vay anasını çok zevkli bi deneme olmuş Maşallah gsi ya, arka tamponu nerde ahahahha tam sökükmüş GSI :D
Printable View
vay anasını çok zevkli bi deneme olmuş Maşallah gsi ya, arka tamponu nerde ahahahha tam sökükmüş GSI :D
Maşallah araçlara:)
beyler aracın yarısını ben topladım gıbı bırsey yanı yardım ettım guzelde oldu makına makınada chıp egsoz hava flıtresı yok bılgınıze bu arada bunuda acıklıyım arac boyadan yenı cıktı ıcı toplanmadı yenı motor yapıldı yalcın abı ısını bılıyor sfi dedınmı ılk akla gelen ısımlerden bır tanesı yaptıgı aracları bılıyorz yeterkı yurutelım su aracı desın gerısıne karısmıcaksın ve makına yurucek :D masallah guzel deneme olmus bu vıdeo bana gelmıstı bayagı bı eskı bır vıder yaz sonlarında cekılmıstı galıba :)
106 iki kişiyle iyi yürümüş tebrikler
motor hacmi 2.0 diye gsi normal gitmiş denmemeli aslında cünkü 106 da peçete hafifliğinde bir araba neredeyse :)
mühim olan kilo/beygir oranının verdiği değer.. aynı değerlerde(kilo/beygir) 2 araba denesin o zaman şu iyi gitmiş demek lazım.. aslında ana sorun bu rollinglerdeki
kilo ve net beygir değerlerini bilmiyorum o yüzden pek yorum yapmamalı.. yani ciğerlimi acaba bu sfi ?? yada ciğersiz mi?? neye göre ??
bi yönde haklısın ama,kilo beygir dediğin zaman.işler karışıyor.stock olarak karşılastırırsak.1-2 vites 106,3.vitesde gsi 106 yı yakalayıp arayı açıyor.ama chipli-egzozlu bir 106 yla kafa kafaya gitmek bence bu gsi yın ciğerli olduğunu ispatlıyor.(stock)sa tabi.kilo olayına gelirsek kadett gsi yla denemek lazım o zamanda motor hacmi-hp-tork farkı cıkıyor.kilolar eşit sayılır 950 kg.ama bu fark 0-100 lerini etkilemiyor.ama ne olursa olsun 120hp lik gti,2000cc lere kafa tutuyor geneldede geçiyor:)bayağı başarılı bir araç.çok can yakıyor.
kesinlikle katılıyorum.
eğer 106 ve GSI karşılaştırmasını yapıyorsanız; iki aracında standart kg larını göze alarak yorum yapacaksınız.
GSI 1150kg civarlarında, 106 950 civarlarında sanırım. yani sırf kg mı eşitleyecez diyip 106 ya 200kg ağırlık koymak 106 ya haksızlık olacaktır. sonuçta 1.6 hacime sahip bir makina...
Genel olarak baktığımızda 0-100 yani 1-2. viteste 106 GTI önde olacaktır, ama motor hacmi güç ve tork neticesinde GSI sonraki viteslerde GTI ın önüne geçecektir.
Ama tüm bunlara rağmen GTI gerçekten "Motor olarak" çok başarılı kabul etmek lazım ;)
sfı motoru gucune ve agırlıgına gore mukemmel gıdıyor, tork dagılımı cok basarılı.
106da aynen o sekılde aktarması cok basarılı oda gucuna gore oldukca ıyı..
sonuc olarak 2 çok basarılı makınenın kıyaslaması:D ful stock sartlarda sfı,, esıt modlanırsa gene sfı alır dıelım..
hoca sanırım okumadın sen benim dediğimi(yazdığımı). kiloları eşitleyelim demiyorum..o nerden çıktı şimdi.
1 beygir kaç kilo taşıyor ona bakmak lazım diyorum. istersen modla istersen modlama.modlayınca beygirin aynı mı kalıyor. hayır. e o zaman? dilersen ağırlık azalt hiç mühim değil. mühim olan oran.
dilersen egzoz yap şunu bunu yap dilersen chiple. çıkarırsın 2 aracı da dyno ya. sonra hassasiyeti mümkün olduğunca az kantara (evet uçuyorum ama tam kıyas derseniz müdür bu buna konuş) çıkarırsın. ondan sonra vurucan kırbacı olay bu.
tabi bunu tork değerlerinde de uygulayabilirsiniz. tork/ağırlık yaparsın işte.
benimde anlamadığım nokta bu,
aynı değerde iki arabayı nerde bulup nerde deniceksiniz ? bu mantıkla yola çıkarsanız, hiçbir araba hiçbir araba ile denemesinde kesin sonuç olmaz, kimse fikir yürütemez.
Burda 106GTI ile Astra GSI yürümüş,
hafifletmeye bende karşıyım, kimin arabası nasılsa o şekilde yürüsün, o stepne sökmüş o koltuk sökmüş o bilmemne sökmüş içinden çıkılmaz hale geliyor...
Benim bahsettiğim 106'da chip filtre egzost, GSI ise standart diyorlar.
Bu normlarda GSI da 106 da gitmesi gerektiği gibi, güzel güzel yürümüşler, 106 da onlar olmasa zaten o kadar tutunamaz. yani bunlar da bir kriterdir, tutup herkesi kantara alıp öyle denemeleri yorumlamak zor olur herhalde :)
koltukları falan sökük olmadığı sürece, aşağı yukarı bir yorum yapabilmeliyiz bence... ;)
bu arada 2 araba da da 2 kişi vardı
ASTRA tek kişi değiLdi
ben aLper
işte onu diyorum ya beygir/kilo oranını arttırmak için herşey :) yani 106 ondan tutunuyor.. dedim ya uçuyorum tabiki kantara koyamazsın ama hani "iyi gidiyor" diyorsunuz ya. neye göre iyi ?? cevap; oranları yakın ise.. asıl o zaman aynı "spec" deki araçlar olur. işte o zaman vuu iyi gitmiş deriz..
neyse bütün bunlar bir yana başa baş bir rolling kadar güzel birşey yoktur. eminim ki 2(4) kişide çok eğlenmiştir. 2 araca da maşallah. kazasız belasız günlerde kullansınlar.
e yani 106 GTI Chip filtre egzost
Astra Standart ise,
106 ile astra arasında 200kg fark var normal şartlarda, GSI da hafiflesin 100kg en fazla ki, koltukları takılı ise, ondan 1 gr fazla hafifleyemez o kadar bile hafifleyemez de... :D
106 da GSI da gitmesi gerektiği gibi gitmiş işte :)
çünkü zır stock GSI ile 106 denediğinde, 3. vitese kadar beraber gidiyorlar, 3 den sonra GSI alıyor gidiyor...
ondan diyorum iyi iki araç diye de :)
Şu olursa ya olursayı bırakın artık :)
yok kg atarsak üstünden yok kg alırsak üstüne denenmişe bakın :)
Bu kdr kelimeyi bir araya getirip uzun uzun anlatıyorsunuz ya sizi tebrik ediyorum gerçekten :)
eski arabam.. yalcın abi gayet ugrastı bu arac icin.. gercekten ugrastığına degmiş..
(abi sozun var izine geldiğimde farkı anlamak icin 1 tur atıcam hatırlatayım) :)
masallah..
Videoyu hiçkimse dikkatli izlememiş ve dinlememiş sanırım. Gsi 2. kornada gazlıo. Gsi ın içi tamamen sökük. 2 arabada da 2 kişi var. Zm ayağını gazdan çektiğinde ibre 210 du ;)