düz kalkma sağa yada sola tam kır sert kalkış yap çok sert değil tabi aynı ses geliyosa akslardandır anlattıgına göre aks olma ihtimali yüksek
düz kalkma sağa yada sola tam kır sert kalkış yap çok sert değil tabi aynı ses geliyosa akslardandır anlattıgına göre aks olma ihtimali yüksek
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
207 lerde sol ust sanzıman kulagı ıcten kopup dönuslerde ve kalkıslarda duruslarda saseye tak diye vurabılıyor. aynı sorun 4-5 tane aynı aracta oldu bendede olmustu yetkili servis bulamadı tüm gün aramalarına ragmen.kendi arkadasımın yerinde 5 dk surmeden bulmustuk. bakmanızda fayda var.
![]()
ama şu da var bu sebepten olsa, her yöne yapması gerekmez mi? bu sadece sola dönüp durunca oluyo.
2 aks birden bozarsa iki yönede yapar tek aks tek yön demekki sol aksın bozuk
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
tabla (salıncak) denilen parçada olma ihtimali var...
aracı tam sola direksiyon kırılmış durumdayken sağ tekerden vurduğunu yazmışsın...
yani direk olarak taşıyıcı aksam olan tablaya yük binmiş olabilir..
kontrol ettirmekte fayda var..
aynı sıkıntı bnm astrada var, çözebilmiş değiliz yaylara kadar orjinale cevirdik ses yine kesilmedi , ama sırf onun içinde bi çözüm aramadım açıkçası insallah büyük bi problem deildir
Oğuzhan ÖKSÜZ
http://www.facebook.com/oksuzdesign
valla bizim şirket aracındada buna benzer bi sorun yaşanmıştı rot kolu ters takılmış olabilirmi
Bmw Nankördür Bakmazsan İnkar Eder.Mercedes Çilekeştir Bakmazsan İdare Eder,Bakarsan İhya Eder..
pejo işte tipik sorun aracı
aks problemi gibi geldi bana
www.vava.cars
Lapiztes mk7R
motor veya şanzımanı tutan kulaklardan biri veya birkaçı bu şekilde bir probleme neden olabilir..
eşimin 106 sında aynı seslerden vardı, sola dönerken küt diye vuruyordu bişeyler, gaza biranda yüklenince de küt diye vuruyordu hatta, motor kulaklarını değiştirince problem çözüldü.
yeni focus a 3.5 cm taktim bende de o tur bi ses oldu çıkardım düzeldi![]()
BAZOOKA CİVİC
TR 100-200 FWD REKORU 4,53s
732 hp 660 tork
KARA MAMBA EWO MUSTANG DYNO 50 PSİ 850 HP
DR ECU
arkadaşlar benim aracımda 5yıldır spor yay var, spor yayla ilgili bi konu olduğunu sanmıyorum.
neyse bugün kalkışta denedim direksiyon çevirerek vs kalkışta hiçbi sorun yok. kalkıp durduğum anda o sesi yine duyuyorum. fakat bu çok yüksek bi ses değil kulak vermek lazım yani. bugün iyice anlamaya çalıştım, önden sağa daha yakın ama orta kısımlardan geliyo ses. ve buna tak diye bi ses dedim ama daha tıkırtı sesi gibi. yani çarpma sesinden ziyade sanki bi yere bişey takılıp kurtuluyo gibi haffif bi ses. ki bu neyse yumuşak bi malzeme olmalı, tiz bir ses çıkmıyo.
sabah becerememişim sanırım az önce parktan çıkarken sola dönerek çıktım ve sesi daha az da olsa duydum. üstelik tekrar tekrar denedim oluyo. sadece durma esnasında daha net algılanıyo ama kalkışta da var.
%100 sağ aks bilyalarında sıkıntı var.Çok uzun sürmez dağılması.Dağılana kadar git bu şekilde.Daha bir kaç gün önce ses geliyor inşallah aks değildir dedim ama aks çıktıBu deneyimi 3 kez yaşadım
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)