yapmadığını yazmanın alemi ne ki reel konusmak en güzeli zaten konumuz kadran yanılgısı..
aynen kanka 220 gösterirken 202 203gibiydi dyno üstünde :)
Printable View
değil zaten öyle diyen de yok dimi?
benim aracım 160 la sabit giderken yol pc yi sıfırladığım zmn ortalama hız olarak 154km gösteriyor buda ayrı bi gerçek oran orantıdan %3 gibi bir sapma sözkonusu, illaki gösterge hatası olucaktır sonuçta tekerdeki gerçek hızı ibreye aktarırken bisürü veri dolaşıyor mekanik-elektronikte daima hata payı vardır ;)
aynen katılıorum evet fanatıklık kötü aslında ama ben yınede honda fanatıgı olmaktan memnunum :D
o tarafa yolum düşmez siz gelirseniz müsait olursanız deneriz.
ee arkadaslar yanımızda dyno aletı tasıyamıyacagımıza gore şimdi bız kadranda 218 görüyoken direksiyon basında hesapmı yapıcaz yani
Bak yukarıda ne yazmışsın? ben 218 km son hızın hayal ürünü olduğunu söylüyorum sana.
Senin aracın için de 190 km üzeri hayal ürünüdür
Yolda meğil ve/veya arkana rüzgarı almadığın sürece bu hızları yakalayamazsın.
Seninle daha önce de tartışmıştık bu son hız konusunu. O dönemde bende 207gt vardı. Neredeyse dizel toyota ile 207gt yi geçecektin:)
ben kadrandan baskasına inanmam karsımda o var çünkü :D
abartmadan ;) ben 207gt yi geçicem-geçerim vs türevleri söylemedim. "şanzıman ve lastik oranlarıyla hesaplarsak 5 te 221km yapıyor benim arabba ama yapmıyor tabiki :)" diye belirtmiştim orda da yine de yazmış oldum şuan.
o 218 de % 10 sapma olsa ki 198, .. yapar kkatalooga denk gelir neredeyse işte onu anlatmaya çalışıyorum bende ibrede görünen gerçeği yansıtmaz diyoruz ama kim sapmayı hesaplayıp gerçek hızını söylüyor ki ;) ibrede 280 ama sapma var reelde 252 yaptım diyenimiz varmı aramızda ;)
bu ne yaa konu neydı neye döndü valla ben quantum fiziğinden anlamam arkadaslar kadran 218 diyosa 218 dir, o zmaan radara 100 km hızla gırınce aslında 93-95 falanmı oluyor
sen daha bunu bilmiyorsun gelip buraya vtec2 şöle böle diyorsun :D
radar sınırının 90 olduğu bir yerde kadranla 100-105 ile gidersen radara girmezsin bunuda bilmiyorsun değilmi? :D basit hesap : 90da %10 sapma iznin var radarda buda 98 yapar 100-105 arası kadran sapmasını hesaba katarsak radara girmezsin.
sen 100-105 kadranla giderken radara gir dersin memur beye kadran sapma payı var %10 izin var diye :)
haa 90 km de %10 sapma olunca 98 yapmaz 99 yapar kardeşim :D
Kadranda %10 sapma olmaz. Ortalama %2-3 oranında bir sapma olur
ceptelefonunda gpsi olan yok mu gps ne kadar sapma olduğunu gösteriyo hız arttıkça sapma daha cok artıyo
katalog teknik verileri
http://img692.imageshack.us/img692/7...veriler.th.jpg
yakın zamanda yaşadığım bir olayı anlatayım. Ankara'da eskişehir yolunda 90km/h cruise control ile ilerlerken beni çok yavaş bir şekilde yeni honda civic sedan kullanan yaşlı bir amca geçerken gözüm kadranına takıldı ve 98km/h yazıyordu. Yuhh dedim. 8 km/h fark ile bu kadar yavaş geçemez. Sonra geçince sol şeritten önüme geçti ve biraz yavaşladı. Bende sadece cruise ı 2 km arttırarak yanına geldim ve tam geçerken civic'in ibresinde 94km/h yazıyordu. Yani ben 92 ile civic'i geçerken o 94 yapıyordu... o gün çok gülmüştüm gerçekten. :)