Katı ellemeye çok gerek yok bence getirisi var ama çok da değmiyor özellikle araç yeniyken.
Dostum biraz da tarz ve zevk meselesi. Ha ortayı sök sona koy. Ha sonu sök ortaya koy. Seste fark olacaktır. Performansta ne gibi bir fark olur onu dyno da ölçmek lazım. Ortada engel daha erken sonda daha geç tek farkı bu.
Evet katalitik. Getirisi var dedim zaten. Ama hem parçanın fiyatı, hem doğaya verilen zarar, hem de kat iptal sonrasında çıkan kötü kokuyu (hele ki dizelde koku + duman) alınan hp ile karşılaştırdığımızdan bahsettim. Tabi bu da kişiden kişiye değişiyor. Kimisi cat-back yapar kimisi komple... Tercih meselesi.
Evet egzoz dumanı. Benzinli arabada o kadar olacağını sanmam da dizel arabada durduk yerde bile katı iptal etsen dumanı gözle görme oranın artıyor. Ayrıca en kötü yanı dumanın kokusu oluyor. Motordan çıkan duman miktarı aynı, katalitikte takılan filtrelenen duman dışarda...
Bayadır böyle güzel videolar izlememiştim.Elinize sağlık çok güzel denemeler olmuş
Ps: Golf Tsi vites geçişleri belki daha hızlı olmalı![]()
DSG arıyor insan![]()
aşırı beslemede kat.ın engeli baya fazla bence sadece kat iptaliyle yabana atılmayacak güçler alınabilir marka modele göre...
Sadece katla değilde komple egzozla baya alınır. Hatta cat-back egzozla da güzel güçler alınabiliyor. Sadece kat iptali ahım şahım güçler vermeyecektir şahsi fikrim. Bir de kat iptali en çok katı tıkanmış araçlarda fark ediyor. Yepyeni araçlarda çok sıkıntı yapmıyor bence.
Cat back sistemlerde katalitik konvertor sabit kalır, sonrasındaki borular ve son susturucu değiştirilir. Bu sayede kat. içindeki sensorlerin elde ettigi bilgiler işletim sistemiyle uyumlu, yani standart kalacak ve işletim sistemiyle herhangi bir uygulamaya gidilmeden ufak güçler ve ses elde edilir.
75k ort. ömrü var zaten kat.ın neyse...
ej205... tüm bildiklerini bi kenara bıraktırır...![]()
ama roll'de felan dsg olayı ii olur yaw , vites kaçırdım dur gel yok olmadı felangerenk yok mike bunlara dercesine
![]()
guzel denemeler olmus![]()
cok merak edıyorum ve soruyorum ?
sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?
tuned by : gürsel canpolat (16ec813)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)