Boşverin ikisi de güzel arabalar. Hangisini daha çok yüklersen o daha iyi gider.
Printable View
Boşverin ikisi de güzel arabalar. Hangisini daha çok yüklersen o daha iyi gider.
Çok oldu halledeli Soner. Birkaç RS sahibi arkadaşıma da yaptım.
Açıkçası atmosferik olması nedeni ile aşırı bir artış olmadı. 7 - 8 hp gibi bir artış oldu diyebilirim. Tabii o da egzozun takviyesi ile. Netice itibarı ile yazılım tamamlayıcı. En son Paşaoğlu dynoya çıkarttım arabayı 188.7 hp verdi. Tekere 152 hp verdi. Tabii paşaoğlunun hesabı bunlar. Normal dyno hesabına göre 182 hp ler civarında veriyor.
http://www.youtube.com/watch?v=2KKwYNAJijw
http://www.youtube.com/watch?v=3EREU...e=channel_page
mustafa bulamamış videoları benden rica etti yukledim.herkesin videosu vardır bende arşiv spec :D hatırladıgım kadarı ile geçen sene mart filandı bu denemeler ibo kısa,filtre,egsoz mustafa çip,filtre,egsoz diye hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltin ;)
@BoraRS
188 yada 182 iyi çok iyi değermiş. Maşallah. Filtre Eksoz ve Özel yazılım ile mi aldın sadece bunları. Serkan'ın dediği gibi tork ne çıktı ?
aslında çıkması gereken çıkmış orj 172 ise
fıltre egsozla 170 172 verse 182 normal 8-10 gibi alınmıstır herhalde,
Sağlıklı bir RS 165 - 167 civarları veriyor. Tabii yanlış anlaşılmasın bu değer "at the fly" tabir edilen değer. Tekere verdikleri güç ortalama 130 hp ler civarı oluyor.
Ben bu değeri egzoz, cai ve yazılım ile aldım. "at the fly" olarak 182 civarı verirken tekere 150 civarı verdi. Tork olarak 206 NM de kaldım malesef. Torkun düşük kalmasının sebebini inanın ben de bilemiyorum. Ama varsa fikirlerinizi almak isterim.
Filtre kitleri yüzünden olabiliyor o tork düşüklüğü. Resonator olmayınca torkun çok düştüğü görülüyor.
Biraz daha açar mısın? Rezonatörün filtre kiti ile bağını tam oturtamadım kafamda.
Orjinal filtre sistemi içinde hem araçtaki emiş sesi azalsın diye bir kutu oluyor. Ama bu kutunun varlığı torkuda etkiliyo. Tam olarka açıklayamıyorum ama bunu söküp komple filtre kiti yaptığında HP artarken tork düşebiliyor.
http://i198.photobucket.com/albums/a...Picture1-1.png
Buradaki 7 nolu parça 206RC'nin resonatörü.
aynen hala oyle dusunuyolar:)
gokının ekledıgı vıdeolardanda anlasılıyor zaten stock halde rs i gecemeyecegı:)
o vıdeoda 50 kere yazdık halen speckler guzgun yazılmıyor.
206 Rc: komple egzoz-green storm cai-chıp-sac jant
Clio Rs: son susturucu(orta borular orjınal)-kutu içi fılıtre-kısa
aynı geceden benım gectıgım vıdeolarda var.daha oncekı denemelerde benım gectıgım vıdeolarda var ,baska chıplı 206 rc ıle olan denemelerde var sımdı bana yukletmeyın onları.
yanlışım warsa düzeltinde son 1 kaç gündür weya haftadır 206 RC'ler sağlam yürüyor olayı başladı,
RC'lerin gücünün hakkını tam wererek gitmediği aşikar bilinen 1 şey....
hala arabada bişi var yazıosunuz ya anlamıorum :)ben daha önce diyeceğim dedim savaş abiye dynoya gidersen sorarsın bişi varmıymış
bu arada rc nie sağlam gitsin bence o kdar sağlam gidemio birisi çıkıp filtre,egzost,headerlı ctr ile giderse o mzn rc sağlam gidio olabilir
clioyu geçince nie sağlam gitsinki çip,filtre,egzostla bnm sadece filtre egzostla verdiğim hp nin ve torkun yanına yaklaşamamış bora rs arkadaşımızın cliosu tekere verdiği güce hiç girmek istemiorumda
clio 206 rc den yavaş bi arabdır bence ayn ı speclerde oldukları sürece,nasıl ctr da 206 dan o şekilde hızlı ise ;)
bendekı bı kac vıdeoyu da ekledım.
ben gozumle gordugume ınanırım.onu savunurum.
ıstanbulda da aynı sonuclar oldu halen uzatmaya gerek yok.
cem rc ıle rs ı dener.vıdeolara bakarız.gecıyosada maasallah derız.ımkansız dıye bısey yok ama kaideler olabılır.buda genelı etkılemez.Rc Rs ı gecıyo olmaz.cem ın rc sı kımı gectıyse onu gecıyo olur.ama su an orantılarsak rs lerın onde oldugu vıdeolar daha cok:)
http://videos.streetfire.net/video/C...-RC_642064.htm
ben cemin rc sini görene kadar rc lerin hiç gitmediğini savunuyodum ki kaç kere passatla geçtik diğer rc leri ceminkinde var bi iman pawa :D
son videolar güzel, 4-5 vites yok. en azından benimkilerde
daha önce de söyledim bu konuda, yakın olduğu zaman arabalar birbirine, işin içine egzantirik girmediği zaman uzunda bencer rs rc'den fark oluşturcak kadar hızlı değildir
Cem öyle bir yazmışsın ki sanki ben o dynoda 100 hp çıkarttım sen 500 hp çıkarttın sanacak bilmeyen biirisi. Ben o dynoda 188.7 hp yani neredeyse 190 hp çıkarttım. Sen değilmiydin timing, komple egzoz, son susturucu ve cai ile Paşaoğlunda 196 hp aldım diyen MSN de. Hayır öyle birşey demedim diyorsan artık ben orasına bişey diyemeyeceğim. Çünkü desem de faydasız :) Haa eğer o gücü timingsiz aldıysan o zaman lütfen şu meşhur egzoz ve cai ' ndeki sırrı açıkla biz de bilelim :) Çünkü 2.0 atmosferik arabanın egzoz ve caisinden 30 beygir alınmaz ;)
Yani bu mu senin aradaki 6 - 7hp lik farka olan yorumun?
Bende çip varsa sende de timing var arkadaşım. Şimdi kalkıp da hiçkimse bana ya timing bende işe yaramadı, zaten timing fazla etki yapmaz klişelerini okumasın. Timingin ne olduğunu, timingli bir arabanın standardına göre nekadar farkettiğini hepimiz çok iyi biliriz :heyoo: O zaman ben de dereceli egzantrik takar, hafifletilmiş kasnak ve volanı koyar sonra da ya RS lerin dereceleri zaten yüksek, benim taktığım pek etki etmedi der, dynoda 200 hp alır millete boy boy koyar sonra da keyfini çıkarırım. Ama bence bu "self masturbation" dan öteye gidemez. Bilmem anlatabildim mi ;)
172 lıkler zaten 169hp dynoda da 165 hp flan verıyolar.
165 hp bır aracı fılıtre-egzoz-chıple 180-185 arası yapmak anormal bı durum degıl.
rc de 180 dıye gecıyor onuda 175 kabul edelım dynoda fılıtre-egzoz-tımıng ıle 195 cıvarı vermesıde anormal degıl.
ama yakın modlarla 172 lık rs rc ye tork hp bazında yaklasamıyo demek yanlıs o zaman kıyaslamayı 182 lık rs de yapacaksın.eger 182 lık chıp-fılıtre-egzozla 195 veremezse rc nın yanına yaklasamıyo dersın.
Cemin araba timingden önce fiiltre egsozla 195 çıkarmıştı sanki..Timing ile 200'ün üstüne çıkmıştır.
İkiside standartsa rc bencede geçemez..Ama ikiside filtre egsoz yapar veya chip yapar rc ye yapılarlar rs e yapılanlardan daha çok yaramıştır ozaman geçebilir.
Bide eski konularda rc'inin rs'i geçememesinin sebebe elektronik gaz kelebeği 17 jant falan diyodu rc sahipleri şimdide birden ne olduda stock rc rs i geçer oldu onu anlamadım.
eski defterler açılmıs yine çok ilginc...
o kadar video çekildi
denemeler yapıldı demekki bosa imis...
simdiki durumu ''cem'' RC 'nin özellikle gördüğüm çok iyilesmis burda bi sıkıntı yok...
ama simdi iyilesti psikolojisi ile ''ya stock iken de geçer'' denmesi garip:)...
bir yerde benim RS imin egsoz durumu konusulmus..
bende o denemelerde kat iptaldi ama orta susturucu artı ek bir susturucu 90 bin km orj üstünde olan susturuclar yerli yerinde idi ve orj ara boruları vardı..
bu kadar fark edeceğini sanmıyorum açıkcası ki 165 bg verdi dyno da üstünü vermedi...
buda açıklık getirir sanırım...
şimdi ne alakaki aşağı yukarı aynı arabalar arasındaki 10hp ve 20 nm tork azmıdır birisinde çip olmamasına rağmen
ben diorumki arabada timing var ztn sizde yaptırın diorum bnm şimdiye kadar bütün arabalrıma yapılıodu yani 206 rc ye özel bişi deilki bu
he bu arada ben ur clio rs ile denerken timing filanda yoktu haberiniz olsun
he bu arada ben hep clioda filtre egzost olsada standart olarak geçerim die düşündüm geldim her sefeirnde geçildim ama sadece js clioya geçildim filtre egzostlulardan başka 3 tane clio ile denedim onlarla ya yanı gittim yada azda olsa geçtim o sadece son susturuculu arabamla ben nie 3 ünü geçiorum bunu geçemiorum die zamanında sorguladım ama artık sorgulamıorum artık bendede filtre egzost var bide timing var ne kadar işe yarıosa artık bi çip kadar yaramıodur heralde :)
BORA RS abi ben tartışma çıkarmak için söylemeidm bunları olanı söyledim bizim arabalar turbo deil 8-10 hp az deiildir tekere 150 aldım demiştin sanırım yanlış okumadıysam bende 170 aldım az bi farkmıdır sence
ben tartışmak istemiorum,ben sadece kendi açımdan konuşuorum ikisinede aynı modları yapın rc geçer diorum standarttan kastım filtre,egzostdur
yoksa fabrika çıkışı hangisi hangisini geçer o beni ilgilendirmioki
Cem maşallah. Gerçekten tekere çok iyi vermiş. Ne yalan söyliyim ben çiple bile o değerleri yakalayamadım. Senin rakipler artık tayyarlar oldu diyeceğim ama bu sefer de Selçuk gelip biri RC typeR ı geçer mi dedi diyecek ortalık hepten karışacak :)
Ben en iyisi susup havaların ısınmasını bekleyeyim :) Isınınca hem sohpet eder hem de deneriz.
tekrar yazayım barı
206 rc 172 lık rs ten stock olarak zaten daha guclu.
modlanıncada arada fark olması normal.182 lıkle kıyaslamak lazım hp ve torku.
ama yolda işler degısır:)
Farkındayım :) Tayyarlara bulaşılmaz :)
demek işe yarıyoki yaptırıyosun:)
neyse cem neden tımıng yaptın neden 15 taktın dıymem sana.herkes aracını yurutmek ıcın bısıler yapıyor ve denıyor.işin zevkı orda.
bende sızın denemenızı merakla beklıyorum.hatta gececegını dusunuyorum.
benım rc lerle denemelerımden cıkardıgım sonuc stockta ve aynı modlarla rs in gececegıdır.
ikiside parasına göre güzel arabalar, atla devede değil yani bi denemede rc geçer başka araçların denemesinde rs geçer, kesinlikle şu araç daha üstün demek yanlış olur