User Tag List

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
129 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: megane rs r26r 0-250 hızlanma videosu

CLIORS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Honda uzmanı degilim forumdan arkadaslar yazarlar,

300 hp 1.6 vtec sadece dumduz stok ınternal basmakla olmaz olsa da kac km gider yapanlar soyler.

Tayyar baska bır olay motor olarak gayet ıyı ama dedıgın 600 HP tayyarında parca listesinin kac dolar tutacagını yapanlar yazsın buraya.

Sonucta peak gucu nasıl aldıgın ve ne kadar sureyle aldıgın onemlı, ben turbo arabaya yaz kıs s ıcı dısı her kosulda en az 100000 km yapacaksam turbo derım.

Cupra nın avantajı turbosu dogustan buyuk bunu senınde bıldgını sayıyorum

Megane gelince yeni arac degil ama yeni yapılan arac 300 hp ler yeni goruluyor beyni zor bi r beyin Honda gibi keske her markette parcası olsa renonun ben de isterim.

Ben cok yapılan aracı yapmayı sevmıyorum, reno sempatım var.

İleride Hondaya gecersem onun uzerıne de calısırım.

Ne kadar ekmek o kadar kofte spec hayatın her alanında gecerlı.

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladım hocam eywallah sağolasın. Bu turbo işi gerçekten farklı bir olay. Turbo araba alıncaya kadar bu işin mantığını kavramam zor olacak.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbonunn bir diagramı var, defalarca sitede denk gelmişsindir. Orada spool (dolma) aradaki taralı alan (işlev alanı, verimli bölge), surge (turbon artık sıçıo) alanı var. Turbo seçerken aracın çevireceği devir vede sıkıştırması çok önemlidir çünkü bu aynı zamanda turbonun doldurulmasıdır.

Yüksek devir dönen motor büyük turbo ister.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaman bu konuda Reno biraz dezavantajlı çünkü yüksek devir dönmüyor. Doğru mudur?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ha bu anda en ucuz modla guc alan araba bana gore cupradır, o yuzden butun eskı tayyarcılar cupracıdır sımdı Cupra da sorun su du alıs sırasında pahalıdır, 60 TL vermeden temiz cupra zor olur (benım olculerıme gore) 35 liraya cok temiz megane alırsın. 60 a varmaya kac var sen say

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turbonunn bir diagramı var, defalarca sitede denk gelmişsindir. Orada spool (dolma) aradaki taralı alan (işlev alanı, verimli bölge), surge (turbon artık sıçıo) alanı var. Turbo seçerken aracın çevireceği devir vede sıkıştırması çok önemlidir çünkü bu aynı zamanda turbonun doldurulmasıdır.

Yüksek devir dönen motor büyük turbo ister.
    Tarkan bunlar tamamen farklı olaylar bunlara hıc gırme, effıcıency vs gırersek topıc hıc otesı olacak

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi bende dedim ya derin giremeyiz konuya zaten çok çok yüzeysel kalır. Turboyu tam anlasak zaten hepimiz 1000 er hp lik araçlar yapacas
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi de piyasada 50-55 arası çok güzel iyi yürürü olan Cupralar vardı kimisi satıldı kimisi duruyor. Ve bu Cupraların çoğu stage 2 yani ortalama 340-350 hp arasındalar ve o beygirlere çok ufak rakamlarla çıkıyorlar. Bir de modelleri çok daha yeni. En düşüğü 2008 - 2009 model. KM leri de çok düşük ve yeni model.

Bir de tabi şu var, 35 e alıp 30 milyar üstüne harcayıp Cuprayı deler hale getirirsin ama arada harcadığın o 30 milyar sana kaçar. Çünkü satarken malesef para etmez. Evet bu işleri zevkine yapıyorsunuz ama alınan verim ve harcanan paraya bakınca bu işin geri dönüşü gerçekten imkansız hale geliyor. Bilmem yanlış mı düşünüyorum.

Edit: Bu Cupraların 100-200 değerleri de 10-11 saniye civarı. Yani gerçekten inanılmaz başarılı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yuzeysellik sorunum olmaz benim de video topicinde bunun yeri olmaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sana soyle ornek vereyım bu sene 60 olan arac seneye 45 sonrakı sene 30 sonra 25 20 gıder. Artık gerisi sana kalmıs. Kacan kacana kacar zaten (imza yapandan telif alırım ona göre )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CLIORS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sana soyle ornek vereyım bu sene 60 olan arac seneye 45 sonrakı sene 30 sonra 25 20 gıder. Artık gerisi sana kalmıs. Kacan kacana kacar zaten (imza yapandan telif alırım ona göre )
    Oha Alper her sene 15 milyar değer kaybeder mi sence gerçekten bu arabalar?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sahibinden piyasasına bakarsan hayır, gercek hayata bakarsan evet, hele benzin fiyatları boyle giderse gorursun 3 sene sonra

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada Cupra super derecede begendigim bir arac, son derece keyifli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sahibinden piyasasına bakarsan hayır, gercek hayata bakarsan evet, hele benzin fiyatları boyle giderse gorursun 3 sene sonra
    Aslında ben de öyle düşünüyorum. İktisatta da aynı kural geçerli. Derslerde hep verilen örnektir benzin fiyatı arttıkça araba fiyatları düşer diye

Ama gerçek hayatta ben pek aynı fikirde değilim. Çok ilginçtir bu Cupra denen aletin yeni kasası ile 1 depoyla uzun yolda 800km hatta daha bile fazlasını gören var ortalama 6.0 tüketim ile. Bir de bugün 3 yaşındaki stage 2 bir Cupra ortalama 50 binliradan satılıyor. En son zam gelene kadar bu arabanın sıfırı 64 bin liraydı. Yani 3 senede 15 bin anca kaybetmiş. Yanlış anlaşılmasın konu ne cupra ne de tayyar. Laf lafı açtığı için bunları tartışıyoruz.

Ama Alper hoca olmaz dersen ki konu sahibi sensin direk kapatalım konuyu hocam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bora burada fıkır paylasıyoruz, aracın pıyasasını bır cok etmen belirler, cupradan orneklı gıdıyoruz devam edelım, cupra sınıfının en ust aracı bu anda modıfıye ye cok cok ıyı cevap verıyor pompa eksoz cıple cosuyor. Bu ne demek fıyat dusmesı az olacak talep oldugu surece. Benim vedigim 60 lık ornek dogrudan cupra ıcın degildi herhangi bir aracı ele alarak konustum. Benim iddiam yok ılla bunlar dogru diye ben gorduklerımı yazdım. Katılanda olur katılmayanda her fıkre saygım var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bora burada fıkır paylasıyoruz, aracın pıyasasını bır cok etmen belirler, cupradan orneklı gıdıyoruz devam edelım, cupra sınıfının en ust aracı bu anda modıfıye ye cok cok ıyı cevap verıyor pompa eksoz cıple cosuyor. Bu ne demek fıyat dusmesı az olacak talep oldugu surece. Benim vedigim 60 lık ornek dogrudan cupra ıcın degildi herhangi bir aracı ele alarak konustum. Benim iddiam yok ılla bunlar dogru diye ben gorduklerımı yazdım. Katılanda olur katılmayanda her fıkre saygım var.
    Walla hocam beni bilirsin. Bende de Renault sempatisi az çok vardır. Gönül ister ki şu kodumun Megane RS' ini Türkiye' de yürüten biri çıksın da piyasası gerçek değerine otursun. Zaten bunu da senden başkası yapmaz. Uğraşmaz. Sendeki merak ve bilgi bu arabayı yürütmeye fazlasıyla yetecektir. İnşallah MSN den de konuştuğumuz gibi bu arabayı hakkıyla yürütürsen sen yürütürsün. O zaman da Utkunun dediği gibi kapına bir torba parayla dayanırız

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla arkadaşlar bende çok uğraşıyorum bu megane rs ile bilenler biliyor. en son yürüyüşümde dehşet yürümeye başladı araç bi 270 bi 280 farklı farklı güçler aldım ama şanssızlığım üstümde. nerde kâmil usta var bana denk geliyor.

tam güç aldım turboyu patlattım. bidaha yaptım bidaha açtım basıncı gene patlattım. yani orjinal turboyla olmayacağını anladım ve şimdi büyük turbo siparişi verdim.

bakalım umarım istanbuldanda güzel bi rs çıkacak inş şu büyük turboyu sığdırabilme işini becerebilirsek. yer gerçekten dar. eğer oraya kkr430 u sığdırabilirsem kırılana kadar açıcam basıncı. dayanırsa dayanır dayanmazsa geçerim forget a.

ama şunu anladım rs in turbosunu revize ederek büyütecek adam gibi turbocu ben bulamadım tr de. herkes garanti veriyor ama her seferinde patlıyor. tamam 2nci 3ncüye ücretsiz yaptıklarını işinin arkasında olduklarını söylüyorlar ama.

3 kere turbo söktür taktır 3 kere 200 tl bayıl demektir. 600 lira sök tak masrafı cıkarıcaklarsa garantilide olsa yapmasınlar dedim 1000 liraya büyük turbo sipariş ettim.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnş. aracınız istediğiniz gibi olur , megane rs alıp yüklemek isteyip acaba güç alabilirmiyim diye çekinip almayanlara yol göstermiş oluyorsunuz böylece....

ardacngns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu vıdeo da rs 250 km hıza cıkıyor ve vıdeo kamera hıc tıtremıyor,250 de kompresore bıraktıgındada cok cabuk yavaslıyor dyno uzerınde olmasın bu hız

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)