KG/HP oranına bakmak gerek...
Ayrıca Polonun gucu aktarmada avantajı var DSG den dolayı...
Printable View
KG/HP oranına bakmak gerek...
Ayrıca Polonun gucu aktarmada avantajı var DSG den dolayı...
stock ağırlıklara göre düşünürsek :
1520 / 211 = hp başına 7.20 kg
1300 / 180 = hp başına 7.22 kg
aerodinamik,2 kişi deneme faktörü ve hacimde cabası. Dsg de bi yere kadar. İzmirde chip filtre egsozlu golf 160 lık tsi ve bocanegrayla roll yaparken arkamızdan sıkan leon cupracı arkadaş yazsın. Hiç fena değil gidişleri araçlarımızın. Bence A5 in gidişini küçümsüyorsunuz çok ciddi söylüyorum aerodinamiği çok iyi.
Bak bu hesap dogruyu gosterıyor ;)
Yalnız Murat bey, sizde takdir edersiniz ki hız arttıkça araçların yere basma kuvveti azalıyor ve doğal olarak bu güç/ağırlık dengesi ancak ilk ataleti yenerken geçerli oluyor. Nitekim gücü ve ağırlığı fazla olan aracın vites oranları da doğal olarak diğer araca göre daha uzun tutulduğundan drag veya düşük hızlı rollinglerde genelde geride kalıyor. Ancak yüksek hızda ağırlıkdan ziyade son hıza ulaşmada aero (frontal area) önemli olduğundan bence güç/ağırlık dengesine bakmak çok bir şey ifade etmiyor derim.
guzel yorum tebrım ederım:icon_tup:
agırlık guc oranında denemeler 150de fılan kesılmıcekse guclu olan genelde avantajlı oluyor, guc egrısıde cok onemlı tabı yuksek hızlardada.buyuk turbolu ve na araclar avantajlı;)
Cem a5 ıyı gıdıyormus bu kadar beklemıodum, benım gordugum quatrodan herhalde a4 2.0tfsılar bu kadar gıtmıyor..
senın arac zaten cok ıyı:D
abi eti ne budu ne 1.4 çitlenbik motor anca bu kadar :D A4 2.0 tfsi quattroyla da deniycem fırsatını buluyumda. Ama teke tek yarım depo deniycem yoksa benim araba çok etkileniyor. Ayrıcaaaaa ben yanlarım arkadaş benim için farketmez :hahaha: :D beni facebook a ekler misin abi ? isim > ismail cem özer
Sonucta aracin agirligi hafifliyorsa otekide hafifliyor.
Yani 1300kg olan arac belli bir kiloya iniyorsa 1500 kglik arac da daha yuksek kiloya inicektir...
Agirlij dez avantajdir daima.
Mesela 400hp lik 1 aracin 100-200 hizlanmasi 9,8 sec 2 kisi,tek kisi 9,4 sec
200-250 hizlanmasi 8,7 iki kisi,tek kisi 8,2sec...
Yani agirlik buyuk dez avantaj.
Aero nun onemi tabiki cok buyuk ama CW katsayilarinda cok buyuk fark oldugunu dysunmuyorum.
Ayrica A5 genis oldugu icin cok daha fazla ruzgara maruz kaliyor.
Ayrica polonun guc aktarimi multi sanzimana gore daha iyi,daha az kayip var ve daha hizli.
Eger A5 stok ve gti da sorun yoksa,A5 iyi yurumus...
Ayrica top speed haricinde,uzun oran pek bir ise yaramiyor buarada ama hacim ve guc yuksek hizda cok ise yariyor elbette...
Aracımda hiç bir sorun yoktur. Yürüyebileceğinin en iyisinde yürümektedir. Bunu gören bilen herkes doğrular. 0-100 6.61 sn çıkartmaktadır tek kişi.2 kişi 7.35-7.38-7.40 sn çıkartmaktadır. Torka göre değerlendirin 2 kişi deneme tabiki daha güçsüz küçük hacimli motora sahip bir araç için daha büyük dezavantaj. Depom ağzına kadar gırtlak dolu. Videonun başında diyorum öylesine deneme diye zaten. Tek kişi eşit depo doluluğunda bir denemede kuzenim gibi 2. Kornada değilde 3. Kornada basan bir eleman gelsin 200 den önce kafa çıkartsın bende alnından öpüyüm. :)
Araçlara MaşAllah.. Sizin ve diğer aracın 95 oktan kullanmasının özel sebebi var mı acaba?
Fazla tartismaya gerek yok sonuc gayet normal hatta deposu dolu oldugundan polo 170-180 e.kadar iyi dayanmis uzunda zaten.sansi yok baknz. sekil A
Audi A5 2.0 TFSI vs VW Polo GTI 1.4 TSI - FastestLaps.com
@Zafa38
İki aracada maşallah. 1.4 tsi 2.0'ı iyi kovalıyor :) Daha düşük hızlarda start alınsaydı 200e kadar polo gti'in geçilme ihtimali olduğunu düşünmüyordum.
@ tatilde olduğumuz için yakıt kalitesini bilemiyoruz ve 97 oktanla riske girmek istemiyoruz ne olur ne olmaz yakıt pis olur bişey olur diye. 97 oktan olsa iki araçta farkeder. Ama dediğim gibi sonuç normal. Yine belirtiyorum arkadaşlar iddia kovalamıyorum. İki araçta ha benim ha amca oğlumun farketmez aynı işi yapıyoruz vw de audi de ayırt etmeksizin 1994 yılından beri ekmeğini yediğimiz markalar. Kuzen geçmiş ben geçmişim farketmez. Kuzen hep 2. Kornada basıyor. Depo doluluk oranları belli ve tork itibariyle 2 ye 2 denemek polo gti'ı yoruyor. Ve a5 in kickdown a düştüğü denemede benim aracım zaten yeterince şişmişti. Sonuç normal. A5 i küçümsemeyin görende 2 ton zanneder. Teknik verilerde kendi sitesinde 1500 kg civarı yazıyor. Ama olay aerodinamikte kopuyor.
arabayada maşallah cem in yorumlarada maşallah :D:D:D kanka açmışın sezonu:)
1.4 sonuçda tsı fsı ksı hsı fark etmez colt'dada aynı şey mevcut 1.5 turbo olduğundan hacim belli bir yerden sonra yetmiyor :) yüksek hızlara hacim lazm :)
ama şu bir gerçek TSI ve colt'un 1.5turbo motoru düşük hacimde en verimli en güzel yürüyen araçlar :)
ayrıca 1.4 TSI'da ağırlık aşırı derecede fark ediyor :)
merak ettiğim bi denemeydi açıkcası zevklide olmuş ,,,,iki aracada maaşallah ;) ......
a5 200 den sonra gidiyor benmi yanlıs görüyorum,bi ara rüzgarına giriyorsunuz kısa bi süre,belli araba ufaktan ufaktan gidecek :)
ilkinde baya erken basmıs sonra siz basmıssınız o basamamıs 45.sn de geliyodu bıraktı.son denemede cok az erken basmıs ama fark 2 boyda olsa top speede kadar bassanız biraz acacak :)
Araçlara maşallah:)