moruk ben fark var anlamında yazmadım serdar öyle demişti kantara o götürmüş o bakımdan şeyettim ;)
Printable View
ankaradaki cogu benzinligin analizini bile yaptirdim, 85-86 mon seviyesinde su an pompada satilan yakit en iyi 87 cikti. shellin musteri hizmetleri artik ben ariyinca direk sesimden taniyacak nerdeyse, fakat benzinler les gibi ciddi manada ki beni taniyan arkadaslar biraz daha iyi bilirler ben yakit isi ile cidden cok ilgilenirim. Oem bir suru araba korumada, safe mapte geziyor burada subarusundan, evosuna, ferrarisinden, hondasina.
1- eşit olmak zorunda değilller
2-iki farklı otomobil
3-iki farklı yürüyen
4-iki farklı makina
5-iki farklı şanzuman oranı
6-iki farklı sürücü
7-....
kilo eşit olsa değişen bi değer mi olucakki ..
olay hızlı olmak her yol mubah sülü söker hilmi söker farkeder mi ?
sökeceklerde nosta basıcaklar basınçta basıcaklar konu en hızlı ise yok o yok bu yok ...
Geçilen geçilmeyi bilecek geçen de geçmeyi bilecek
3 yaş triplerinde garip muhabbetlerle uğraşıcak seneler geride kaldı herkez için ...
Olgunluk erdemdir ve bu erdemin tüm arkadaşlarımda olduğunu düşünmekteyim ...
kilolar esitme degilmi onu bilemiycem sulhi o sekilde sokerek inse inse bos 1175-1180 e duser onunla 1250 olur, selcuk ama ikiside iyi gitmis. 6.30 100-200 civarilari hulktan bildigimiz degere gore. sulhide o civarlarda gider zaten bence, o yuzdende yakin gitmisler zaten.
0-280 olculur hangi otomobilin hangi aralıklarla onde olacağı net şekilde belli olur .
Tabi bu ölçümlerin aynı yol eğimi ve aynı hava vs.. derecelerinde yapılması gerekli eyer iki araç karşılaştırılıyorsa ...
şöle kısaca 2 ARKADAŞ (arkadaş değillerse denemesinler harbi üzüntü oldu son zamanlar) denemek isterse gece cıkılır aynı yol ve aynı zamanda ölçülür .
dbn ler ortaya konur ...
sonrasında yan yana aynı yer de yani aynı yol şartlarında yanyana denenir buda eğlencesi olur ...
eyer kitabi bir bilgi elde edilicekse teknoloji kullanmak şart .
yan yana deneme olayı ara hızlanmaları (80-280 yada 100-280 )üst düzey olan araçlarda ancak sürücülerini tatmin etmek amaçlıdır bence .
odegilde Bugra bir ara trnin en hizli org dusunuyordun iptal oldu , varmi hala boyle bi dusunce hos bunu yapacak yer lazim once ama oda kisitlidir . arac cok ama org yapacak yer yok
O aslında düşünceden ötesi halinde bir proje idi .
Ama ***** türkiye sponsorluk şartları projeyi ileriki baharlara erteledi .
Kafamdan çıkıp kağıt üzerine yazılmış sonrasında sponsorluk dosyaları hazırlanmış en az 20 22 proje beklemekte ve bu projeler her sene güncellenerek firmalara iletilmekte .
Otomobil sprolarına bukadar ilgisiz olan ülkemizde ***** sponsor firmalarda geri dönüşten emin olamadıkları ayrıca risk durumu yüksek olduğundan dolayı işim zor açıkcası .
önümüzdeki sezon için birçok farklı proje var en iyisini değerlendirip gene ülkede ilk olabilecek organizasyonlar yapmak istiyoruz tabi kösteklerden yol alabilirsek ...
bu arada izmit 2010 da yılbaşı sonrasında açılır bu arada tabi türkiye kesinlik yok ama şimdilik öyle görünmekte ...
öncelikle benzin konusuna degineyim
ben 97 oktan bp po opet karışık kafama göre alıyorum shellden almıyorum
bir dahaki denemeye cıkıcagımız zaman depoyu benzinci arkadaşlardan rica ederiz tapasını sökeriz komple boşaltırız 97 oktan alırız öle çıkarız gazlamaya
herkesten aynı şeyi duyuyorum artık sıkıldım ben kimseden bişey saklamıyorum arabam yatak sarsa sardı derim kırılsa kırıldı derim bu forumda en dürüst adam belki benim hiç biriniz arcınız kırıldıgı zaman yada yatak degiştirdiginiz zaman yada bilmem ne oldugu zaman burda paylaşamıosunuz okadar cesaretlinizi daha görmedim ama ben herşeyimi sizlerle paylaşıyorum
ve buna ragmen benim 97 oktan ile gazladıgıma inanmıosunuz o gece deneme öncesi kaç kişi vardı hepsine sorun ayardan geldik özgünle kardeşim gitti 20 litre 97 aldı geldi benzinciden doldurduk geldim niye yalan söliim ki
bu yazılarınıza gülüyorum gerçekten bu çekememezliginizi anlamıyorum bırakın artık bu işleri de biraz güvenin kardeşim
sulhinin ustasaı sölüyor sulhi ayıp etti diye bugun sofu ahmete sölemiş
arac 1180 kg cıktı demiş
benim aracım benimle beraber 1250 kg cıkmıştı ozaman 160 kg idim şimdi 137 kg yim fark bir tek budur
o videoda 20 boy farkı göremessin cünkü kısa videolar orda olsaydın 20 boy farkı görürdün herkes canlı canlı gördü farkı neyse bu konulara tekrar girmicem
97 mıodel motor teknolojisinden bahsediyorsunuz
ama sölemiosunuz sulhide sti krank oldugunu yani 2002 teknolojisi yani k20 ile aynı teknoloji - kalın kollar - forged pistonlar - farklı egzantrikler - sti kapaklar
neyse konumuz onun motoru bunun motoru degil beni ilgilendirmez ben subaru makinasınıda cok severim hondayı da cok severim nissanı da mitsuyuda kısaca japonlara hayranım hangisi olursa olsun
teknolojiye takılmam
biz de cok conta yaktık contası yanık araba bir sefer gazlasa dünya su kaybeder peki sulhi arka arakya gtr la 3 kere falan gazlıyor bu motor nasıl susuz kalıpta yanmıyor anlamadım
ben masvette ile gazlarken contam yanıktı ve agzımı acmadım aracım arızalıydı volkan abi başka gün gazlıyalım dedi olurmu dedim okadar geldin abi bana bir cırt bulursan hallederim dedim geri cevirmedim
benim bahanem olmaz başkasıda bana bahane yapmasın
sulhi contasını degiştirsin ben her zaman hazırım Allaha şükürler olsun makinaya bir zarar gelmesse her zaman gazlarım fakat kafamda bişi takılıyor fedai usta bir subaru motorunu 1 günde komple aşşa alır söker temizler dagıtır toplar ve yerine takıp marş basar fakat neden bir conta kaç gündür degişemedi ?
neyse conta değişsin deneyelim 100 - 280 teklifim her zaman geçerli yolda her zaman bastıgım düzlük olsun hadımköy kumburgaz dümdüz orda çok rahat top speed e cıkarız güsel deneme olur kafasında soru işareti kalan arkadaşlar da aydınlanmış olur
ama bence fanatikligi bırakalım artık kimse kimsenin tarafını tutmasın
o gece 100 de bastık ben çok fark yaptım
sulhi 2 de ben 3 te bastım çok sardım ve sulhi bana 1.5 boy actı kafadan sonra 220 de bıraktıgımız yerde tamponundaydım video da belli zaten daha devam etsek önde olan Hulk olucaktı neyse bunları yazmam artık boş herkes inandıgına inanıyor çünkü
ayrıca sıkıştırma oem 11.5 benimm kapak tan hafif almıştık 11.7 civarı diye tahmin ediyoruz
inanmayanlar 0212 276 41 69 arasın savaş ustayı istesin minikin arabada piston kol krank yatak conta ne var sorun egzantrikleride sorun herşeyini sorun aracın
bazı larınız utnamasanız piston kol var bazılarınız utanmasanız k24 dieceksiniz ne biçim insanlarsınız sinirlendiriyorsunuz bazen hakikaten
artık bazı şeleri kabullenin bukadar zorunuza gitmesin
sulhi 55.000 yaptım diyor ne zaman yaptı ne ara yaptı kiminle yaptı bu km yi ben böle yalan görmedim yaptı yatırdı kimseyle gazlamadı
sattı alan kişi yatırdı sadece benle gazladı
gene aldı gene yatırdı nerde bu 55.000 bukadar büyük yalan olmaz böle araçlar 55.000 dayanmaz kimse kimseyi kandırmasın arkadaşlar
ben her 1000 de subap ayarı her 3000 de servis her 5000 de yataklarımı kontrol ettirtiyorum ben aracıma bakıyorum oda beni üzmüyor
bazılarınız yapılı STI demişsiniz ben onunlada denedim hemde 14 psi da hemde 3 mm conta varken
MAMİ yi tanıyanlarınız arasın sorsun sonucu o size sölesin madem bana güvenmiyorsunuz
2.5 blok GT3582 turbo 1.8 bar basınc komple içi sökülü 2004 sti emre leventin eski arabası full yapılı blok kapak cosworth makina en iyi kondisyonunda denedik
yani demek istedigim şudur ki benim aracımı ben kimseye ezdirmem beni geçmiş olsaydı mami gögsümü gererek beni geçti derdim
ben herkese acık davet yaptım denemek isteyen kim varsa denerim dedim beni kimse aramadı 50 kere sulhiye deneyelim dedim heryerde attı tuttu bizimkisi aile otomobili koltuklu bilmem ne komple söktü geldi jantlar rpf1 ne varsa yapabildigini yaptı geldi ama gene de gücü HULK a yetmedi bunu da bildigi içinde benimle bir daha denemedi 100 de
keşke o gece bir daha deneseydi de hepiniz aydınlansaydınız
Neyse herkese açıgım kim denemek isterse denerim isterse 2000 hp olsun gene denerim gene denerim
mesela bu gece YGZ ile denedik hemde belki 30 kere basıncımı 0.7 den yukarı açmadım oda 1 barda yan yana gidiyoruz
amacım geçmek olsa basıncımı acardım ki bir sefer kendisi istedi vedat actım sevkli bir deneme olmadı ama öteki türlü hep yan yana yan yana zevk ala ala denedim
o gece cok sinirlendim sulhiye canım okadar sıkıldıki ne ygz ile ne 200sx ile deneme yapmak istemedim kesin yanlış bişi yaparım ya makinaya zarar veririm yada kaza yaparım diye
kusura bakmayın ama çok iç döker gibi oldu herkese iyi sabahlar
olay cidden çok büyüdü bunca senedir birbirini tanıyanlar ! meğerse tanmıyormuş o ortaya çıktı ...
2 tarafta arkadaşımız o yüzden pek birşey yazmaya gerek yok ama madem bu kadar büyüdü olay sonuç a gelinsin dbn mi olcak 100 - 280 mi olcak nee olucaksa tekrar olsun kesin sonuç bellli olsun ki bunca yapılan emek hakkını bulsun.
Şimdi hilmi desen arkadaşımız sülü desen arkadaşımız iyiki o gece orda değildim yorum yapmak zorunda hissetmedim kendimi ....
Amaaa
2 adamın altı ustu 2 tenekenin hızı için girdiği kavga gürültü yakışmadı ...
Biz biliyoruz ki 2 gün sonra gene can ciğer kuzu sarması ama bunu okuyan gençlere örnek olmayı beceremedi ikiside ne yazıkki .
İkiside birbirine saçma şekilde hakaretler ettiler ...
Ben hep geçildim geçtiysem unutup gene geçildim dedim ama kalbini kırmadım dostlarımın.
Ha idda dır geçende olur geçilende kabul etmemek kabul etmekten daha kötü görünür onu bilmek lazım ...
O nedenle videoyu ilk izlediğimde dedim ikisinide tebrik etmiyorum kınıyorum diye ...