ben clioda eibach sportline ve oem kullanıyorum oem yaylara oranla düşüklüğü gerçekten iyi yol tutuş konusunda da iyileşme var, aynı yaylarla kuzenime aldığımız ciloya konileri kullandık cidden arabamdan soğudum diyebilirim, esneme daha az olsada yolda direksiyonu sağa sola kırdığımda beşik gibi sallanma yok yol tutuşu benim aracıma göre çok çok daha iyi.
konunun takibindeyim tamamen okudum fakat net olarak birşeyler belli değil gibibenimde şikayetim çok aşırı vurmasından bozuk yollarda ama 1400 lira gidip sarılara veremem 260 euro gayet uygun ama yumuşak mı olacak ya da sarıların orta sertliği nasıl
![]()
hiç bilmediğimiz için muallada kaldı bu iş![]()
Semih Kurtulmuş
Adventurer Engineer
ben clioda eibach takana kadar neredeyse hepsini denedim hr bana bariz bir şekilde sert geldi.
yay amortisör kombinasyonunda bir birini desteklemesi önemli, aksi takdirde aşırı salınım oluyor. 3,5 luk yaylarla oem kullanılması pek değişmesede 5lik yaylarla beraber amortisör değiştirilmeli, yay sert ve mesafe kısa olduğu için oem amortisör gerekli çalışma aralığına sahip olmuyor ve yay daha güçlendiği için yayın salınımı durdurması zorlaşıyor.
aracınızda konfor olarak düşünüyorsanız koni strt ve 3,5 luk yay ve geniş yanak lastik kullanımıyla memnun olursunuz.
keşke bunları hiç yay olayına girmeden önce konuşmuş olsaydık. artık 2 defa yay taktırmakla uğraştım sinir bozucu şimdi de direksiyonu tam kırdığımda yay sürtmesi gibi ses oluyor ayar oluyorum. böyle şeyler oluyor can sıkıcı üstüne yay değiştirsen 3.5 luk alsak bu defa yine masraf direkt amortisör alırım diyordum ama kafam karıştı gerçekten
Semih Kurtulmuş
Adventurer Engineer
direksiyonu çevirdiğinde gelen ses yaydan değil lastiğin bir yere sürtmesinden kaynaklıdır. oem jant ebatlarında bu sorunu yaşıyorsan komple bir kontrol ettirmen iyi olur. et değeri, taban genişliği çapı büyük jant lastik takımında olası bir durumdur bu. genel anlamda şu yorumu yapacağım sadece amortisörlerini değiştirirsen şuanki sisteme oranla biraz daha fazla yolu hissedersin ama bunu kesme biçilme yapılmış yaylarla aynı kefeye koyma, bence konfor kaybı çok fazla olmuyor.
175 65 15 le de sürtme olacağını hiç düşünmüyorum aslında demirimsi bir ses geçenlerde daha fazlası vardı direksiyonu tam kırdığımda kalkış anında hem direksiyondan hem debriyajdan hissediyordum takozdur dedim öyleymiş değişti o kesildi şimdi çok nadir olan o bahsettiğim kaldı ustaya gösterdim yaydan bu dedi sıkıntı olmaz ama ses artarsa işte o zaman detaylı şekilde bakarız bir şekilde keseriz sesi dedi.
aslında benim istediğim tek şey bu aşırı sekme ve güm güm vurmasının azalması araçta. çünkü aşırı hızda şehir içinde basarken koltukla temasım kesiliyor birde güüüüm güüüm vuruyor ya onlar sinir bozucu![]()
Semih Kurtulmuş
Adventurer Engineer
eibachların orjinalinde vardı arkalar hortumluydu hr lerde yoktu onlar gerek yok dediler ki arkadan yana sıkıntı yok bariz belli önden oluyor.. öne de hortum takmak mı gerekir nedendir acaba çözemedim ama bulacağım çaresini![]()
şu kapıyı komple söküp izolasyon mu yapsam acaba diye de düşünüyorumeski arabalardaki lak luk sesinin başlangıcı oldu yani
Semih Kurtulmuş
Adventurer Engineer
Arkadaslar sertlik yumusaklik ayari yok orta sertlikte diyorsunuz okey
Yukseklik alcaklik ayari varmi peki bunlarin??
.
Konuya bi hort cekeyim strt kullanan tecrube eden var mi. Volvo c30 icin kullanacagim suan vogland yay var amortisorlerim lahmacunlasmaya basladi strt icinde 700 lira gibi bi fiyat var
Daha kullanmadım ama aldım, odamda duruyor. Kışın geçmesini bekliyorum takmak için. Tein yaylarla kullanacağım.
Sarı ile tek farkı, sertlik ayarının olmaması. Sarının en yumuşak haline sabit ayarlı gibi düşünün.
Sarılardan iyi yanı ise, Honda için konuşuyorum, ön amortisörler direk al tak şeklinde olması ve işleme ihtiyaç duymaması.
Sürekli piste çıkmıyorsanız sertlik ayarına zaten ihtiyacınız yok. Yol araçlarında önerebilirim kesinlikle.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)