User Tag List

19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Clio sport lastik tercihi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Clio sport lastik tercihi

Clio sportuma yakında rs jantlarını takıcağız ve ***** stock jantlardan ağır sonuç olarak. bu dezavantajı 195 45 15 takarak tekerlek çapındanmı telafi etmeliyim yoksa nerdeyse çap farkı olmadan 195 50 15 mi takmalıyım, 45 ve 50 arasında aşırı konfor farkı olurmu ? Stock lastiklerle(185 60 14) te bile yoldaki çizgileri hissediyorum araçda fk yay var. Kısacası tecrübelerden yararlanmak istiyorum.45 yanak takarsak tekerlek çapında %3,7 lik bir ufalma söz konusu.bu görüntüyü çok etkilermi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    195/50/15 takmanızı oneririm. konfor 45e gore daha iyi olacaktır. kadranda sapma olmıcaktır. ayrıca 50yanakta lastik fiyatları daha uygun, misal michelin pilot exalto 145tl

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kumho takmayında ne takarsanız takın, lanet etmiştim kumhoya zamanında
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

tayf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kumho takmayında ne takarsanız takın, lanet etmiştim kumhoya zamanında
    bende yakın zamanda clio sport için kumho nun yeni çıkan lastiği kh27 yi almayı planlıyordum , tek aklıma takılan lastiğin uzun vadede verdiği performansının ne olacağı , sizin kumho ile olan deneyimleriniz nedir , uzun süreli kullanımda nasıl tepkiler veriyor , hangi lastiği kullandınız , birde yeni kh 27 yi incelediniz mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uniquel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    195/50/15 takmanızı oneririm. konfor 45e gore daha iyi olacaktır. kadranda sapma olmıcaktır. ayrıca 50yanakta lastik fiyatları daha uygun, misal michelin pilot exalto 145tl
    dediğiniz gibi 50 yanak daha konforlu olacaktır. performansdan yana ne kadar değişecek en büyük kaygım bu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    185 60 14 lastikte yanak yüksekliği jantın iç kısmından itibaren 111mm gelir.. 195 50 15 te ise bu yükseklik 97,5mm dir. yani stok lastiklerin daha esnek olduğundan 195 50 15 taktığında konfor biraz daha düşecektir.. ama 195 taban oluşu yol tutuş ve tutunma olarak iyileşecektir. yakıt olayı birazcık artar unıquel in de dediği gibi çap değişmez kadran sapması olmaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tayf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende yakın zamanda clio sport için kumho nun yeni çıkan lastiği kh27 yi almayı planlıyordum , tek aklıma takılan lastiğin uzun vadede verdiği performansının ne olacağı , sizin kumho ile olan deneyimleriniz nedir , uzun süreli kullanımda nasıl tepkiler veriyor , hangi lastiği kullandınız , birde yeni kh 27 yi incelediniz mi ?
    bence o lastiğe bulaşma hiç.. yokohama c drive 2 tavsiye ederim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mecburen konfordan biraz taaviz vericez.

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten ne oluyorsa uzun zaman diliminde oluyor.. ilk alıyorsunuz lastiği takıyorsunuz, şahane, güzel şekilde tutuşu felan ortanın biraz üzeri.. derken bir kaç bin km yol yapıp geliyorsunuz, a-aa suprizz! lastik enteresan şekilde sertleşmiş, ıslak performansı sıfır nerdeyse, yağmurdan d.tü zor kurtarmıştımki, virajlarla aram iyidir, sert v.s. girmem hiçbir viraja, cok cok nadir ve özel bir durum olmadıkca

Kumhoyu boşverin.. clio sporta takabileceğiniz ölçüler dahilinde konusuyorum ben.. maksimum 195 50 15 ebatı düşünerek yazıyorum.
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evett çok fazla bir bütcemiz yok, haftasonu lastikleri alacağız sizce ne almalıyım önerilerinizi bekliyorum. Lastik başı max 160tl

cembasmaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Su an 195 50 15 "Goodyear Efficient Grip Performance" serisi lastik kullanıyorum. Hız endeksi V serisi. Konfor, yol tutus ve ozellikle sessizlik konusunda cok memnunum. Dedigin fiyatlara alınabiliyor. Ancak heryerde efficient grip mevcut bu Efficient grip performance yeni cıkan bir seri. Deseni biraz daha farklı. Dedigim lastigi Primo yazan yetkili goodyear bayilerinde bulabilir veya 1 gunde fabrikadan istetebilirsin. Daha once baska araclarda da farklı farklı lastikler kullandım. Izmir'in sacmasapan asfaltında tutunma / konfor olarak en uygun lastik bence sana soyledigim bu lastik. Ama konfor muhim degil dersen tabi eagle f1 veya pilot exalto vs de tercih edebilirsin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cembasmaci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Su an 195 50 15 "Goodyear Efficient Grip Performance" serisi lastik kullanıyorum. Hız endeksi V serisi. Konfor, yol tutus ve ozellikle sessizlik konusunda cok memnunum. Dedigin fiyatlara alınabiliyor. Ancak heryerde efficient grip mevcut bu Efficient grip performance yeni cıkan bir seri. Deseni biraz daha farklı. Dedigim lastigi Primo yazan yetkili goodyear bayilerinde bulabilir veya 1 gunde fabrikadan istetebilirsin. Daha once baska araclarda da farklı farklı lastikler kullandım. Izmir'in sacmasapan asfaltında tutunma / konfor olarak en uygun lastik bence sana soyledigim bu lastik. Ama konfor muhim degil dersen tabi eagle f1 veya pilot exalto vs de tercih edebilirsin...
    dediğin lastiğe bakıyım bi abi çok sert bi lastikte istemiyorum. aracı günlük kullanıyorum çünkü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben rs'im de mıchelin exalto sport 195/50/15 kesinlikle ölçün olsun. Ama bir arkadaşım var o da rs'inde bridgestone potenza adrenalin kullanıyor o da çok mükemmel lastik bu lastikler performans, konfor ve yol tutuşta üstüne tanımam başka çünkü bizde çok araştırdık ve denedik.

erhan.demir
    Misafir
    Aracınızın fabrikasyon ölçüsüne uyumlu , çapı ve konforu bozmayacak ölçüsü 195/50r15 , Takacağınız jant geniş ofsetli bir model olursa yani 8x15 genişliğinde aracınız oldukça yere yakın görselli daha önemli derseniz 45 takabıilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim aracımdada şuanda efficient grip lastik var , aracı aldığımda üzerindeydi 2009 sonu üretim tarifi var ama lastikler soğukken çok ses yapıyor sanki tekerler kucağımda gidiyorum birde lastiklerin yaşından olsa gerek viraj ve tutunma performansından pek memnun değilim fren performansı idare ediyo , ilk defa bu yaşta bi lastik kullandığım için kıyaslamada yapamıyorum ama beni tatmin etmiyor açıkcası bu yüzden lastik arayışındayım en az 2 sene sıfıra yakın bir performans veren lastik bulmam gerek , 185/60/14 4 lastik için 600 650 lira civarında verebilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim aracımdada şuanda efficient grip lastik var , aracı aldığımda üzerindeydi 2009 sonu üretim tarifi var ama lastikler soğukken çok ses yapıyor sanki tekerler kucağımda gidiyorum birde lastiklerin yaşından olsa gerek viraj ve tutunma performansından pek memnun değilim fren performansı idare ediyo , ilk defa bu yaşta bi lastik kullandığım için kıyaslamada yapamıyorum ama beni tatmin etmiyor açıkcası bu yüzden lastik arayışındayım en az 2 sene sıfıra yakın bir performans veren lastik bulmam gerek , 185/60/14 4 lastik için 600 650 lira civarında verebilirim
    valla kararsız kalıyorum bende herkes birşey diyor çünkü abi ben sana 4adet 185 60 14 lastik + jantları o fiyata verebilirim

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu lastik derdinden bende çok çektim, artık iyi tutunabilen ucuz lastik alıp senesi dolmadan degiştiriyorum. aracı yatırdıgınız sürece bayatlamaya mahkum, sürekli kullanımda ise farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. " Kumhodan özellikle uzak durun yaz sıcağından sonra kış ayında süprizlerle karşılaşmak istiyorsanız ayrı "

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat_ileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu lastik derdinden bende çok çektim, artık iyi tutunabilen ucuz lastik alıp senesi dolmadan degiştiriyorum. aracı yatırdıgınız sürece bayatlamaya mahkum, sürekli kullanımda ise farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. " Kumhodan özellikle uzak durun yaz sıcağından sonra kış ayında süprizlerle karşılaşmak istiyorsanız ayrı "
    malesef bizim öyle bir durumumuz yok şu anda yokmu bize göre bi lastik yanlış bi lastiğe para vermiyelim. lastikçilere sorsan kendi malı güzel zaten. Aracı günlük kullanıyoruz senede 10bin km gibi yapıyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında ucuz lastik alıp 1 2 senede değiştirmek mantıklı bundan önce michelin energy saver aldım sıfır olarak lastik 30 bini geçtikden ruhunu teslim etti ilk performansından geriye hiçbisey kalmadı frende ve yol tutusda kaydırmaya başladı lastiğin adıda michelin işde :S

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)