TG' a falan söyle ozamanda karşılaştırmasınlar bidaha Type R ile RS i falan:)
Printable View
Autobilde de söyleyelim, megane rs ve gtc ile de karşılaştırmasın Typer'ı..
TG de dalgasına yapıyo, söylesem de banane biz eğleniyoz dicekler. Nereye kadar gitcek??:)
Ayrıca yine söyliyim, RS bi üst sınıfa kaymış, typer ile yarışıyo tabi sadece adı öyle. Yarışamıyo çünkü typer geçiyo. Ozaman niye karşılaştırıyoruz?? Demekki herkes kendi sınıfıyla yarışsın..
colt czt, fiesta st, kısaca b segmentinin spor otomobilleri.. RS girmez ama:) daha önce de saydım, ibiza 1.8 180hp, RC.. dir RS'in rakibi.
TG demişim Fifth gear olucaktı TG yi benimda fazla kaale aldığım söylenemez.
Typer sırf Rs ve Rc den hızlı diye baska arabalarla karsılastırmasına gerk yok o katogoride en hızlısıysa en hızlısıdır.
Sadece segmente bakarakta karşılaştırma yapmak yanlış.
Audi a3 ile accent era aynı sınıftaymış şimdi biz gidip bu iki arabayı mı karşılaştıralım var mı bukadar saçma bişey.
Peki, sen istediğin gibi karşılaştır...
Ozaman neye göre karşılaştıracağımızı yazarmısın??
Ya da şöyle düşünelim; Bende tek kapı, 2000cc, çip+full egsoz vs spor bir honda olacak ve 4 kapı 1600cc standart, benden daha ağır spor bir peco ile yürümeye çalışacağım........ Geçersem de geçtim diye sevineceğim.........
Kesinlikle marka fanatikliği gibi algılamayın ama ben o arabayı ertesi günü satardım herhalde. Zaten hiç almazdım o ayrı konu!!!
Yazmıyayım dedikçe tutamıyorum kendimi...:)
Burası tuning sitesi uluslararası ticari kaygılarla hareket eden bir dergi platformu değil...
Neye göre kıyaslayacağız diyen arkadaşlar tosfedden Otomobil sporlarının hangi tüzüklerle YARIŞ düzenledikleri yazıyor...Haa şimdi mutlaka biz zaten pistte değiliz diyecek arkadaşlar çıkacaktır ancak haklı olarak o zaman bu konu zaten havada kalacaktır...
Modifiye para işidir...Gidip restaurantta da karın doyurabilirsiniz peynir ekmekle de...;)
Ucuza araba alıp cadde yarışmak isteyen warsa yapsın görelim alkışlayalım...Pistlerde örnekleri fazlasıyla var onunda açıklamasını önce ben yaptım detaylı olarak da Mert yapmış zaten tekrarlamaya gerek yok diye düşünüyorum...
Velhasıl kardeşlerim beygire göre araba kıyaslanacaksa ya da torka göre ya da ağırlığa göre bu işler dallanır budaklanır ama bu işe yıllarını veren kişiler tüzükleştirip son noktayı koymuştur...Bu tüzüklerde de 1.6 litre araçlar isterselerse bir üst kategoride yarışabilir denmiştir bunun en güzel örneğide geçtiğimiz sezon izmir mahalide EROLL kardeşim aldığı kupayla tescillemiştir ötesi de yoktur...Lütfen birileri yazıma bir şey yazacaksa yazımın belli cümlelerine yanıtlar vermesin komple ne demek istediğimi iyice okuyup ardından mantalitenin yanlış olduğuna beni ikna ederse sevinirim...:icon_tup: :icon_tup:
Son olarak önceki sayfalarda yazılan bir mesaja istinaden
VTI-206 GTI kıyaslaması için de 13 kg -1hp olarak bilinir...1150kg 160 hplik sedan VTI , 1050kg 136hp 206 GTI ile kıyaslandığında VTI 152 HP lere düşer ve standart hiçbir 206 GTI de tork üstünlüğüne rağmen standart hiçbir VTI yi geçemez fikrindeyim...
Herkesin arabası kendine güzel gelir bu normal..
Segment sınıf iyi hoşta burda kullanmak cok mantıksız..
Denemek isteyen dener gecilince sen bnm segmentim deilsin o yuzden demek cok komik ( böle bişe oldu demiyorum olduysa şayet)
Arabanı cok guzel hazırlarsın yaparsın , yada stock halde nedir nasıl gidiyor diye denemek istedigin kişiye sorarsın oda kabul ediyorsa denersin sonuca razi olursun gerisi mantıksız.
Madem segmentin falan deil bastan denemezsin .
Konuyu bütün okuyamadm ama fikrimi yaziyim dedm :d
nekadar uzamış bu konu yav kımseyı kırmak ıstemıyorum ama deneyın abı bukadar lagaluga etmeye gerek yok uzuyor konu o gectım ben gectım dıye cma gunu cıkın nere olursa olsun deneyın bakalım
vtıın standart halde stock206gti dan daha iyi ağırlık guc oranına sahip olduğu halde stock vtıa geçılmedım ki bu ilk 3 vites ıcın konusuyorum tipoyla nasıl yuruyusunuzu bılıorum gene gecıleceğimi de dusunmuyorum eskı halımle...
sınıf olayına gelınce gökhana tamamen katılıorum... yenı clıo rs 200 hpgucuyle sınıfının ustune cıktı ondan da kısmen typer ıle kıyaslanıo....
vtı ın rakıbı biraz karısık mını bıle girebılır sınıfına benzer bg gucu eskı model 163 bg benzer ağırlık bu dedıklerım bu arada performans için sadece hangısı hızlı?:)
bu arada ben hiçbir zaman stock vtı geçtiğim için sevınmedım şartlar eşit deil mod olarak çunku.. tamamen stock olsam o zman olurdu;)
bu arada benı typerla aynı sınıfa koyma olayınada hiçbişi demıorum yaniii:) başımıza daha neler gelıcek:)