User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
54 sonuçtan 39 ile 54 arası

Konu: Crash test 1959 Chevy Bel Air

Selcuk_RoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teknolaji ilerlemiş arkadaşlar

alpyjan
    Misafir
    bizde chevvy vardı sanırım 70 72 model falandı yolda park halindeyken 200e modeli bi mercedes vurdu sadece sol tamponun köşesi bir karış kadar göçtü ama inanın mersonun sol çamurluk tampon motora kadar ulaştı nerdeyse , benim görüşüm pek inandırıcı bi video değil bu bi arkadaşın dediği gibi yeni aracı ön plana çıkarmak için yapılmış olabilir hele kağıt gibi dağılması çok saçma..

maf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu amerikancılar ne çok bağlı inandıklarına

CcRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı maf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amerikancılık çok farklı bir his işin içinde olmadan anlamak zordur biraz.
    Direksiyonuna geçince o uzun kaputun önünde görmek biraz korkutucu bir histir ama yolda giderken kaput zevkli bir hal alır arabanın nasıl esnedigini görürsün en çok sevdigim şey ışıkta durmak üzereyken freni pomplayarak selam verdirmektir çok zevkli bir iştir.Tabi ışıklarda beklerken sagdan soldan gelen tepkiler farklıdır yolda giderken tanımadıgın insanlar kornaya basar selam verir.Araban direksizse camları açtıgın zamanki his bambaşkadır.Amerikanı sürerken sol kolu kapıya dayıyarak gitmenin hazzını başka hiç bir arabada alamazsın.Kokusu başkadır rutubetle karışık farklı bir kokusu vardır.Arabadan indikten sonra benzin kokusunu alırsın.
    V8 in hissini anlatmaya gerek bile yok bambaşka bir olaydır bakımsız olsada v8 yürür sesi büyük haz verir.
    Amerikancılık farklı bir olaydır,evden bir birey gibidir sahipleri için.Uzun zaman sahip olduktan sonra satan pek çok kişinin amerikanının arkasından agladıgını bilirim.Amerikancılık,amerikan sahibi olmak bu işle ilgilenen az kitlenin içinde olmak farklı bir histir kısacası.

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı maf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saolasın ya sen neycilerdensin ?

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birçok arkadaş yazmış eski amerikan şöyle dayanıklı böyle dayanıklı vs.vs.

sağlam olabilir, ama çarpışma sırasında tam bir tabuta dönüşür arabam dökme çelik olsun tek yekpare olsun bana bişey olmaz diyede bir mantık çok saçma lakin eski araçlarda özellikle amerikanlarda güvenlik adına 2 şey vardır uzun şasi ve emniyet kemeri. gerisi sadece araba için yapılmış güvenlik olayı hep yalan olmuştur.

1960-1970 model herhangi bir araçla en sağlamı hangisiyse artık 2010 model avrupa üretimi bir araç çarpıştırılsın her zaman fazla hasarı eski olan alacaktır. 2 tonu bulan ağırlık fazla enerji hiçbir araçta olmayan koruma barları yüksek mühendislik bu araçlarda yok malesef...

belki ufak çarpışmalarda yani sac burkulması aracın bir yerinin kırılması yamulması gibi hadiselerde dayanıklılık sağlar ama böyle 60 a 60 kafa kafaya çarpıştığında yenideki yaşar ama eskideki şanslıysa yatalak kalır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten bu güvenlik meselesi 74 yılından sonra amerikan arabalarından uygulanmaya başladı ve zevksiz tasarımlar, düşük güçlü motorlar boy göstermeye başladı. Ondan öncekilerde güvenlik düşüncesi en alt düzeyde düşünülerek, dizayn ve motor ön planda üretilmişlerdir. fakat bunlarda çok aşırı derecede güvensizdir tü kaka dır anlamına gelmiyor.

kendi açımdan söyliyim benim yaptığım kaza hiçte öyle okadar 30 40 gibi düşük bir süratte değildi ha belki hızım 100 de değildi ama kemerim takılıydı ve bir minibüse arkdakan çarptım. Allahıma şükürler olsunki ne bende nede minibüs teki 2 kişide birşey yoktu, olan benim arabama oldu minibüse hiç bakmadım ne hasar aldı diye bunuda belirtiyim.

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hakan geçmiş olsn sen nezaman kaza yaptın?
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben aralık ayında yaptım kazayı geçen cumartesiye kadar yamuk yumuk dolaşıyordum artık arabam yapılıyor

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben aralık ayında yaptım kazayı geçen cumartesiye kadar yamuk yumuk dolaşıyordum artık arabam yapılıyor
    ok ufak bi yamuk vardı gördüğüm fotodayda geçmiş olsn
    tez zamanda tadilatın biter inş
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ok ufak bi yamuk vardı gördüğüm fotodayda geçmiş olsn
    tez zamanda tadilatın biter inş
    saolasın serkan valla işte sağ çamurluk ön taraf hasarlıydı, farım bile kırılmadı

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eski otomobillerin alışımları ile yenilerinin alışımları birbirinden çok farklı ...
    Olay sürücü güvenliği olduğunda absorve etmesi daha değerli bir özelliktir .
    Baktığınızda tank gibi dediğimiz tank kendi yapısında bir tank ile çarpıştığında sürücü ve yolcular için sonuç üzücü olabilir ...

Mantığı en basit şekilde anlatmak gerekirse renault ön çamurlukları plastik yaptı ortalık karıştı ''la bu plastik ten arabamı olur la '' şeklinde ama görüldüki olay öyle değil ...
    Esneyen parça kırılmaz esneyen parça darbeyi absorve eder ...
    örneğin süngeri sarın yumruğunuza duvara yumruk atın birde sünger yerine çelik yada demir bir levha ile aynı güçte yumruk atın ....
    Birincisinde acıyan elin 2. denemede kırılmamasına özen gösterin

Tank gibi sert yada taş gibi sert olması sizi korumaz ...
    Sadece 5 km ile öndeki tampona yaslandığınızda o ezilir sizinki sağlam kalır ...
    Ama bunu 90 la yaparsanız sizin sağlam kalma oranınız daha yuksektir ...

halk arasında ufak kazalar sonrasında yapılan geyiklerin sonucudur bu anlayış ...
    ''abii bizim volvoyla geçen bi bemeveye çarptım onun tampon falan indi bende çizik yok abiii '''
    E normal adam absorve etmiş seninki ezmiş ...
    Biraz daha yuksek süratle vur da görelim denilemediğinde şehir efsanesi olarak kalıcaktır bu muhabbet ...
    çok doğru
    firmalar isteseler titanyumdan döküm şase falan yaparlar
    araç çizlmez dahi büyük bir kazada ; aracın hızı 0 olurken yolcular çarptığı hızla karşıya doğru garantili bir yolculuğa çıkarlar

bir kaç markada çok net belli olluyor kaput açıldığında kaza anında arabanın katlanma noktaları var bir kaza anında absorbsiyon için

ama burda chevy yaşam kabininde çok büyük hasar almış
    tabi o yıllara göre normal olabilir
    Burak ÇAPKAN
    Volkswagen Ticari Araç Satış

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fake olacağını bende sanmıyorum zaten görüntüler çoklu açılardan defalara gösterilmiş ve gerçekçi.ağır amerikan çelik tampon ve şaseler düşük hızlarda herhangi bir sağlam aracın heryerini dağıtabilir fakat biraz yüksek hızlarda o çelik tamponlar olduğu gibi kendi içine dezavantaj olarak geri döner.kazada esneklik önemlidir o darbenin etkisini şasenin emmesi lazımdır bu yüzden yeni araçlar yumuşak ve esnek parçalardan üretiliyor.1950 ile 2010 mühendisliğini karşılaştırmayacaksınız herhalde? eğer araçlarımız çelik gibi sağlam olsaydı hızlı çarpmalarda içerdeki g kuvvetinden bomba patlamış gibi parçalanırdık aracımıza birşey olmasa dahi.

sneak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O yıllardaki trafik kazalarındaki ölümlerin büyük bir kısmı zıpkın gibi saplanan direksiyon mili ve konsol altında ezilen bacaklara ağır yaralanmalardan kaynaklanıyor. Yani ölüm sebebi genellikle ön konsol ve direksiyon denir. Araçtan fırlama yada içeride savrulmalardan oluşan ölümler kısmen daha az imiş bende discorvery nin yalancısıyım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saolasın ya sen neycilerdensin ?
    amerikan stil hoşuma gider.nitekim kullanıyoruzda.ancak almanların bu işi daha başarılı yaptığını düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saolasın serkan valla işte sağ çamurluk ön taraf hasarlıydı, farım bile kırılmadı
    geçmiş olsun.senin aslanın hayranlarındanım ayrıca

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)