vallahi almancılardan önce 1940 larda amerikanlarda elektrikli camlar vardı . amerikancılar da dalar konuya o zaman![]()
vallahi almancılardan önce 1940 larda amerikanlarda elektrikli camlar vardı . amerikancılar da dalar konuya o zaman![]()
First navigation system - August 1981 Honda Accord (analog, dealer-installed)![]()
Driver-aids
* First standard rear-view mirror - 1912 Marmon[citation needed]
* First power steering - 1951 Imperial
* First cruise control - 1957 Imperial
* First traction control system/anti slip regulation - 1971 Buick LeSabre (MaxTrac)
* First drive-by-wire throttle - 1988 BMW 750iL
* First electrochromic rear-view mirror - 1989 Lexus LS
* First Rain-Sensing Windshield Wipers - 1984 Nissan 200SX/Nissan Silvia
* First dynamic stability control system/Electronic Stability Programme/Vehicle Stability Control - 1995 BMW 7-Series/Mercedes-Benz CL-Class/Toyota Crown Majesta
* First adaptive cruise control - 1997 Toyota Celsior
* First heads-up display - 1988 Oldsmobile Cutlass Supreme/1988 Nissan Silvia
* First factory GPS navigation - 1990 Mazda Cosmo, 1986 GT Limited Toyota Soarer
* First night vision - 2000 Cadillac DeVille
* First power door locks - 1914 Scripps-Booth
* First self parking - 2004 Toyota Prius [28]
* First Blind Spot Intervention System - 2009 Ford Escape/Taurus
* First Synchronized down shift rev-matching system - 2009 Nissan 370Z/Nissan Fairlady Z
pek fransız göremedim
Kaynak
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...e_superlatives
Geçen sene benim evin yan sokaklarında duruyordu hep Y.Bosna'da.Hatta sahibiyle filan konuşmuştum.Araç nedir ne değildir diye.Güzel araçtı bana göre.
bu araba koraydaydı zaten
içine ilk bindiğimde baya şaırmıştım böyle bir modelden haberim yoktu
özellikler yılına göre çok çok iyi
teknoloji o zamanda varmış ama tr ya 10 yıl sonra geldiginden olsa gerek bize enteresan geliyor
bunun elektronık aksamı hala calısıyordur bızım opelde olsa coktan yarısı ıptal ben olaya bu yonden bakablıyorum![]()
Boşunamı Şehit Oldu O Kadar Vatan Evladı
Uyanmak Gerek Uykulardan Artık