User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
67 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: KONİ STRT kullanan varmı ?

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wolkanku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    düşeceği yönünde bilgi alsam sizden önce taktırırım heralde , yazarım buraya da kullanıcı yorumlarımı )
    düşeceğine emin olabilirsiniz ama kesinlikle spor yaylarla kullanmanızı tavsiye ederim. yol tutuş ve esneme konusunda dünyalar kadar fark oluyor.
    Alıntı M3yener Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    indirilen benzin litre fiyatı değil götümüzdeki don

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat_ileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    düşeceğine emin olabilirsiniz ama kesinlikle spor yaylarla kullanmanızı tavsiye ederim. yol tutuş ve esneme konusunda dünyalar kadar fark oluyor.
    spor yay + standart süspansiyon kullanıyorum, tutuştan yana sıkıntım yok ama arkanın yüksekliğini sevmiyorum.
    siz hangi araçta kullandınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben clioda eibach sportline ve oem kullanıyorum oem yaylara oranla düşüklüğü gerçekten iyi yol tutuş konusunda da iyileşme var, aynı yaylarla kuzenime aldığımız ciloya konileri kullandık cidden arabamdan soğudum diyebilirim, esneme daha az olsada yolda direksiyonu sağa sola kırdığımda beşik gibi sallanma yok yol tutuşu benim aracıma göre çok çok daha iyi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben clioda eibach sportline ve oem kullanıyorum oem yaylara oranla düşüklüğü gerçekten iyi yol tutuş konusunda da iyileşme var, aynı yaylarla kuzenime aldığımız ciloya konileri kullandık cidden arabamdan soğudum diyebilirim, esneme daha az olsada yolda direksiyonu sağa sola kırdığımda beşik gibi sallanma yok yol tutuşu benim aracıma göre çok çok daha iyi.
    sizde oem + eibach var
    kuzeninizde koni + eibach var kuzeninizinki daha mı düşük peki?

bir de arabadan arabaya fark ediyor, vag grupta tecrübe etmiş birilerinden öğrenmem lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wolkanku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizde oem + eibach var
    kuzeninizde koni + eibach var kuzeninizinki daha mı düşük peki?

bir de arabadan arabaya fark ediyor, vag grupta tecrübe etmiş birilerinden öğrenmem lazım.
    aynen dediğiniz gibi, onun aracı benimkine oranla 2-3 cm daha düşük ama tam olarak kıstas olamıyor, muhtemelen benim araç daha ağır olduğu için 1-2 cm daha düşme payı var diye düşünüyorum.

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konunun takibindeyim tamamen okudum fakat net olarak birşeyler belli değil gibi benimde şikayetim çok aşırı vurmasından bozuk yollarda ama 1400 lira gidip sarılara veremem 260 euro gayet uygun ama yumuşak mı olacak ya da sarıların orta sertliği nasıl
    hiç bilmediğimiz için muallada kaldı bu iş
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    spor yaylarla beraber kullanımı tam kararında sarıların orta derecesi, oem amortisörler sarının yumuşağına eşit, kesik helezon vs tarzı hoplayan araçlarda sarının sert ayarı gibi düşünebilirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    spor yaylarla beraber kullanımı tam kararında sarıların orta derecesi, oem amortisörler sarının yumuşağına eşit, kesik helezon vs tarzı hoplayan araçlarda sarının sert ayarı gibi düşünebilirsin.
    oem mi alsam acaba hr 5lik benzinli yayı var bende.. en çok istediğim konfor çünkü
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Draniela Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oem mi alsam acaba hr 5lik benzinli yayı var bende.. en çok istediğim konfor çünkü
    ben clioda eibach takana kadar neredeyse hepsini denedim hr bana bariz bir şekilde sert geldi.

yay amortisör kombinasyonunda bir birini desteklemesi önemli, aksi takdirde aşırı salınım oluyor. 3,5 luk yaylarla oem kullanılması pek değişmesede 5lik yaylarla beraber amortisör değiştirilmeli, yay sert ve mesafe kısa olduğu için oem amortisör gerekli çalışma aralığına sahip olmuyor ve yay daha güçlendiği için yayın salınımı durdurması zorlaşıyor.

aracınızda konfor olarak düşünüyorsanız koni strt ve 3,5 luk yay ve geniş yanak lastik kullanımıyla memnun olursunuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben clioda eibach takana kadar neredeyse hepsini denedim hr bana bariz bir şekilde sert geldi.

yay amortisör kombinasyonunda bir birini desteklemesi önemli, aksi takdirde aşırı salınım oluyor. 3,5 luk yaylarla oem kullanılması pek değişmesede 5lik yaylarla beraber amortisör değiştirilmeli, yay sert ve mesafe kısa olduğu için oem amortisör gerekli çalışma aralığına sahip olmuyor ve yay daha güçlendiği için yayın salınımı durdurması zorlaşıyor.

aracınızda konfor olarak düşünüyorsanız koni strt ve 3,5 luk yay ve geniş yanak lastik kullanımıyla memnun olursunuz.
    keşke bunları hiç yay olayına girmeden önce konuşmuş olsaydık. artık 2 defa yay taktırmakla uğraştım sinir bozucu şimdi de direksiyonu tam kırdığımda yay sürtmesi gibi ses oluyor ayar oluyorum. böyle şeyler oluyor can sıkıcı üstüne yay değiştirsen 3.5 luk alsak bu defa yine masraf direkt amortisör alırım diyordum ama kafam karıştı gerçekten
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    keşke bunları hiç yay olayına girmeden önce konuşmuş olsaydık. artık 2 defa yay taktırmakla uğraştım sinir bozucu şimdi de direksiyonu tam kırdığımda yay sürtmesi gibi ses oluyor ayar oluyorum. böyle şeyler oluyor can sıkıcı üstüne yay değiştirsen 3.5 luk alsak bu defa yine masraf direkt amortisör alırım diyordum ama kafam karıştı gerçekten
    direksiyonu çevirdiğinde gelen ses yaydan değil lastiğin bir yere sürtmesinden kaynaklıdır. oem jant ebatlarında bu sorunu yaşıyorsan komple bir kontrol ettirmen iyi olur. et değeri, taban genişliği çapı büyük jant lastik takımında olası bir durumdur bu. genel anlamda şu yorumu yapacağım sadece amortisörlerini değiştirirsen şuanki sisteme oranla biraz daha fazla yolu hissedersin ama bunu kesme biçilme yapılmış yaylarla aynı kefeye koyma, bence konfor kaybı çok fazla olmuyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    direksiyonu çevirdiğinde gelen ses yaydan değil lastiğin bir yere sürtmesinden kaynaklıdır. oem jant ebatlarında bu sorunu yaşıyorsan komple bir kontrol ettirmen iyi olur. et değeri, taban genişliği çapı büyük jant lastik takımında olası bir durumdur bu. genel anlamda şu yorumu yapacağım sadece amortisörlerini değiştirirsen şuanki sisteme oranla biraz daha fazla yolu hissedersin ama bunu kesme biçilme yapılmış yaylarla aynı kefeye koyma, bence konfor kaybı çok fazla olmuyor.
    175 65 15 le de sürtme olacağını hiç düşünmüyorum aslında demirimsi bir ses geçenlerde daha fazlası vardı direksiyonu tam kırdığımda kalkış anında hem direksiyondan hem debriyajdan hissediyordum takozdur dedim öyleymiş değişti o kesildi şimdi çok nadir olan o bahsettiğim kaldı ustaya gösterdim yaydan bu dedi sıkıntı olmaz ama ses artarsa işte o zaman detaylı şekilde bakarız bir şekilde keseriz sesi dedi.

aslında benim istediğim tek şey bu aşırı sekme ve güm güm vurmasının azalması araçta. çünkü aşırı hızda şehir içinde basarken koltukla temasım kesiliyor birde güüüüm güüüm vuruyor ya onlar sinir bozucu
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

m. ali öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    semih 50mm Hr kullanıyorsun T lastiklerle ne bekliyorsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı m. ali öz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    semih 50mm Hr kullanıyorsun T lastiklerle ne bekliyorsun
    t lastik derken kardeşim ?
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

safaks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    175 65 15 le de sürtme olacağını hiç düşünmüyorum aslında demirimsi bir ses geçenlerde daha fazlası vardı direksiyonu tam kırdığımda kalkış anında hem direksiyondan hem debriyajdan hissediyordum takozdur dedim öyleymiş değişti o kesildi şimdi çok nadir olan o bahsettiğim kaldı ustaya gösterdim yaydan bu dedi sıkıntı olmaz ama ses artarsa işte o zaman detaylı şekilde bakarız bir şekilde keseriz sesi dedi.

aslında benim istediğim tek şey bu aşırı sekme ve güm güm vurmasının azalması araçta. çünkü aşırı hızda şehir içinde basarken koltukla temasım kesiliyor birde güüüüm güüüm vuruyor ya onlar sinir bozucu
    Al benden de o kadar. Tek sıkıntı sekme ve ani derin çukurlarda tak die vurması
    Bu arada yayları takarken uçlarına hortum geçirdinizmi oda ses yapar ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı safaks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Al benden de o kadar. Tek sıkıntı sekme ve ani derin çukurlarda tak die vurması
    Bu arada yayları takarken uçlarına hortum geçirdinizmi oda ses yapar ?
    eibachların orjinalinde vardı arkalar hortumluydu hr lerde yoktu onlar gerek yok dediler ki arkadan yana sıkıntı yok bariz belli önden oluyor.. öne de hortum takmak mı gerekir nedendir acaba çözemedim ama bulacağım çaresini
    şu kapıyı komple söküp izolasyon mu yapsam acaba diye de düşünüyorum eski arabalardaki lak luk sesinin başlangıcı oldu yani
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

Tuncay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar sertlik yumusaklik ayari yok orta sertlikte diyorsunuz okey
    Yukseklik alcaklik ayari varmi peki bunlarin??
    .

atakanakdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuya bi hort cekeyim strt kullanan tecrube eden var mi. Volvo c30 icin kullanacagim suan vogland yay var amortisorlerim lahmacunlasmaya basladi strt icinde 700 lira gibi bi fiyat var

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atakanakdeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuya bi hort cekeyim strt kullanan tecrube eden var mi. Volvo c30 icin kullanacagim suan vogland yay var amortisorlerim lahmacunlasmaya basladi strt icinde 700 lira gibi bi fiyat var
    Daha kullanmadım ama aldım, odamda duruyor. Kışın geçmesini bekliyorum takmak için. Tein yaylarla kullanacağım.

Sarı ile tek farkı, sertlik ayarının olmaması. Sarının en yumuşak haline sabit ayarlı gibi düşünün.

Sarılardan iyi yanı ise, Honda için konuşuyorum, ön amortisörler direk al tak şeklinde olması ve işleme ihtiyaç duymaması.

Sürekli piste çıkmıyorsanız sertlik ayarına zaten ihtiyacınız yok. Yol araçlarında önerebilirim kesinlikle.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)