he bu arada aklıma sormayı unuttum öncekş sayfalarda okuduğuma göre typer la kısalı vtec denemişler sonuç noldu tam olark örenebilrimiyim mümkünse
Printable View
he bu arada aklıma sormayı unuttum öncekş sayfalarda okuduğuma göre typer la kısalı vtec denemişler sonuç noldu tam olark örenebilrimiyim mümkünse
yarışa girdik mi tabiki de rakibiz ama bende o 205 ornegini verecektim tam senin aracla kıyaslamamk için onu degilde hazır izmirde olan tipo vti ornegini verdim.Fakat tekrar ediyorum benim icin hala rakip degiliz cünkü güclerimiz yapılarımız herseyimiz farklı eger oyle olmasaydı tüm dünyada golf gti,megane rs,falan degilde benim s16 ile anılırdın.Sanırım ne demek istedigimi tam olarak anlatabildim.
i_could...
yoktun valla olsan muhabbet ederdik azıcık:) otoshow zamanı bizim tipoyu olcturmeye gelmiştik,orada calışan arkadas sanırım adı Serkan sorarasan tam olarak hatırlatır sana.Ama gercekten de aracına orada da baya masallah demiştim,imzanda da gordukce diyorum...
i_could...
typerla denediğinde 1 kişi fazlaymış typerda kısalı vtecle denerken...
12 mılyar 20 olayına gelınce yukleyıpte gecmıo yalnız 12 mılyara alıo 1 mılyar masrafla gecıo bu olydan bahsedıo aykut
yada 16 mılyara clıo rs alıp gecmek gibi..
typerla sınıfımız arasında alaka bıle yok megan rs golf gtı ın direk rakıbıdır o boyut ve bg olarak tartısmaya gerek yok bunu...
cem kardeşim senın ztn o alçaklıkla yolda gitmesi bile basarı..:)
kırmızı typer var bitane videodolarda gördum onla dene en bize yakın gidişi olan o:)
emre
vtec uzunda nasıl gecıo gucu sayesınde klasık tanım orda işlemıo hacım uzunda konusur....:) bide sedanların ustun aerodınamısı sayesınde..... ayrıca parantez stocklar gecemıo nokta:)
206gti Type-R la aynı kategoride deilmi neleri farklı hacimleri aynı :)
Type R'ın rakibi Clio Rs,206 RC falan aslında..
Serkan vtec güçlüde senin araban hem vtecten hafif hem torku fazla hem hacmi fazla bunlarıda unutmamak lazım:)
Yani darılmayın ama ben 2.0 GTI bir arabayla 1.6 Vtec ile yürüyorum diye sevinmezdim:)
bak bak hondacıya:)
direk hacımle ılgısı olmazkı uzun mesafenın önce guce bakar sora aerodınamı ve tork;)
137 bg ve 160 var biride sedan aerodınamısı daha iyi...
o guc farkı ıle yuruyo uzunda tork o gucu kapatamıo...
niye sevınıosun 23 bg farkı lehıne cevirdiğin için gerçi 100 kg var ama bg farkı daha buyuk;)
typerın rakıbi clıo rs fılan gözuksede asıl rakıbı golf gtı gtc turbo gibi arabalardır kompakt sınıfta;)
yanı hacım die yada besleme olayına göre karsılaştırma hiçbizman yapılmaz bizim dragtakı kategoriler dısında:)...
Bu konu fazla uzadı gibime geliyo
Kabullenilmesi gereken gerçekler vardır ama iddası yüksek olanlar kabullenmez.
Siz typeRı ne yaptınız ya yerden yere çarptınız iyice serkan?:eek:
Neden TypeR tek tartışılan araba:beuj: Sınıfına göre giden,yürüyen bir cihaz olması suç snrm.
Sınıfında geçemeyen doldurur makinasını geçer tek şans bu.
Dip not : Typerın Rakibi golf gti felan değil halis ve halis 206 gti RC clio RS tir.
Serkan+1 Clio RS ile typer'ı nasıl karşılaştırıyorsunuz, clio bi alt sınıfta. Ayrıca 206GTI ve typer da aynı sınıfta deil. Sırayla segmentlerimi yazalım şimdi buraya:)
segmentleri yazarmısın bilmiorum ben :) 206gti ile vtecmi aynı sınıfta:) vtec uzunda gecio ya :)
HANGİ OTOMOBİL HANGİ SEGMENTTE
A: Citroen C2, Fiat Panda, Ford Ka
B: Citroen C3, Fiat Punto, Fiat Palio, Fiat Albea, Ford Fiesta ve Fusion, Honda City, Hyundai Getz, Opel Corsa ve Meriva, Peugeot 206, Renault Clio, Clio Symbol ve Modus, Toyota Yaris, VW Polo
C: Audi A3, BMW 1 Serisi, Citroen C4, Fiat Stilo, Ford Focus, Honda Civic, Hyundai Accent Era, Opel Astra, Peugeot 307, Renault Megane Sedan ve Megane HB, Toyota Corolla, VW Golf ve Jetta
D: BMW 3 Serisi, Audi A4, Citroen C5, Ford Mondeo, Jaguar X-Type, Mercedes C, Opel Vectra, Peugeot 407, Renault Laguna, VW Passat
E: BMW 5 Serisi, Jaguar S-Type, Peugeot 607
F: BMW 7 Serisi, Jaguar XJ, Mercedes CL, VW Phaetoh
G: BMW 6 Serisi, Jaguar XKR, Mercedes SL ve SLK, Porsche Carrera
SUV: Jeep Cherokee, BMW X3 ve X5, Honda CR-V,
MPV: Mercedes B, Renault Espace, VW Sharan
Tam tersi RC ve RS kendi kategorilerine fazla geldiği için TypeR ile karşılaştırılıyo;)
Polo 1.8T, ibiza 1.8T, şimdi Corsa opc.. Varmıymış??
O yuzden söylemedim, kabullenmiyorsunuz diye söyledim. Civic C segmentidir daha ötesi varmı yahu?? Neyse bi hata yaptım, size bize girmeyelim..
Autobilde de söyleyelim, megane rs ve gtc ile de karşılaştırmasın Typer'ı..
TG de dalgasına yapıyo, söylesem de banane biz eğleniyoz dicekler. Nereye kadar gitcek??:)
Ayrıca yine söyliyim, RS bi üst sınıfa kaymış, typer ile yarışıyo tabi sadece adı öyle. Yarışamıyo çünkü typer geçiyo. Ozaman niye karşılaştırıyoruz?? Demekki herkes kendi sınıfıyla yarışsın..
colt czt, fiesta st, kısaca b segmentinin spor otomobilleri.. RS girmez ama:) daha önce de saydım, ibiza 1.8 180hp, RC.. dir RS'in rakibi.
TG demişim Fifth gear olucaktı TG yi benimda fazla kaale aldığım söylenemez.
Typer sırf Rs ve Rc den hızlı diye baska arabalarla karsılastırmasına gerk yok o katogoride en hızlısıysa en hızlısıdır.
Sadece segmente bakarakta karşılaştırma yapmak yanlış.
Audi a3 ile accent era aynı sınıftaymış şimdi biz gidip bu iki arabayı mı karşılaştıralım var mı bukadar saçma bişey.
Peki, sen istediğin gibi karşılaştır...
Ozaman neye göre karşılaştıracağımızı yazarmısın??
Ya da şöyle düşünelim; Bende tek kapı, 2000cc, çip+full egsoz vs spor bir honda olacak ve 4 kapı 1600cc standart, benden daha ağır spor bir peco ile yürümeye çalışacağım........ Geçersem de geçtim diye sevineceğim.........
Kesinlikle marka fanatikliği gibi algılamayın ama ben o arabayı ertesi günü satardım herhalde. Zaten hiç almazdım o ayrı konu!!!
Yazmıyayım dedikçe tutamıyorum kendimi...:)
Burası tuning sitesi uluslararası ticari kaygılarla hareket eden bir dergi platformu değil...
Neye göre kıyaslayacağız diyen arkadaşlar tosfedden Otomobil sporlarının hangi tüzüklerle YARIŞ düzenledikleri yazıyor...Haa şimdi mutlaka biz zaten pistte değiliz diyecek arkadaşlar çıkacaktır ancak haklı olarak o zaman bu konu zaten havada kalacaktır...
Modifiye para işidir...Gidip restaurantta da karın doyurabilirsiniz peynir ekmekle de...;)
Ucuza araba alıp cadde yarışmak isteyen warsa yapsın görelim alkışlayalım...Pistlerde örnekleri fazlasıyla var onunda açıklamasını önce ben yaptım detaylı olarak da Mert yapmış zaten tekrarlamaya gerek yok diye düşünüyorum...
Velhasıl kardeşlerim beygire göre araba kıyaslanacaksa ya da torka göre ya da ağırlığa göre bu işler dallanır budaklanır ama bu işe yıllarını veren kişiler tüzükleştirip son noktayı koymuştur...Bu tüzüklerde de 1.6 litre araçlar isterselerse bir üst kategoride yarışabilir denmiştir bunun en güzel örneğide geçtiğimiz sezon izmir mahalide EROLL kardeşim aldığı kupayla tescillemiştir ötesi de yoktur...Lütfen birileri yazıma bir şey yazacaksa yazımın belli cümlelerine yanıtlar vermesin komple ne demek istediğimi iyice okuyup ardından mantalitenin yanlış olduğuna beni ikna ederse sevinirim...:icon_tup: :icon_tup:
Son olarak önceki sayfalarda yazılan bir mesaja istinaden
VTI-206 GTI kıyaslaması için de 13 kg -1hp olarak bilinir...1150kg 160 hplik sedan VTI , 1050kg 136hp 206 GTI ile kıyaslandığında VTI 152 HP lere düşer ve standart hiçbir 206 GTI de tork üstünlüğüne rağmen standart hiçbir VTI yi geçemez fikrindeyim...
Herkesin arabası kendine güzel gelir bu normal..
Segment sınıf iyi hoşta burda kullanmak cok mantıksız..
Denemek isteyen dener gecilince sen bnm segmentim deilsin o yuzden demek cok komik ( böle bişe oldu demiyorum olduysa şayet)
Arabanı cok guzel hazırlarsın yaparsın , yada stock halde nedir nasıl gidiyor diye denemek istedigin kişiye sorarsın oda kabul ediyorsa denersin sonuca razi olursun gerisi mantıksız.
Madem segmentin falan deil bastan denemezsin .
Konuyu bütün okuyamadm ama fikrimi yaziyim dedm :d