User Tag List

Sayfa 3/7 İlkİlk 12345 ... SonSon
120 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: The Tribute to Ayrton Senna

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu tarihte şu değişiklik yapıldı Ferrari'ye haksızlık edildi diyebileceğin bir örnek varsa onun üzerinden konuşuruz, tarih aralığı verip de spesifik olarak şu yapıldı demeden ortaya bir şey atınca ben sana ne diyeyim?

1980'lerin sonlarından itibaren yapılıp da izlemediğim yarış olmadı. Brawn-Todt-Schumi üçlemesi madem o kadar mucize görelim bakalım, biri patron biri pilot öbürü de federasyon başkanı. Şartlar müsait, ama netice yok. Lauda örneğini yine görmezden geldin ama hadi öyle olsun. Madem 7 kere şampiyon olmuş, artık bilmem kaç yıl yarışmış bir pilotun araba sürmeye alışması 19 yarış sürüyor, sen de bunun üstüne zamanında çok daha iyisini yapan Lauda'nın adını bile telaffuz etmezken Schumi'yi ilah görüyorsun. Buraya kadar hiçbir mantık problemi yok ama ben bunu yüzüne vurdum diye anti-Schumi'ci oldum yani. Peki.

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakın ben sennayı kişisel olarak sevmem. Prost ve Piquet yi desteklerim o yıllarda. Ancak benim tutup da senna yı acımasızca eleştirmem doğru olmaz komik olur. Bu tartışma sayfalarca yapılır ancak Michael hakkında yazılanlar cidden gerçekten uzak şeyler.

En azından eski yarış sonuçlarına videolara falan bakmanızı öneririm Michael in neden henüz 3. 4. sezonunda efsane mertebesine yükseldiğini görmek için. Yarıştığı bütün sezonlarda ya şampiyon olmuştur ya da şampiyonluğu son anda kaybetmiştir en kötü sezonunda ise 2005 te 3. olmuştur.

Özet olarak birini yüceltmek için başkasını yermek doğru değil.
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OmerRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bakın ben sennayı kişisel olarak sevmem. Prost ve Piquet yi desteklerim o yıllarda.
    Ben Senna'nın hızını sever sayarım ama Senna biraz hırçın biri tabi. Prost'un da hesap kitap yapan, yarış işine entellektüel yaklaşan yönünü seviyorum. Time trial'lara girerken Prost'u örnek alıyorum kendime

VTec_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs up

Alıntı doush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Senna kaza yaptığı için şumayer o yarışı kazandı ödülünü alırken de ne kadar ağladığını hatırlarsınız. Yağmur konusunda da senna yı biraz daha araştırın derim neden ona rainman dediklerini falan Kaslarındaki rahatsızlığı sadece "nedense" go kart sürerken hiç sorun yaratmamış... hem de bunu 4 yaşında yapmış.. Benim gözümde kimse ama kimse Senna kadar başarılı değildir. Onun sürüş becerilerine onun gerçek yarış tutkusuna kimse sahip olamaz. Hayır bugün daha rekor kırılamaz denilen pistlerde 3-4 saniye yükseltmiştir dünya rekorunu. "Racing is in my blood." lafı ben her yarışımı (go kart amatörce) yaparken aklıma gelir. Ayrıca çamur yapmaktan çok uzak birisi olduğu gibi hayatındaki son isteği de yerine gelmiştir, huzurla ölmüştür. Allah bana da öyle bir ölüm kısmet etsin. Son isteği de budur. Vikipedia dan alıntı:

"Yarışlar, rakiplerle mücadele benim kanımdadır benim bir parçamdır. Eğer bir gün, hayatıma mal olacak bir kaza geçirirsem tek isteğim herşeyin hemen, bir anda olup bitmesidir. Tekerlekli sandelyeye mahkum kalmak istemem ya da hastane köşelerinde yıllarca sürünmek de istemem. Yaşayacaksam herşeyimle, bir bütün olarak yaşamalıyım. Yarım olarak yaşamak beni mahveder" ve birde bu sözü vardır "Ölüceksem yarışta öleyim."

Bu da kendini motive etme şekli. Genel olarak özet çevirisi ; Kendimi her seferinde daha ileriye götürmek için uğraşıyorum ve daha önce hiç gitmediğim dünyalarda kendimi buluyorum. Sanki grand prix otomobilini kendi başıma bir tünelde sürüyormuş gibi.. Yeni duygular tecrübe ettim ve her seferinde daha fazlasını istiyorum.

“The harder I push, the more I find within myself. I ** always looking for the next step, a different world to go into, areas where I have not been before. It’s lonely driving a Grand Prix car, but very absorbing. I have experienced new sensations and I want more. That is my excitement, my motivation."

http://www.youtube.com/watch?v=n6brL...x=0&playnext=1

Eğer ki zamanınız varsa tüm partları izleyin dediğim her şeyi daha güzel açıklar
    çok güzel yorum Herkezin dediği gibi 1 numaraydı..
    Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaan senna ölmeseydi şuan sennayı savunuyodun emin ol
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bu tayinpekmezinin oglu ne oldu
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senna tam da lafının adamıydı. Ölüceksem yarışta öleyim derdi. Ve resmen bunu istercesine sürerdi. Zaten çok tehlikeli ve hızlı olan zamanının araçları ile gereksiz (bence) agresif ve hırçın sürüyordu. Bu özelliği tabiki kazanmasına ve efsane olmasına sebep oldu rahmetlinin.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2sini kıyaslamanın bi mantığı yok seven sever.sevmeyen sevmez.

sennanın kullandığı otomobiller biraz daha makineydi,daha tehlikeli daha kontrolsüzdü.daha kaba bi güce sahipti.bu durumdada en iyi otomobille yarışmanın yanında en iyi pilotta daha kötü bir otomobille şampiyon olabiliyordu.

benim görüşüm,sennanın şampiyon olduğu yıllarda kullandığı aracı rakipleri kullansa şampiyon olabilirmiydi?bence meçhul..

şumayerin şampiyon olduğu araçları rakipleri kullansa?ırvine bile şampiyon olacaktı az kalsın

schumacher hep tek yarıştı,senna gibi yada prost gibi eşit şartlarda yarıştığı sağlam bir takım arkadaşı olsaydı bence bikaç şampiyonluğu eksik olurdu.2003te altında çok iyi bir otomobil varken schuminin 6 yarış birinciliğine karşın 2 galibiyetle montoya şampiyon olacaktı onun kadar iyi olmayan bir araçla,raikonen bile 2. bitirdi sezonu...benim düşüncem bu.illaki kıyaslarsam buna bakarımama senna iyidir şumayer 5 para etmez demem

2sini kişisel olarak birbirinden ayıran en önemli özellik,schumi yarışlarla şampiyonluklarla birinciliklerle ilgiliyken sennanın kendiyle kendi hırsıyla,kendi hızıyla ilgili olması.schumi yağmur altında yarış kazanır evet ama senna yağmur altında yarış kazanmayı değil gidebildiği kadar gitmeyi düşünür,yarış 3.süne bile tur bindirir.fark bu

Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaan senna ölmeseydi şuan sennayı savunuyodun emin ol
    yok,bence schumi ve sennacıların kavgası daha büyük olurdusenna yarıştığı kadar daha şampiyon olurdu.arada belki schumide olurdu,onun aracı iyiydi bunun busu kötüydü vs vs uzar giderdi
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eklemem gereen bir şey var. Burada sanki Senna'nın önüne en iyi araçlar konulmuş ve tüm şampiyonluğu bu sayede kazanmış denilmiş. Hayır ! Takım şeflerinin beraber çalıştığı adamların dediği şey şuydu. Senna bir tur atar bize gerekli direktifi verir biz ayarı yaparız dünya rekorunu kırar. Senna yarıştığı takımları çok ileri götürmüştür. Bunu asla ama asla göz ardı etmeyin. Takımları geçtim, NSX ve EF kasanın becerilerini herkes bilir. EF kasa şu ana kadar yapılan en iyi civic kasasıdır. Bunu Tsuchiya bile söylüyor her sürüşünde. Bir kere içine binince evet evet Senna bu arabanın üstünde çalışmış dersiniz. NSX'i söylemiyorum bile nasıl bir dengeye sahip olduğunu.

Bakın şumayer hakkında yorum yapamam ben onu yeterince tanıyamadım çünkü bana soğuk geliyor. Ama ben 2 yaşındayken Senna öldü ama ilk konuşmasını dinlediğimde dedim bu örnek almam gereken insan. Ben sadece seviyorum ve her türlü tribute sevgi seli vs. şeyi hakediyor, gerisi zerre kadar umurumda değil.
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı initial-D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok,bence schumi ve sennacıların kavgası daha büyük olurdusenna yarıştığı kadar daha şampiyon olurdu.arada belki schumide olurdu,onun aracı iyiydi bunun busu kötüydü vs vs uzar giderdi
    Bence ikiside aynı anda yaşayıp yarışsalardı 2000 sonrası Ferrari ikisinide takım arkadaşı yapardı.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Brezilya da Schumacher Benetton Ford ile Sennanın harika Williams reno sunu geçtiğinde sezonun gidişhatı belli olmuştu zaten.

Bir not olarak ise williams renault 92 de mansell ve 93 te prostun şampiyon olduğu dönemin en iyi aracıydı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OmerRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Brezilya da Schumacher Benetton Ford ile Sennanın harika Williams reno sunu geçtiğinde sezonun gidişhatı belli olmuştu zaten.

Bir not olarak ise williams renault 92 de mansell ve 93 te prostun şampiyon olduğu dönemin en iyi aracıydı.
    O aracın en iyi olmasında senna nın çok fazla yeri olduğunu söylüyorum bende. Başka bir takımda olsaydı o olurdu. Honda'yı seçmesinin nedeni motorunun çok dayanıklı olmasıydı mesela. Bu da bir taktiktir.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    92 williams ın okadar iyi olması biraz williams mühendisliğiyle alakalıydı.dönemin araçlarından farklı özelliklere sahipti
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O aracın en iyi olmasında senna nın çok fazla yeri olduğunu söylüyorum bende. Başka bir takımda olsaydı o olurdu. Honda'yı seçmesinin nedeni motorunun çok dayanıklı olmasıydı mesela. Bu da bir taktiktir.
    Yalnız senna 93 te mclaren deydi 94 te williams a geçti çünkü williams mansell ve prost un sporu bırakması ile sennaya bu aracı vaad ettiler.

92 ve 93 te mclaren ve senna pek başarılı değillerdi. Schumacherin ilk sezonu ve sennanın şampiyon olduğu yıldan sonraki 92 sezonunda puan durumu şöyle:

1 Nigel Mansell British Williams-Renault 108
    2 Riccardo Patrese Italian Williams-Renault 56
    3 Michael Schumacher German Benetton-Ford 53
    4 Ayrton Senna Brazilian McLaren-Honda 50
    5 Gerhard Berger Austrian McLaren-Honda 49

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Honda'yı ayrı bir örnek vermiştim neyse. Yani demek istediğim daha iyi bir otomobile sahip olmak kötü bir şey değil ve kendinizi daha ileriye götürebilirsiniz başlangıçta. Ama daha sonra o araç da yetmeyecektir ve siz onu ileriye götürürsünüz. Senna bunu başardı diyorum. Her yıl adam süper olacak değil ya

DaRkNeSs- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    94 yılında senna williamsa geçti ama çok sorunlar yaşamıştı ve o sezon da yeni bir çok kural değişikliği olmuştu senna da bu sene araçları kullanmak zorlaştı çok güçlendiler ama elektronik sistemler yasaklandı korkarım bu sene ciddi kazalar olabilir tarzı bi açıklama yapmıştı.
    her takım her sene iyi olcak diye bişey yok, 92 93 de williams açık ara öndeydi mclaren e göre ama senna hep sıkıştırıyodu williamsları,çok çekişmeli oluyordu
    94 de senna ölene kadar williams düşüşe geçmişti araç olarak.senna kötü kullanıo değildi.
    o zamanlar türk tv leri naklen vermezdi formulayı,ancak hafta içi yada bi hafta sonra yayınlanan otomobil programlarında yarışın 5 dakkalık bi özeti verilirdi.
    imola grand prix i sonrası ertesi gün gazeteye bakarken küçük bi haber formula 1 yarışçısı aytron senna yarışta kaza geçirerek öldü diye
    bende gazeteye kızdım dedim geri zekalılar yanlış yazmışlar başka biri kaza yaptı heralde,senna kaza yapıp da ölemezdi benim gözümde..cidden şok olmuştum. çok da fazla takip etmiyorum artık formulayı zaten...odam posterle doludur hala,o yıllarda senna nın posteri vardı williamsa ilk geçtiği zaman sarı kaskıyla verdiği poz. kaybettim sonra posteri çok üzüldüm.bence uğursuz geldi williams ona...
    schumi de kötü pilot değil bence o da efsane oldu hem aracı iyiydi hem şansı ama kendisinde yetenek olmasa bence şansla araba yeterli olmazdı.
    ama senna 1-2 gömlek üstün bence schumiden..yağmurlu pistlerde hala daha iyisi yok sanırım

DaRkNeSs- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Takımları geçtim, NSX ve EF kasanın becerilerini herkes bilir. EF kasa şu ana kadar yapılan en iyi civic kasasıdır. Bunu Tsuchiya bile söylüyor her sürüşünde. Bir kere içine binince evet evet Senna bu arabanın üstünde çalışmış dersiniz. NSX'i söylemiyorum bile nasıl bir dengeye sahip olduğunu.
    .
    nsx i tamam anladım ciddi bi araç
    ama ef kasaya bi anlam veremedim ya o kadar dengeli gelmiyor bana ef , ki crx herhalde ef kasada en iyi yol tutuşa sahiptir tahminim.

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DaRkNeSs- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nsx i tamam anladım ciddi bi araç
    ama ef kasaya bi anlam veremedim ya o kadar dengeli gelmiyor bana ef , ki crx herhalde ef kasada en iyi yol tutuşa sahiptir tahminim.
    ef gerçekten hondalar içinde en mükemmel yol tutandır crxde en rezil yol tutandır
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    senna ölmedi forumumuzda yaşıyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)