Hilmi,13 takarsan fren diskleri nolucak peki küçültmen gerekmez mi ?
basar13, abi VHT dökülse hiç böyle atraksiyonlara gerek yok launch'la turboyu doldur kalk sadece ilk viteste düşük basınç :)
Printable View
HULK müthiş bir şey yaw. 41 kere maşallah. Allah kaza bela ceza vermesin. Tekeri yere sapa sağlam bassın.
Dostum, lastik tuttugu anda araba yine yigilir bundan once yigilma sebebide tutunma oldugu icin, patinaj cekerek degilde nos ile bu yigilma isi cozulur zaten Hilmi bosuna o nosu almamistir yuksek devirde gelicegini bildigi icin turbo icin ilk vites nos gerekli...
Yazisina bakarsan 6000 devire kadar 2 psi. 6000 devire kadar nosla devam eder beyinden turbo basincina gorede ayarlanirsa beyin kendi verebilir belli basinca gelincede nosu ceker otomatik.
maşallah kardeşim emeğine sağlık
Demek istediğim şuydu ilk viteste 0.6 bar basması ve yığılması değil yine atıyorum yarışta 2 bar basıcaksa ilk viteste 1.5 bar basması gibi..Vht olduğunda Hulk normal piste göre çok daha hızlı bir şekilde kalkıcak ve tutunucak sonuçta..böylece hani düşük devirde kaldırmasına ve ya başka birşey yapmasına gerek kalmicak..VHT en iyi çözüm :)
Boşuna tartışıyosunuz arkadaşlar
1 kere başar Benim karakterimde yok turbo doldurmak için NOS basmak :)
Ben NOS u yazın o sıcagında yanma odasına sıcak hava girmesin diye bagladım yani dışardan coolera nos sıkmak yerine emmeye 50 shot basarım giren hava hem soguk olur hemde azcık güc alırım diye bagladım
hiç senin düşündügün gibi düşünmedim :) ki zaten buna ihtiyacım yok
Sen en iyisi biraz Drag yarışlarına gel seyret ozaman daha cok tecrübe kazanırsın pist ile alakalı sana ben tavsiyede bulunuyormuyum hiç çünkü bilgim yetersiz
Ama sen çok saçma şeyler yazıyorsun alakasız şeyler ve sana anlatıyorum ama genede anlamak istemiyorsun
VHT de olsa ne olursa olsun bu araba 1 de saracak sarmalı arkadaş sarmassa ne kadar saglam olursa olsun bir yerleri dograr yada zarar verir
Ama önemli olan sararken yol alıp ilerlemek
Sen akhisarda arabayı canlı izleseydin zaten bunları yazmıyor olurduk
HULK sarıyor ama sararken yol alıyor mesela Karaoğlan HULK tan daha kuvvetli olmasına ragmen sırf şanzuman oranından dolayı 1 2 yol alamadıgından neredeyse 1 saniye kötü derece cıkarttı
Varsayımları gecelim HULK un TURBO olarak Ve gerçek bir Drag setupı ile draglarda ilk senesi ve ilk Tecrübemiz Akhisardı ve sonuç gayet tatminkar
Lastiklerimizi tecrübe ettik hızlandırmak için neler yapmamız lazım kafamızda canlandırdık senaryoları vs vs
2 3 4 yarış sonunda belki istedigimiz olur belki seneye tam hazr oluruz belki bir sonraki sene Türkiyenin En iyi FWD si olabilcek kapasiteye gelir bilemiyorum şu an için
Ayrıca çok ciddi rakiplerim var aksaklık yaşayan ve daha yapım aşamasında olan vs vs
İnşallah kırmadan dökmeden sezonu tamalarız Allahın izni ile
basar13 arabanı turbola akhisara gel bize kalkmasını ogret bi fwd ci olarak senin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum bi mahsuru yoksa vht nı yanında getir sana lazım olucak.biliyom huyunu sana bişey yazmaya gelmiyo sayfaları doldurursun simdi ama yazdıgın saçmalıkları okuyunca dayanamadım ufak bi gider yapim dedim
Bencede biraz K20 Turbo drag videolarini izlemesi lazim Basar arkadasin.
Kendisi hesap yaparken hep kagit uzerinde yapiyor ve bunun gercek hayatta ole olmadigini anlamak istemiyor.
Hulk gucunde bi aracin sarmama gibi bir luksu yok :)
Eger sarmiyorsa bi sorun war demektir.
Tekrardan masallah, ilerde daha iyi zamanlar cikaricagi kesin.
Daha yuksek basinc ve pilotajin iyilesmesi arabayi daha asagilara cekicektir.
Bence Hulk high 10.xx'lari zorlamali diye dusunuyorum.
Kanka kirmizi ile yaziyorum uzun yazi tek tek cevap vermek icin....
1 kere başar Benim karakterimde yok turbo doldurmak için NOS basmak :)
Ayip mi gunah mi nos basmak ?
hiç senin düşündügün gibi düşünmedim :) ki zaten buna ihtiyacım yok
Bence turbonun gec dolmasindan dolayi 1.vites kayip var bunuda nos ile kapatan cok kisi var bundan dolayi tavsiye ettim baska sekilde cozebilirsen coz tabiki.
Sen en iyisi biraz Drag yarışlarına gel seyret ozaman daha cok tecrübe kazanırsın pist ile alakalı sana ben tavsiyede bulunuyormuyum hiç çünkü bilgim yetersiz
Turkiyede olmadigim icin suan gelemedim fakat burda Santa pod a gidip izliyorum orda guzel sohbet ediyorum. Begenmiyorsan tabiki bidaha tavsiyede bulunmam.
Ama sen çok saçma şeyler yazıyorsun alakasız şeyler ve sana anlatıyorum ama genede anlamak istemiyorsun
1 TANE YAZDIGIM SACMA BISEY GOSTERIR MISIN? TUM DUNYADA senin aracin gib cok ustlerde spool eden turbolarda nos kullaniliyor ve turbo spool edene kadarki zaman kaybi azaltiliyor tek yontemdir demiyorum fakat kullanilan bir yontem..
VHT de olsa ne olursa olsun bu araba 1 de saracak sarmalı arkadaş sarmassa ne kadar saglam olursa olsun bir yerleri dograr yada zarar verir
Kirmamak icin sardirmak ayri iyi sure yapmak ayri.... Drag zaten araci asiri yoruyor ama ben burda yazarken Hulk en iyi sure nasil yapar onun icin yaziyorum ...
Aracina zarar vermemek icin sarmasina goz yummak ayri bisey...
Ama önemli olan sararken yol alıp ilerlemek
Sen akhisarda arabayı canlı izleseydin zaten bunları yazmıyor olurduk
Akhisarda izlememe gerek yok senin kirilmamasi veya yorulmamasi icin 1.vites tutunmak istemedigini bilmiyordum ben maksimum nasil tutunur ona gore yorum yaptim.
HULK sarıyor ama sararken yol alıyor mesela Karaoğlan HULK tan daha kuvvetli olmasına ragmen sırf şanzuman oranından dolayı 1 2 yol alamadıgından neredeyse 1 saniye kötü derece cıkarttı
Sararken yol aliyor ama sarmazken daha cok yol alicak haliyle nasil sarmadan kalkar onu konustuk.
Varsayımları gecelim HULK un TURBO olarak Ve gerçek bir Drag setupı ile draglarda ilk senesi ve ilk Tecrübemiz Akhisardı ve sonuç gayet tatminkar
Sonuca bisey demedimki neden alindin sadece yaris sonrasi yorum bunlar istemiyosan tabiki yapmayiz
Lastiklerimizi tecrübe ettik hızlandırmak için neler yapmamız lazım kafamızda canlandırdık senaryoları vs vs
2 3 4 yarış sonunda belki istedigimiz olur belki seneye tam hazr oluruz belki bir sonraki sene Türkiyenin En iyi FWD si olabilcek kapasiteye gelir bilemiyorum şu an için
Insallah
Ayrıca çok ciddi rakiplerim var aksaklık yaşayan ve daha yapım aşamasında olan vs vs
İnşallah kırmadan dökmeden sezonu tamalarız Allahın izni ile
Insallah
Maşallah...
turbo neyse nos da benim gözümde aynı hepsi haram beygir haram olan herşeyde çok güzel :D...
nos çok işlevsel ben basar13 de hak veriyorum bu araç sahibine kalmış bir olay bence.nos u ne şekilde kullanmak istediğine kalmış...
Başar
Launch control 7000 RPM
Tapa gazda starttayım 7000 RPM boost artmaya başlıyor 4 psi a kadar
Debriyajı bırakıyorum
8600 rpm kesicideyim aracın bastıgı basınc 6 7 psi arası
Saran araba asla gercek basıncını basmaz ben üzerine NOS bassam ne olur
Ayrıca Drag Turbo hondalara bakabilirsin NOS hiç biri kullanmaz ihtiyac duymuyoruz honda da NOS a:)
Dünyanın hızlı AWD leri dahi 1 2 vites sarıyor Hemde en kaliteli pistlerde keza supralarda öle vs vs
Sarmadan drag yarışı yok
He ama şöle bir durum var tabikide
1 de degil ama 2 de ki sarmayı nasıl engelleriz
onun içinde bir kaç çalışma yapıyorum şu an arka amortisörlerin ayarlarını degiştiriyorum Traction bar gelmedi henüz onu beklemedeyim
Drag lastikleri ile ROT a gitmeyi planlıyorum cünkü yol lastikleri ile kamber ayarı yaptırmıştım fakat ben WELD leri takarken araya 2 cm space kullanıyorum bunu unuttum bu yüzden de kamber gene bozulmuş oldu
Lastik basıncım güzeldi özgün yüzünden bozduk ayarı :) ne güzel 10 psi da kalkıodum gittim 16 ya aldım arabayı hafifletmeme ragmen kötü derece cıktı
aslında bir onraki yarışta da aynı basıncta bu iyilştirmeleri yapıp yarışmak istiyorum tutunmayı nekadar iyileştirdigimizi görmek açısından
Pist olmuş olsa istanbulda hergün idman da olurum inan ve dediklerinin yarısını gerçekleştirmiş olurdum ama maalesef tesis yok antreman yapamıyorum
Patinaj cekerken mi nos bas diyorum. Neyse miniks basarilar
Maşallah Allah dert problem göstermesin