Puhahahhahaa opçuların kapışmasına döndü la bu
hanginizinki bakkal arabası :D
Printable View
Puhahahhahaa opçuların kapışmasına döndü la bu
hanginizinki bakkal arabası :D
Ya ne bu muhabbet bi kesin uzatmayın lütfen
Ev alma Taypar al ;)
top speed tamamen ayarla alakalı bır sey port polısh stoc makınada ne verırı onu bılemem ama genelde kapakgın ıcın veya makınanın ıcı dolu olunca port polısh yapılır 11.7 sıkıstırma ıcın pıston kulanman lazım mınıklerın sıkıstırması orjınalden 11.5 oldugu ıcın onlar conta ıle bu sıkıstırmaya cıkabılıyorlar tozunu almak dıye bır sey yoktur sadece kapagın yuzeyını sıldırmek vardır buda kapaktan hıc bır sey goturmuyor kapagı taslattıgın zaman bırden cok seferde aracın hararet sorunu yasamaya baslar bak tekrar soyluyorum dedıgın rakamlar cıddı rakamlar belırlı bır hpden sonra typerde guc kolay kolay cıkmıyo 4-5 boy dedıgın zaman yaklasık 10 hp 15 lere tekamul eder bu hp nerden cıktı dersen komple stock typer fılıtre bıle yok eg vtec ıle aralarında 2 boy fılan oluyodu yanlıs hatırlamıyorsam typera headers fılıtre eksoz takıldı 3 boy eg vtec ı gecıuyordu matematık cok basıt arac 15 hp ıle yaklasık 5 boy hızlanmıs oluyor buna dayanarak sen skn sende ıken 250 hp cıktıgını soyluyordun dedıklerınle bu aracın 260 veya 265 hp olması lazım matematık olarak ama ıste o dedıklerın olmuyo malesef
iyiki bi toz alma tabirini kullandım yani,bende biliyorum silindiğini , bende biliyorum ayarın önemli olduğunu bunları neden yazıyorsunki onuda anlamıyorum. emme ve egzosta polish arbanın verimliliği artar,kim ne derse artmaz inanmam ben..araba ne kadar iyi hava alırsa o kadar iyi yürür zaten hava akışı değişince ayarlarda değişir.herşeyde hp değil bunu anla artık, hafif krank,hafif kollar,hafif jantlar bunlar hp vermez ama arabanı hızlandırır anlıyormusun..aktarma organları bunlar.mesela krank ne kadar rahat dönerse piston o kadar hızlı çalışır aksa ne kadar az ağırlık bindirirsen o kadar kolay döndürür ??
napım artık bende portpolıshlı typerlarla denerım yapcak bısı yok benım arabam bolt on deıl yuklu :D
Headers egzoz cai li typer eğer bi sorunu yoksa her zaman aynı gider bugüne kadar yaptığım bütün denemelerden ben bunu tecrübe ettim.Bu specde en hızlı BA typer diye bişey yok olması gerektiği gibi desek daha doğru olur..Eğer aynı speclerde beni geçen bi typer varsa +sı vardır eğer geçemiyorsa mutlaka bi problemi sorunu vardır.Ne headersın markası etkiler sonucu nede ara borunun genişliği nede son susturucu markası.
Her zaman herkesle denerim kalp kırıp tartışmaya gerek yok.
headersın markası ara bpru nsasıl etkılemez enes? bırınde buddy headers olsa dc lı ıle aynımı gıdecek yada aynı headersa sahıp ıkı typerdan bırınde 60 lık bırınde 76 lık boru olsa aynımı gıdecek? yada fena sekılde gazlanıp makınesı acılmıs bı R ıle gazlanmamıs bırmı gıdecek
aynen işin içine k-pro girdiği taktirde malzemenin kalitesi ve o malzemeye doğru orantılı yapılan ayarla işler değişir....
BA,JAP,DBS ve aynı speclerde yürüyen typerlarda kafa kafaya olmuş net bir sonuç çıkmamıştır...
Ben ayarsız k-pro ile denemeye değil sadece kafa dağıtmaya çıkıyorum...
Herhalde ayarsızken deneyenler ayarlıykende denemekten vazgeçmezler...
Anadoluda typer kalmadı resmen hepsi istanbulda bu sene güzel geçicek özellikle haziran ayı ;)
benim gözlemlerimde bu parçaların oem beyinle yeteri kadar işe yaramamaları oldu...
denemelerde ise benim kafa çıkarmam hafif volandan sebep oldu ama son hızın düşmesinden dolayı 5 sonunda ba,jap kafa çıkarmaktalardır...
k-pro ayardan sonra dc ile toda arasındaki farkı rahatlıkla görünebilir duruma gelmekte...
nereye giriyor seko :D aman hiç gazlanmamış tayyar sınıfına deme :D :D