User Tag List

3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: El yapımı coilover?Yardımlarınızı bekliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

El yapımı coilover?Yardımlarınızı bekliyorum

Arkadaşlar merhabalar.Aracımın uzerındekı tasıyıcı sıstemı coılovera kendi imkanlarımla cevirmek istiyorum.Arastırmalarım sonucu kafamda bi sistem oturtdum.Bulduklarımı sizlerle paylasayım nerde yalnısım,eksigim varsa onu bileyim ona göre işe girişicem.Ölçülerle örnek vereyim ve müsadenizle anlatayım.
    Örnek verecegim arac Bmw E30
    Ön amortisörün dış kısmının bostakı(baglantıda kullanılan kısım harıc)dış çapı 45 mm uzunlugu 220 mm.Amortisorun hareket edem milinin uzunluguda 180 mm.Amortisorun kule baslıgına giren kısmındakı vidalanan diş uzunlugu 20 mm civarı.
    Şimdi gelelim benım yapacaklarıma.Amortisör sertlık ayarı olabilmesi için kuleye baglanan diş miktarını 20 mm den 50mm e çıkartıcam.bu sayede amortısorun milimi extradan 30 mm daha ındırıp kaldırabılcem.Bu sayede sertlık yumusaklık ayarı yapabilcem.
    Amortisorun uzerındekı orjınal yay ıcın olan konıyı cıkartıp yerine iç kapı 45mm dıs capı 50 mm krom boru gecirem.Borunun uzunlugu 200mm.Bu boru uzerınde buyuk bir somun sayesınde yayı asagı yukarı hareket ettirtebilcem.Yay olarakda iç capı 60 mm uzunlugu 340 mm olan bı yay kullanıcam.

dj_batukaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sistemle alakalı bir yorumum yok ama Allah kolaylık versin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)