User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
58 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: bulunamayan problem

merve
    Misafir

bulunamayan problem

aracımda sadece spor yay var. yetkili servis ve birde özel serviste bakıldı ama sorun bulunamadı.

araç vitesteyken sola manevralı bi şekilde durursam, ki bu biraz sert olmalı tak diye bir ses geliyo ön taraftan hatta sağ taraftan gibi. sadece sola dönüşte oluyo ve sadece durma esnasında. yani sanki biyere çaprma oluyo gibi, tok bi ses çıkıyo ama. bu özellikle hafif rampa yerlerde daha net algılanıyo. vites boşa alıp dururken sorun yoki yada dümdüz dururken sorun yok. fren debriyajla direksiyon çevrilerek durulduğunda gelen bir ses. ne olabilir acaba? yaylar esnekliğini kaybetmiş birbirine çarpma oluyo olabilir gibi bi olasılık söylendi ama bana pek mantıklı gelmedi, çünkü bu yayların birbirine çarpma sesi gibi değil. üstelik niçin sadece sola dönüşte oluyo ve sadece dururken. neyse sonuç olarak, sorun bulunamadığı için çözümde bulamıyoruz.

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ses tam olarak lastik cevresindenmi elfrenin o civarlardanmı geliyor aynı problem benim rextede vardı defransiyelden cıktı.

Sese dikkat etmen lazım geldigi yeri iyice tespit etmen mesela bayır yukarı kalkarken takk diye vuruyormu yoksa sadece dönerkenmi oluyor ?

emre_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabanın amortisörlerin bağlantı tepelerinde problem olabilir bu tarz bir sorun yüzünden bütün ön takımı dağıtıp değiştik çözülmedi en sonunda sorun amortisörü arabaya bağlayan ana vidalardan bir tanesinin dibinde ufacık bir boşluk olmasından kaynaklandığı ortaya çıktı belki faydası olur bi baktır derim

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aks kafalarından veya lalelerinden olabilir aks kafalarını değiştirmeden önce bendede buna benzer bir sorun vardı.durmaya yakın "tak" diye bişey vuruyordu.

Ahmet_28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RSBurak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aks kafalarından veya lalelerinden olabilir aks kafalarını değiştirmeden önce bendede buna benzer bir sorun vardı.durmaya yakın "tak" diye bişey vuruyordu.
    +1

bende akslardan olduğunu düşünüyorum 206 larda hastalık biraz

spor yayları aldıktan sonra presletme felan gibi bi uygulama yapıldımı?
    barnak bassam olurmu ?

merve
    Misafir
    hiçbi şey yapılmadı,

ya o kadar dikkat ettim ki, her şartta denedim. en çok rampada hafif direksiyon sola çevirip durduğumda net alıyorum sesi. ama düzde yolda da oluyo sert duruşta özellikle. yani ben artık çok net algıladım da ifade edemiyorum yeteri kadar. önden sağ tarafa daha yakın bi yerden geliyo ama lastiklerden değil eminim.

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    akslarını kontrol ettır bence
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hiçbi şey yapılmadı,

ya o kadar dikkat ettim ki, her şartta denedim. en çok rampada hafif direksiyon sola çevirip durduğumda net alıyorum sesi. ama düzde yolda da oluyo sert duruşta özellikle. yani ben artık çok net algıladım da ifade edemiyorum yeteri kadar. önden sağ tarafa daha yakın bi yerden geliyo ama lastiklerden değil eminim.
    sağa sola dönüşlerde gaza yüklendiğinizde ses yapıyormu eğer yapıyorsa yüzde 90 aks kafaları ama ben ustaya gösterdiğimde traversten geliyor demişti sert bir çukura filan girdinizmi?

merve
    Misafir
    sağa sola dönüşlerde gaza yüklendiğinizde ses yapıyormu eğer yapıyorsa yüzde 90 aks kafaları ama ben ustaya gösterdiğimde traversten geliyor demişti sert bir çukura filan girdinizmi?
    kaza yaptım, sağ lastiği çarptım,hatta jantım çatlamıştı ama başka hiçbi şey olmadı. traverste sorun yok amortisörlerde bişey yok hiçbişeyde sorun yok. kazadan beri var bu ama bulunamıyo, herşey sağlam

Selcuk_RoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şanzıman kulağı olabilir??

merve
    Misafir
    ayrıca gazla alakalı bi durumda da olmuyo, tek ses geldiği an durma anı, o da fren debriyajla durduğumda ve sola manevrada, bu arada sağ lastiği çarpmıştım.

ErK_aY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanzıman sol ust kulagını degıstırıp bı deneyın. servısten rica edip denemek amaclı değiştirebilirsiniz.

merve
    Misafir
    Alıntı ErK_aY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sanzıman sol ust kulagını degıstırıp bı deneyın. servısten rica edip denemek amaclı değiştirebilirsiniz.
    şimdi diğer olasılıkların hepsine kendimce yorum getirdim ama şanzıman kulağıyla ilgili hiçbi fikrim olmadığı için pek anlamadım,bilmediğimden hiç aklımada gelmemişti haliyle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ayrıca gazla alakalı bi durumda da olmuyo, tek ses geldiği an durma anı, o da fren debriyajla durduğumda ve sola manevrada, bu arada sağ lastiği çarpmıştım.
    traverste bir şey yoksa büyük bir ihtimal akslardan. yaptırdığınız servisin bunu çözmesi lazım işi yarım yapmışlar demek.

dc_crx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracı tam sol çevirip döndüğünüzde de aynı şeyi yapıyor mu? yada araç seyir halindeyken ufakta olsa hissedilen bir sallantı varmı araçta?
    Onurcan Korkmaz
    Bemaps Chiptunıng

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Arabanın km'si nedir ? Ona göre bir yorum yapmak daha mantıklı

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

merve
    Misafir
    traverste bir şey yoksa büyük bir ihtimal akslardan. yaptırdığınız servisin bunu çözmesi lazım işi yarım yapmışlar demek.
    bişey yapılmadı ki bununla ilgili, yani hiçbi şeyde sorun görülmemişti.

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErK_aY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Az sert kalkışlardada aynı sesi duyuyor olabilirsen bence de şanzıman kulaklarına bir baktır derim.
    Nadide şeyler değerlidir.

merve
    Misafir
    Alıntı dc_crx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracı tam sol çevirip döndüğünüzde de aynı şeyi yapıyor mu? yada araç seyir halindeyken ufakta olsa hissedilen bir sallantı varmı araçta?
    seyir halinde hiçbi şey yok, tam sol sağ felan seyir halinde yani dönerken falanda bişey olmuyo. bu sadece durma anında, düşünün fren debriyajla durduğunuz an tak diye gelen bir ses.

Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabanın km'si nedir ? Ona göre bir yorum yapmak daha mantıklı
    69 000km

Alıntı kadioglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Az sert kalkışlardada aynı sesi duyuyor olabilirsen bence de şanzıman kulaklarına bir baktır derim.
    kalkışlarda sorun yok

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)