Beyler standart piston, standart egzantirik + yazılımlı 12 sıkıştırma altı bir araçta 103 oktanın güç kazandırdığına dair yazılı bir kaynak var mı elinizde yoksa tecrübeye dayanan yorumlar mı?
Beyler standart piston, standart egzantirik + yazılımlı 12 sıkıştırma altı bir araçta 103 oktanın güç kazandırdığına dair yazılı bir kaynak var mı elinizde yoksa tecrübeye dayanan yorumlar mı?
David Townsend: Michael, I want you to drive flat out. I want Porsche to win Le Mans!
http://garaj.imgur.com
tecrübe.....
Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın
ek bilgi mesela rs avans vursun 2 puan kısar arabayı direk direk safe moda almıyo 2 puan atlıya atlıya iniyor.
Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud.( Şinasi )
save mod ne yaa huahsuahdus
safe mod olmasın o hahsdauhsd![]()
![]()
![]()
Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın
Japantuner arkadaşın yorumuna katılıyorum tamamen; 11 sıkıştırmada ecu desteğiyle 172 hp'lik motorda 3 - 6 hp gibi güç farkı olabilir ama bu güç farkıda 2 boy diye tabir ettiğimiz farkı yaratmaz. En profesyonel test pilotları dahi 170 hp'lik bir araçta ancak 4-5 hp. arası güç artışını hissedebilir ki cadde kullanımında normal bir sürücünün net bir ivmelenme artışı tespit edebilmesi yanlızca 103 oktanlık yakıt ile mümkün olmaz.
Gerçek anlamda 103 octane farkını merak eden arkadaşlar 60'ların ortasında Chevrolet'in ürettiği ZL serisi performans motorlarını inceleyebilirler.
David Townsend: Michael, I want you to drive flat out. I want Porsche to win Le Mans!
http://garaj.imgur.com
Rs lerin depo kapağında 98 bulursan koy yazar![]()
Bizim ne üdüğü belirsiz 97 oktanı 98 yapmak için en ideal ve pratik çözüm toluen..piyasada satılan dandirik oktan artırıcılar bi mikime yaramıyo..
Ben Kaan'a port polish yaptırmadan önce tamgazda 11,5-11,8 afr yürürken bugün naparsam yapayım regülatör vs 12,7 lere anca geldim ..Direk benzin ihtiyacım var..Beyin toluen ile azda olsa avansı kısmıyor ve dengede gidiyor ..Büyük cc Enjektör taktığımda sorun çözülecek gibi![]()
Keşke o eski zamanların 100 oktanı olsa 5 TL-6TL de olsa bir denemek isterdim şahsen
97 oktan alıyoruz ama hepsinin imzası birbirinden farklı
Şu an OPET ten aldığım benzinden en çok memnuniyet duyuyorum
Gerisi traş geliyor benim arabamda verdiği tepki muhteşem
ss rs te filtre egzos haricinde sadece barzo yapılmış bilinçsiz olarak sadece katkı belki sağlar diye yapılan hatta matkapla gelişi güzel yapılan sadece emme nin ağızlarını genişlettik. ss şuan belkide motoruyla en az oynanan rs tir . Kelebek bile orjinal dokunulmadı bujilerinden tut buji kablolarına kadar regülatörüne kadar fabrikasyondur araç ve şuan bu söylediğim şeylerin yürüyen rs lerin çoğunda değiştirilmiş olduğunu söyleyebilirim. ama bu farkları dile getirmiyoruz ufak tefek olduğu için oda. sadece emmede oda portpolish bile denmez. İstanbulda portpolish denen araçlarda kelebekten başlar emmeden girer üst kapağa kadar gider birde bu makinalarla göz kararı elle değil cihazlarla test edilerekyapılır işte ozaman buna portpolish denir. yani jgl rs e yapılan portpolish in verdiği gücün yanında ss e matkapla yapılan işlem arasında ağlar vardır bu yüzden o portpolish e portpolish deniosa ss inkini yazmaya bile gerek yok bunu bir kere açıkladım bidahada yazmıcamtartışmıcamda bu işi yapanlar ne demek istediğimi anlamıştır (japontuner örn.)
benzin olayına gelirsek evet ss 1 yada 2 kere bulgardan benzin getirdi oda ucuz diye bir depo denedi ama fark göremedi bda çok eskiden olan muhabet getirelin benzinde 108 gibi saçma sapan bi benzin değil bildiğimiz 98 oktan benzin bir farkta yaratmadığını görünce birdahdaa getirmekle uğraşmadı.
İstanbula geldiği benzinde bildiğiniz opetin 97 oktan benzinidir. zaten rolle çıkarkende orada güneşli mc in ordaki petrol ofisinde 97 oktan aldı bunu gören bilen biliyor o benzinle denedi zaten bu 103 108 oktan saçmalıkları uydurulma amacı nie anlamadım. ss rs in o gece 2-3 kere durup kaputunu açma nedeni avans falan değil volan sensörünün soketi çıktığı için durmuştu
jgl ss imerak edenler içinde araçlar şuan son halleriyle birbirine çok yakın ikiside çok güzel gidiyor yarım boy ya oynar ya oynamaz aralarında zaten sadece durumlarını görmek için öyle 3-4 kere bastılar fazlada yüksek sürate çıkmadılar
kafalardaki bir çok soruya cevap olmuştur umarım
Barzo Port Polishin hayranıyız![]()
Okanın araca matkapla dediğin port polish gerçekten barzo yapmadık
Ciddi ciddi kafa ütüsü yaptık o gün her yerimizden terler geldi
İşin sonunda bu işçiliğe barzo denilip kestirilip atılıyorsa
Ayakta alkışlarım kendisini
RSTuner sahibi arkadaşlar gazlarken üst devirlerde aracın avansının kaç olduğunu yazabilir mi. Birde rölanti avanslarını yazarlarsa biraz daha pratik bilgi edinmiş oluruz.![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
istanbulda makinalarla ölçüp biçilerek yapılanların yanında yaptığımız işten bahsediyorum tabiki emek var uğraştık ama sadece emme ağızlarını yaptık ve oda bildiğimiz matkapla oldu. Eğer istanbulda kaanın yaptığı işle aynı işi yaptık denktir diyosan neden kaana emmeyi yapması için verdin ? mantıklı düşünmek gerek bizim yaptığımız iş kaanın mesleği eğer ona portpolish deniosa bizimkinede aynısını demek ilginç olur ha deriz ama barzo işte
Ben Kaana emmeyi falan vermedim
Biz Kaanla bebeklik arkadaşıyız o çok ısrar etti sökmeye zaman bulamadık
Benim emmelerim kelebeğim halan barzo port polishli
Açıkcası senin işin matkapla yapılmadı
Final shot dediğimiz kısmı bildiğin 400 lük zımpara ve dremel ile ince işçiliğini yaptık
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)