kendi icinde celisiyorsun bence bütün yazdiklarini tekrar oku
Printable View
güzel deneme olmuşş
ne yazsam beyniniz almıcak:D bak guzel kardesim egitim seviyen ne bilmiyorum ama kontrollu deney denen cok basıt bir kavram vardır bilimde...iki olayı karsılastırıyorsanız tum deiskenlerın esıt olması gerekır...sen elmayla armutu karısıtırıosun sureklı....
o senın 4 bıtmedı dedıgın yerde ben 8300 devirde 210 ile gidiyorum ve yokus yukarı cıkıyoruz...ole videolara bakıp sanıye olcme sakın. ben o cenkın type r la dendeıgımden en az 3 bpy daha iyiyim neden dersen kutu icinden cai ye gectik ve bitik olan baskı balatamızı deistrdik...
yazılımımız superchıps ve cok avansı kısık ve zengın bır yazılım var belkı de pek bısey katmıyor bana yazılım.
viteslerimi yavas atıyorum daha once soledim arabamı satacagım ve satın alan arkadasa tecavuz edılmıs bı araba vermek ıstemıyorum. kendım bınsem hızlı atar ve bı sorun olsa yaptırırdım.
senın hıc supersprınt susturcun oldu mu kardesım? ss susturucu 5000 devıre kadar hıc ses vermıyor ve dolayısıyla kısıyor arabayı ama ben bakanlıga ve master a bu arabayla gıttıgım ıcın daha free flow bı egzoz takmıyorum...
atmosferikte az bir kilo bile inaılmaz etkiler hele vti gibi tork fakiri bir makinede. ayrıca sen o listeye takılma guzel kardesim biraz daha oku arastır ogren ve atmosferık arabanın avansla yurudugunu o zmn anlarsın.
burdaki abilern hepsi deneyimlerinden bilgilerinden sana mantıklı acıklamalar getırıyor onları dikkate al biraz.
ama baslarsan bnm arabama sorun var demeye bana ıfıtra atmıs olursun ki nerdeysniz bulur yediririrm o lafları...
ben ekcivic spoon arkadaştan dragda 1.4üyle 106gti geçtiğini gördüğümden beri korkuyorum. Dediklerini hiç okumadan doğru kabul ediyorum.
izoyada arabasınada laf yok maaşallah
o araba bu arabamı :eek: :eek:
kedidir o kedi
o videoda 1.4 honda 123.12 sn de 3. vitesi bitirip 123.13 sn de 2. vitesi bitiren 106 yı 5/2 boy geciyorsa ,o videodan yola cıkarak burda 234.543 sn de 4. vitesi bitirip ani bi hareketle geriye takan vti in 423.23 sn de 1. vitesi bitiren rs i 6/2.5 boy gecmesi normal gibi görünüyor..spoon arkadastan ogrendıgım yarıs denklemı bu sekılde.
saygılar
Fatih..
vti'ın o liste ile sadece 15 beygir alacağını mı sanıyorsun ?
ayrıca 15 beygir bile alsa torkunun ne alemde olduğu, yere verdiği gücün ne alemde olduğunu bilmeden neye dayanarak vti'ı beğenmiyorsun anlamış değilim.
niye iyi giden bir araba olduğunda tebrik etmek bu kadar zor geliyor, neden hemen diğer araç problemli deniyor anlamış değilim.
Laci Vtec'le kıyaslanmak güzel,sonuçta benimki de Laci ama öyle bir iddaam yazılımsız we egzantriksiz aracımla mümküm değil. Onlar olsa dahi yine de öyle bir iddaam olmaz. Bu aracı almamda ki tek nden tamamen EĞLENCELİ bir araç olmasından dolayıdır. Kimse için "getir geçeyim"demedim,eğlence olsun diye de herkesle denerim ama deneyecek kişinin de hırs için değil eğlenmek için denemesi lazım.
4.vitese takmış durumda arkadaşlarımınız bazıları..
1200Rakımlı we Yokuş Yukarı bir ortamda Clio'nun we aracımın 4.vitesi bitirmesi bile yeterlidir diye düşünüyorum. Videonun gece çekilmiş olması nedeni ile yoldaki Eğimin görülememesinden dolayı boş yere tartışmalar yaşanıyor.
Headerslı Cai'li Type R'ı da en azından bu forum sayfalarında geçirdiniz ya bana, saolun warolun ama Forum üzerinde geçmek yetmez tabii ki...
Son kez söylüyorum;aracımda şu an hala Beyin yazılımı yok p28+S300 yazılım olmadan, dereceli egzantrik takılmadan we ufak 1-2 değişiklik yapılmadan şu an sadece "EŞ-DOST" ile eğlence olsun diye deneme yapıyorum.
Ayrıca Gitmio dediğiniz Clio RS ile aynı speclerle daha 2 hafta önce denedik, araçlar tamamen KAFA KAFAYA gidiyorlar,bu wideoda ağırlık azaltarak aradaki farkı gördük sadece.
Ayrıca saolsunlar çok detaylı hesaplar bile yapmış arkadaşlarımız,ellerine sağlık ama ben hesaptan filan anlamıyorum gerçekten, 3 korna,gaza bas,önde olan 4lüyü yaksın,sağa çek kritiğini yap eğlen, hepsi budur benim için.
Ya nekadar gereksiz uzatılıyor bu konu. Her VTI RS' e geçilecek diye bir kural yok. Adamın arabası gayet güzel yürümüş. Kaldı ki İzzet' in arabasındaki yazılımı daha arabayı aldığı ilk gün söylemiştim kötü bir yazılım diye. O yazılımı değiştirse nereden baksanız 3-4 boy daha hızlanacak o araba. O nedenle dereceli egzantriği yazılım desteği olmadan çöpe at daha iyi. Zaten İzzet de gerekli sebeplerini yazmış neden fazla aracı hırpalamak istemediğini. İstese burada bukadar adam var. İlla ki birimiz İzzete yardımcı olur o arabayı canavar gibi yürütmesini sağlarız. Az yapmadık bu tür yardımları.
Kaldı ki TR' deki RS' lerde bulunan egzantrikler cadde tipi fazla agresif olmayan stock itici ve kasnak ile yürütülen egzantrikler. Koyun bakalım RS' e 300 derece üstü bir egzantrik o zaman araba nasıl karakter değiştiriyor ;)
Ayrıca Ankara' nın rakımını ve bunun n/a araçlara olan etkisini bilmeyen adam modlu araba sürmesin. Gitsin benim gibi dizel megane alsın paşa paşa 1 depoyla 1000km yol yapsın :) Bakmayın ben yaşlandığım için aldım :D
Hidrolikten Mekanik iticilere ve VVT' den non-vvte kasnağa döner, yay ve şapkaları ona göre değiştirirse ki bunların hepsi set halinde de satılıyor o zaman istediğin yere gidersin. Şehir içi dur kalk trafiğinde rolantiden kaynaklanan sıkıntılar olacaktır. Ama gülü seven dikenine katlanır.