birde dikkat ettim rs 4. vitesi boyuna çevirmeye çalışıyor ama bir türlü bitmedi 4
Printable View
birde dikkat ettim rs 4. vitesi boyuna çevirmeye çalışıyor ama bir türlü bitmedi 4
valla arabanın gidip gitmediğini ne güzel anlıyorsunuz
yok 4 bitmiyor yavaş devir indiriyor?
varsa güzel videolarniz giden araçlarınız bizde görelim.
bence şu saçma yorumları bırakalım maşallah diyelim.
maşallah araclara vtec guzel yurumus afr takıldımı hıc avans ne durumda stock ecu hayırlara vesıle deıl pek:9
nerdenmi anlıom bak sana şimdi izah edeyim açık açık
http://www.streetfire.net/video/coop...rs_2006107.htm
bu videoda ki rs filtre egzos 172 lik rs 4. vitesin sonu 195kmh a denk geliyor.
1.05 sn de 2. vites 70 gibi başlıyorlar 1.23 sn de 4. vites bitiyor yani hız 190kmh civarı
70-190 ı 2 kişi ile 18sn gibi çevirmiş
http://www.streetfire.net/video/ss-c...ed_2017378.htm
hatta al 2 tane stock rs yine video başlarken basmaya başlıyorlar 5 e atarken hız yine 190-195 ve yine süre 18 saniye civarı hatta kamera çekilen araç 3 kişi :)
http://vimeo.com/12579364
birde gelelim bu videoya araç bahsedilene göre dereceli chip vs gırlak 182 lik rs yani üstteki stock rs ten çok daha iyi olması gereken bir araç yine 2 kişi
0.35 sn de 2. vites 60-70 gibi başlıyorlar 0.55 sn de daha araç 170 i bile görmemiş
20 saniyede 70-170 gibi bir değer muhtemelen 70-190 ı da 30 saniyeye yakın
anladınmı şimdi ?? RS te SORUN VAR.. Bunun başka bir açıklaması varsa söyle bende bileyim
2 araçtada sorun yok .. vti nin listesi çok iyi.. sonuç normal bence.
piston , ince conta , egzos ,filtre
bumu çok iyi liste
bunların hepsi vtec de 175-180hp yi geçirmez
karşısındaki sağlıklı bir rs olsa o parçalarla 195hp den aşağı vermez
normal şartlardada böyle bir sonuç imkansız
175hp civarında bir vtec stock 172 rs i geçemezken ...
bu rs i kötülemek gibi olmasın ama geçen gün videodaki rs 240hp civarında bir cooper la dipdibe gidiyor şimdi 175-180 hp civarında bir vtecten boyboy yiyor bunun neresi mantıklı beyler ? O gece bir sorun olduğu apaçık ortada bu rs te
Darton gömlek
Eagle kol
Forget Piston
Walbro benzin pompası
İnce conta
NGK Iridium buji we kablolar
SuperSprint 4-2-1 Headers
AEM V1
Cai
60mm düz boru
HKS Son Susturucu
ewet çok güzel bi liste.. senın dediğin şekile bakarsak rs 170 e bitirememiş dediğin yerde vti da 180-185 legidiyo ozaman vtec te yürümüyo..
vtec yürümüyor değil yürümesi gerektiği gibi yürüyor zaten
yazdığın listenin soft hali piston conta headers cai egos bunlar vti de 180hp üzerine çıkarırmı sorayım sana ?? ne verir yani bunlar ?
bu rs daha geçen gün headers cai egzoslu typerla denk yürüyordu 220 lere kadar
bu vtec headers cai egzoslu typer a böle fark atacaksa kproda dayanmaz bu vtec e
biraz mantıklı olalım..
Arkadaşım ARABASI GİTMİYOR DEYİP keyif almıyorum dikkatini çekerim. Çok daha seri olması gerekir deniliyor.Ortada bir gariplik var . Bunu burada yorum olarak paylaşıyoruz.Biz bizim arabamız daha hızlı gider mi dedik ?Geçerim mi dedik ? Demedik.Sataşmaya yer arama insanlara.
VTI çok daha sağlıklı ve dolu olduğu için fark daha da belli oluyor.
dostum o bellı olmaz arabadan arabaya değişir.. filtre egsozla headersla 173 hp veren vti var. yapan usta felan çok önemli.. neyse uzatmanın anlamı yok.. araç sahipleri araçlarının nasıl gittiğini ne sorun olduğunu biliyodur..sorun varsa yaparlar tekrar denerler..
bence ankarada bir tane daha dereceli rs var 172 hatta bu rs ile hemen hemen denklerdi hatırlıyorum
çıksın birde o denesin bu vtec le
bu ıkı aracın sahıbı zaten bırbırlını tanımıyor mu? tanıyor bıttı, farklı farklı vıdeolardan farklı farklı yorumlara ne gerek var, zaten kalkar gıder yenıden denerler.
ben sadece bısı merak ettım stohh demek fabrıkadan cıktıgı gıbı demek deılmı?
fıltre eksoz olunca stohh mu oluyo?
Rs gitmiyor saçma yorumundan bi vazgeçin bakalım..
Nedenine gelince denenen yer 1200 rakım kadranda zorlanıyor dediğiniz yerde her araba aynı zorluğu çekiyor %10 çıkış eğim bilmeden yorum yapmayın sorun edin..
Denediği arabayı küçümsemeyin stock vti ile mübale etmiyorum enaz 11-12 boy fark olur.Bakın yakında Saygın'ın vtec ile denicez sorarız speclerini bakarız sonuca,
izo biyerde yazmış dolu 106ile nasıl gittiğini..Merak eden herkesle denenir bakılır..
Baturalpin rs lede denicez bir rs imiz daha var önümüzdeki hafta rodajı bitiyor iyi yürücek bence onlada deneriz..Benim Rs çıkacak hertürlü deneyip bakacaz..Neticede izo'nun rs normal :)
..chiefkadir..
vay be :D
http://www.streetfire.net/video/clio...-r_2000010.htm
bu vti demekki headers cai egzoslu typer ı don lastiğine çevirecek :D
ne vtecler varmış yahu :)
bu arada bu vtec laci vtec i de geçer şu haliyle her iki araçta sağlıklıysa onunda stock typerla denemelerini az çok biliyoruz :)
vtec bu ya sağı solu belli olmaz :D
maşallah iki aracada ama vteci hazırlayanı da tebrik etmek gerekir
hayır sonuç olarak şu haliyle eğer herşey normalse o typer 2 boy da iyileşse bu vtec 2 boydan daha fazla açıyor rs e ozaman bu headerslı tayyarıda hertürlü ayıracak demektir yanlışmıyım ?
peki gel gelelim 175-180 hp lerde bi vtec in bunu başarması normalmi bence hiç değil videoya göre rs sağlıklı ise 200hp civarında olmalı ve vtecin bunu yapabilmesi için yanındaki insan hafifte olsa koltuğuda sökük olsa en az 200 küsürlerde bi değere sahip olması gerek ve ben hiç sanmıyorum o güçler bu yazılanlarla imkansız ne derecelisi ne yazılımı var 2 piston bi contayla olcak dava değil olamayacağı içinde o güçte bir rs in bu denli geri kalması normal dışı bir olay
Sızn ıstanbulda denedığınız veya gördüğünüz 1600cc vtı ıle aynı kefeye koyma bundakı tork ne durumda sen ordan bılemessın,175-180 ı ordan nasıl olçtun ? Sendekı Rs sempatısını bıldığım ıçın sabırla olayı açmaya çalışıyorum sende bu Rs ı kotulemek yerıne , vtı'n speclerınde bır arabanın nasıl gıtmesı gerektığını araştır ;) her denemeyı kendı gününde değerlendır hafıflığın nasıl avantaj olduğunu sende bılıyorsun.. Vtı sadece bu Rs ıle denemıyo
İzo'yu tanımam etmem forumdan özel mesajla bile mesajlaşmadım bugüne kadar.Ama izlediğim videolara göre aracı köpek gibi gidiyor.Burda düşünülmesi gereken vti'da neler olduğu.
ben izonun aracını kötülemiyorum öyle bir amacım olamaz aksine okadar iyi giden bir aracın bu vti den bu kadar geri kalmasını o gün yapılan yada herhangi bir değişikliğin neden olabileceğini söylüyorum aracı kötüleme niyetinde değilim sadece daha önceki videolardaki gibi gitmiyor olay bu
güzel deneme olmuşş
ne yazsam beyniniz almıcak:D bak guzel kardesim egitim seviyen ne bilmiyorum ama kontrollu deney denen cok basıt bir kavram vardır bilimde...iki olayı karsılastırıyorsanız tum deiskenlerın esıt olması gerekır...sen elmayla armutu karısıtırıosun sureklı....
o senın 4 bıtmedı dedıgın yerde ben 8300 devirde 210 ile gidiyorum ve yokus yukarı cıkıyoruz...ole videolara bakıp sanıye olcme sakın. ben o cenkın type r la dendeıgımden en az 3 bpy daha iyiyim neden dersen kutu icinden cai ye gectik ve bitik olan baskı balatamızı deistrdik...
yazılımımız superchıps ve cok avansı kısık ve zengın bır yazılım var belkı de pek bısey katmıyor bana yazılım.
viteslerimi yavas atıyorum daha once soledim arabamı satacagım ve satın alan arkadasa tecavuz edılmıs bı araba vermek ıstemıyorum. kendım bınsem hızlı atar ve bı sorun olsa yaptırırdım.
senın hıc supersprınt susturcun oldu mu kardesım? ss susturucu 5000 devıre kadar hıc ses vermıyor ve dolayısıyla kısıyor arabayı ama ben bakanlıga ve master a bu arabayla gıttıgım ıcın daha free flow bı egzoz takmıyorum...
atmosferikte az bir kilo bile inaılmaz etkiler hele vti gibi tork fakiri bir makinede. ayrıca sen o listeye takılma guzel kardesim biraz daha oku arastır ogren ve atmosferık arabanın avansla yurudugunu o zmn anlarsın.
burdaki abilern hepsi deneyimlerinden bilgilerinden sana mantıklı acıklamalar getırıyor onları dikkate al biraz.
ama baslarsan bnm arabama sorun var demeye bana ıfıtra atmıs olursun ki nerdeysniz bulur yediririrm o lafları...
ben ekcivic spoon arkadaştan dragda 1.4üyle 106gti geçtiğini gördüğümden beri korkuyorum. Dediklerini hiç okumadan doğru kabul ediyorum.
izoyada arabasınada laf yok maaşallah
o araba bu arabamı :eek: :eek:
kedidir o kedi
o videoda 1.4 honda 123.12 sn de 3. vitesi bitirip 123.13 sn de 2. vitesi bitiren 106 yı 5/2 boy geciyorsa ,o videodan yola cıkarak burda 234.543 sn de 4. vitesi bitirip ani bi hareketle geriye takan vti in 423.23 sn de 1. vitesi bitiren rs i 6/2.5 boy gecmesi normal gibi görünüyor..spoon arkadastan ogrendıgım yarıs denklemı bu sekılde.
saygılar
Fatih..