Ancak bu getirttiğim cihazı uzun zamandır takip ediyordum. En sonunda ingilteredeki RS' çiler aklımı çeldiler ve aldım. En son geçtiğimiz hafta Dubai' ye iş için gittiğimde orada bu cihazı 182 lik bir RS te kullanan bir adamla test ettik. Gerçekten etkileyiciydi.
Bakalım aynı çıktıları benim 172 likte de elde edebilecekmiyim merak ediyorum doğrusu. İlk kobayım Barışın RS olacak :)
güç egrisinin altında kalan alan işi verir ve bir aracın gidişide direkt olarak buna baglıdır keza ara hızlanmalarda agırlık / güç oranı top speed icinde maks. güç aerodinamik ozellikler ve sanzıman oranı ama bu post taki mantık cok dogru ve acıklayıcı olmus tebrik ederim.
Bu arada clio 197 ile clio 172 birebir aynı motormu acaba ?eger oyle ise superchips in clio 197 icin hazırladıgı yazılım yuklense ne olur acaba ?
http://www.superchips.co.uk/curves/Clio2016v197.pdf
cai, komple egsoz (headers dahil )ve chip ile clio 172 saglıklı ise kaç beygir civarına cıkar sizce ?