Aracımda EBC oyuklu kanallı fren diskleri ve green stuff balata kullanıyorum.
Diskler ve balata takılalı 3.000 km oldu ama hala ne zaman fren yapsam direksiyonda aşırı titreme ve disklerden gelen çok fazla ses var. Sorun ne olabilir?
Aracımda EBC oyuklu kanallı fren diskleri ve green stuff balata kullanıyorum.
Diskler ve balata takılalı 3.000 km oldu ama hala ne zaman fren yapsam direksiyonda aşırı titreme ve disklerden gelen çok fazla ses var. Sorun ne olabilir?
off. dün bende aldım ebc disk. henüz gelmedi. m3'e takacam. umarım aynı şeyler gelmez başıma. ön düzenini de göster. sıfır disk ve balata da sallamaması lazım.
M. The most powerful letter in the world.
Ön takımda herhangi bi sorun yok, zaten eski diskler aracımda takılıyken böyle bi sorun yaşamıyodum diskler bitmeye yakın olduğu halde...
benmde frende dıkkatlı hıssedınce tıtreme yapıo aslında bn rot ayarlarındandır dıe dusunuodum ama sende soleyınce kıllandım sımdı.aynı sekılde bndede civic uzerınde delıklı kanallı disk grenn stuff balata var.
Rodajda bi sıkıntı olmasın ? Yada arac sıcakken yıkattınız mı ? Yamulma vs olmustur belki..
Tavsiyem tornada azcık aldırmanız yonunde disclerden..Belki düzelir..
- K -
________
Dr.Ecu
Kanallı frenlerde tık tık tık diye çok hafif ses yapar bendede stoptech var 25,000 km oldu alıştım artık
kanallı diskler düzler gibi sessiz ve sarsıntısız değil. mesela 200 km gibi hızlarda frene aban frenler deli gibi ısınıyor. bi kaç defa tekrarla acayip uğultu yapıyor. tabii 200 km hıza 5 dakika içinde 3 4 defa çıkıp durmak nasıl bi kafadır ayrı konu![]()
Orjinal diskler kadar bi konfor beklemiyorum zaten. Hafif bi ses ve titreme olması çok normal çünkü yüzey pürüzsüz değil. Ama benim bahsettiğim durum titreme değil sallama resmen.Bu gidişle kaldırıp atıcam orjinale dönücem, yüksek hızlara çıkmaya çekiniyorum çünkü şu durumda. Rodajınada yeterince dikkat ettim, 1500 km sert fren yapmamaya frenleri ısıtmamaya özen gösterdim...
yok yanlışlık var orda. diskler sorunlu olabilir. 200 le bile gömül frene dümdüz. direksiyonu sıkı tutumazsan tabi yalpalar ama araba sapmaz.
Disklerle birlikte ön bilyalar değişti mi?
Değişmediyse değişin derim.
if in doubt, flat out.
instagram: utkuuzunoglu
Ben de düşünüyordum delikli ebc disk ve kırmızı balata. çok duyuyorum kimi yapıyormuş kimi yapmıyormuş bu titremeyi ve de sesi madem böyle sorun yaratıyor takmamak en iyisiyada sadece balatasını kullanmakta yarar var ..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)